Lisa loves Shopping & stuff

Engeland en Ierland shoplog

Ik heb een nieuwe plug-in om gemakkelijk foto’s in te voegen, waardoor de foto’s nu rare randen hebben gekregen. Dit los ik zo snel mogelijk op, voor nu wilde ik gewoon het artikel online hebben!

 

Een vakantieshoplog, dit is echt een uitzondering! Normaal koop ik nooit echt iets op vakantie of op excursie, behalve dan souvenirs. Ik vind winkelen leuk, maar het is niet mijn grootste hobby en in de hitte en drukte vind ik het verschrikkelijk. Dat is ook de reden waarom ik Oxford Street geskipt heb. Ik had nog wel willen shoppen, maar het was én zaterdag, en we waren het reizen allemaal een beetje zat. Zonde, maar ik kom nog wel weer een keer terug. Maar in Engeland en Ierland kun je ook op andere plekken winkelen dan in Oxford Street. Vandaag ga ik laten zien wat ik wél heb gekocht.

 Het eerste wat ik kocht was natriumbicarbonaat, beter bekend als baking soda. veel recepten gebruiken baking soda als rijsmiddel, maar in Nederland is het echt heel moeilijk te vinden. Dit is wel een overdreven grote pot maar je schijnt er ook goed mee te kunnen schoonmaken. Ben benieuwd!

Ik had me van tevoren voorgenomen om niet naar de Primark te gaan, maar mijn geliefde zwarte vestje was verpest in de wasmachine in ons huisje. Er zitten allemaal witte pluisjes op, zo zonde! Ik kan hem op zich nog wel aan maar ik wil toch een nieuwe hebben. Primark (of eigenlijk Penneys) was de enige normale kledingwinkel in ons vakantiedorp. Ik kon geen goede vervanging vinden en eigenlijk vind ik de kwaliteit daar ook niet zo. Wat ik wel kocht?

 Deze pyjama is natuurlijk voor mij gemaakt. Ik hoop wel dat hij nog iets krimpt want ze vallen heel groot, maar hij is echt geweldig.

 Verder kocht ik nog een blauwe pyjamabroek en zwarte sokken. Altijd handig.

 Ik wilde ook nog langere sokken voor in de winter en mijn moeder koos deze uit, met schattige egeltjes erop. In mijn laarsjes zie je dat toch niet, haha.

 Als laatste kocht ik nog een uitgaanstasje. Daar was ik echt al zó lang naar op zoek! Ik had altijd alleen mijn schooltas: niet handig voor uitgaan of een tripje naar de stad. Ik ben alleen nog niet tevreden: ik wil nog een tussenformaat. Eentje waar mijn tablet en agenda net inpassen voor een schooldag zonder boeken.

 In Londen kocht ik in Camden (echt superleuk om doorheen te lopen, er wordt daar zó veel troep verkocht!) dit hemdje. Ze verkochten deze overal in honderd verschillende prints, en ik besloot voor deze simpele te gaan. De kwaliteit is niet geweldig en ik zal hem niet heel vaak aantrekken, maar hij is wel leuk voor in een rokje!

Dan nu het favoriete onderdeel van mijn shoplog: boeken! Ik hou van Engelse boeken, en van mooie boekwinkels.

 Ik kocht boeken bij de WHSmith, een locale boekwinkel in Ierland en bij de prachtige boekwinkel Waterstones, die op veel plekken in Londen zit.

Dit zijn de titels:

 • To Kill a Mockingbird – Harper Lee
 • The Great Gatsby – F. Scott Fitzgerald
 • Will Grayson, Will Grayson – John Green
 • Paper Towns – John Green
 • Eleonor & Park – Rainbow Rowell
 • It’s Kind of a Funny Story -Ned Vizzini

De eerste vier heb ik al gelezen. Het vierde boek had ik eigenlijk al gelezen, maar ik vond het leuk om die te hebben want nu is mijn John Green-collectie compleet! Dat boek was €8,80 in Ierland, voor de rest van de boeken was ik in totaal ongeveer 32 pond kwijt. Dat valt dus heel erg mee!

Verder kocht ik nog een ‘Keep Calm and Carry On”-magneet voor op mijn muur (die ik even niet kon vinden), een Elle omdat ik in boekencrisis zat (die ga ik verder niet bewaren), en nam ik deze kaartjes mee: een geïllustreerde kaart van Dublin (ik hou echt van die stijl), een visitekaartje van ons bed & breakfast, een tramkaartje van Dublin, twee trein- en metrokaartjes van Londen en de plattegrond van de metro.

 

9 Reacties

 • Beantwoorden
  Carola
  13 augustus 2013 op 14:25

  Leuke aankopen! Vooral die blauwe pyjama broek en dat tasje!

 • Beantwoorden
  Marije
  13 augustus 2013 op 14:25

  Tof! En je boeken aah, al die boeken staan op mijn wishlist haha.
  Camden in Londen is inderdaad heel leuk, vooral het gedeeltje met de tientallen internationale eetkraampjes vind ik daar altijd gaaf (:

 • Beantwoorden
  Anna
  13 augustus 2013 op 15:28

  Leuke aankopen! Dat kleine tasje is echt mooi, handig ook. X

 • Beantwoorden
  charile
  13 augustus 2013 op 19:34

  leuk!

 • Beantwoorden
  Josephine
  13 augustus 2013 op 20:18

  Oooh de pyjama is geweldig!

 • Beantwoorden
  Laura
  13 augustus 2013 op 21:03

  <3 John Green!
  Alle boeken trouwens & die sokken, oh!

 • Beantwoorden
  jessy
  14 augustus 2013 op 08:11

  Awh wat een leuke aankopen! Ik vind vooral die pyjamabroek zo schattig

 • Beantwoorden
  Shifra
  14 augustus 2013 op 11:16

  Baking soda is een goede aankoop! Dit kun je tegenwoordig in Nederland best wel goed vinden hoor. De AH XL verkoopt het eigenlijk altijd (die heeft veel Amerikaanse dingen in het schap), maar je hebt ook speciale Amerikaanse winkels (in grotere steden zoals Den Haag, Amsterdam etc.)

  • Beantwoorden
   Lisa
   14 augustus 2013 op 12:43

   Tsja, dat zit hier allebei niet echt in de buurt dus dan is het maar goed ook dat ik het gewoon tijdens het boodschappen doen heb gevonden. Bedankt voor de tip in elk geval!

  Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.