Lisa loves Websites & apps

What’s on my phone?

Ik durf het bijna niet toe te geven natuurlijk, maar ik ben aardig verslaafd aan mijn telefoon. Sinds midden maart heb ik al ruim 1600 berichten op Whatsapp gestuurd en 6500 ontvangen, en ik check mijn social media veel te vaak. Ik check ook mijn huiswerk en het nieuws (het echte nieuws dus, niet de roddels) en het is wel minder erg dan twee maanden geleden, maar goed, dat maakt het niet veel minder erg. Daarom leek het me wel leuk om te laten zien wat er op mijn telefoon staat!

Ik heb de HTC One S in het grijs met normaal gesproken een simpel zwart siliconen hoesje erom. Ik heb hem nu sinds februari, al moest ik hem in maart even terugsturen. Ik ben er heel blij mee, want alle apps werken prima, hij is snel, de camera is goed en ik heb geen last van een vol geheugen. Allemaal dingen die ik op mijn vorige telefoon (HTC Wildfire) niet had, en waar ik me heel erg aan ergerde.

Ook fijn is de mogelijkheid om apps uit de lijst te verbergen. Er zitten altijd drie pagina’s aan apps op een Android die je toch niet gebruikt. zoals navigatie, Google Plus, spiegel en aandelen. Zo houd ik mijn lijst met apps lekker overzichtelijk, precies waar ik van hou!

Dit is mijn homescreen met een achtergrond van HTC, omdat ik te lui ben om een leuke te zoeken en ik deze wel prima vind. Hierop zie je mijn meestgebruikte apps. Ik gebruik Tweakdeck voor Twitter, Tweetdeck maar dan anders dus. Meta gebruik ik voor Magister, een site die veel Nederlandse scholen gebruiken voor huiswerk en cijfers. Mijn vader heeft Spotify Premium en ik heb zijn wachtwoord. Superfijn: ik gebruik de app vaak.

Op het scherm links heb ik andere apps die ik vaak gebruik. WordPress gebruik ik vooral om jullie comments te checken. Daaronder staan wat widgets, om snel te switchen van Wi-Fi naar 3G en om de helderheid snel aan te passen. Rechts staat de Sleepbot-widget, die ik gebruik om mijn slaap bij de houden. Daar zal ik binnenkort nog een blogpost aan wijden. De snelkoppeling naar mijn site mag natuurlijk niet ontbreken. Onderaan zie je countdowns naar de laatste toets, mijn verjaardag, de dag dat we op vakantie gaan en New York. De andere schermen gebruik ik niet en de dock onderaan heb ik ook gewoon hetzelfde gehouden.

 Dan gaan we naar de lijst met alle apps. Ik zal de apps waarvan ik het nodig vind, even toelichten!

*bliep is mijn provider

Albert Heijn gebruik ik nooit, maar het kan altijd handig zijn en omdat ik er werk is het voor mij een must-have natuurlijk!

App van de Dag gebruik ik ook nooit, maar er kan zomaar iets handigs tussen zitten

Bloglovin’ gebruik ik om snel wat blogjes te lezen, ‘s ochtends in bed of in de pauze op mijn werk.

Candy Crush Saga is het enige spelletje dat ik echt speel. Ik heb gewoon één no-life spelletje nodig, en dat is voor mij dus dit. Ik ben niet echt verslaafd, maar af en toe heb ik dit even nodig. Inmiddels ben ik bij level 185…

Currents is een standaard app van Android en deze app geeft het nieuws wel op een leuke manier weer. Eigenlijk gebruik ik dit alleen als er belangrijk internationaal nieuws is, want Nederlandse kranten zijn hierop niet beschikbaar.

Do It Tomorrow, waarmee je simpele to-dolijstjes kunt maken.

Dropbox upload mijn foto’s standaard naar mijn computer en ik heb 23 gigabyte extra geheugen omdat ik een HTC heb, superhandig!

Evernote is mijn schrift/portfolio voor Engels op school. Soms typ ik mijn notities direct in Evernote via mijn telefoon of tablet. Het ziet er altijd een beetje vreemd uit, al die mensen met smartphones in de les. Maar we maken serieus notities!

Flipboard lijkt een beetje op Currents, maar dan is het meer als een tijdschrift en je kunt sites, interesses en social networks toevoegen. Leuk, maar eigenlijk gebruik ik het nooit haha.

 

Media toevoegen

Goodreads, waarmee ik de boeken die ik lees bijhoud.

Hangouts is de vernieuwde versie van Google Talk. Het lijkt precies op Whatsapp maar je kunt ook groepvideochats maken. Het staat alleen nog in mijn lijst omdat ik het er mooi uit vind zien.

Keep is een simpele notitieapp van Google.

Onzetaal – Ik twijfel soms over hoe ik iets moet schrijven, en dan is deze app toch wel heel erg handig.

Photoeditor en Picsart – Ik ben op zoek naar een goede fotobewerker. Over Photoeditor was ik eigenlijk niet zo tevreden, maar sinds kort gebruik ik Picsart en die werkt tot nu toe wel fijn.

Photo Grid, waarmee ik de collages in het vorige artikel gemaakt heb.

Pinterest gebruik ik soms voor inspiratiefoto’s voor mijn site. Leuk tijdverdrijf, en het kan dus nog nuttig zijn ook!

Pomodroido – De Pomodoromethode werkt voor mij eigenlijk niet, maar ik wil het toch nog eens een kans geven.

Snapchat wilde ik proberen maar ik ben nog niet verder gekomen dan een account aanmaken, haha.

Soundhound, voor als ik soms dat ene liedje kwijt ben.

Taalvoutjes is mijn favoriete Facebookpagina en ik vind het dus ook leuk om de app te hebben, ook al lees ik het meestal toch allemaal op Facebook.

Temple Run speel ik nooit meer, zeker niet nu ze allemaal rare dingen hebben toegevoegd en ik het niet meer snap. Maar mijn high score is zo hoog, haha.

Twitter is handig voor de dingen die Tweakdeck mist, zoals de trending topics.

Translate en Wikipedia, voor als ik op school zit en even iets moet opzoeken.

En als laatste: Wunderlist. Deze app gebruik ik voor het maken van lijstjes, bijvoorbeeld met dingen die ik voor school moet doen. Deze app is voor goede lijstjes, boodschappenlijstjes en stomme dingen maak ik met Google Keep. Overigens gaat er niks boven lijstjes maken op papier.

Al deze apps zijn gratis te downloaden in de Play Store, en je kunt het grootste deel ook wel in de App Store vinden. Zoals je ziet heb ik er niet héél veel opstaan, en ook niet heel veel spelletjes of apps van een bepaalde soort. Ik denk dat de apps op je telefoon in zekere zin toch wel iets over je zeggen. Zo ben ik een persoon die niet van te veel troep houdt, en haar telefoon gebruikt voor het communiceren met anderen, sociale netwerken checken, nieuws en blogjes lezen en dingen opzoeken.

Wat is jouw favoriete app? En waar gebruik jij je smartphone/tablet vooral voor?

8 Reacties

 • Beantwoorden
  Marjolein
  1 juni 2013 op 11:17

  ‘ik ben niet echt verslaafd, ik ben bij level 185…’ gaat dat samen? ;) haha oke ik accepteer je verslaving meid.
  Leuk artikeltje :D

 • Beantwoorden
  Vienna
  1 juni 2013 op 12:21

  Leuk artikel! Vind het altijd heel leuk om de indeling van een telefoon te zien :)

 • Beantwoorden
  Hanne
  1 juni 2013 op 13:41

  Leuk artikel! Altijd fijn om te zien!

 • Beantwoorden
  Kiki
  1 juni 2013 op 17:27

  Leuk artikel! Ik ga deze apps even onthouden voor als ik zelf een mooie mobiel krijg. Liefs

 • Beantwoorden
  Zalina
  2 juni 2013 op 13:05

  Leuk artikel maar ik heb een vraagje :)
  Bij mij is mijn geheugen ook altijd vol maar ik heb maar 1 app
  Wat heb je er tegen gedaan want ik haat het echt :/

 • Beantwoorden
  Vintagirie
  3 juni 2013 op 13:04

  Handig deze artikeltjes. Er staat weer een hoop bij die ik wil downloaden!

 • Beantwoorden
  José
  10 juni 2013 op 17:34

  Leuk om te zien!

 • Beantwoorden
  Savannah
  11 juni 2013 op 09:54

  Leuk ik ben ook helemaal verslaafd aan candy crush maar Zit nu vast bij level 350. ;\ Liefs, x

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.