Lisa loves other Shopping & stuff

Mijn notitieboekjes

Mensen die mij al langer volgen weten wel dat ik dol ben op notitieboekjes. Ik gebruik mijn notitieboekjes wel graag en daarom heb ik ook geen voorraad van honderd boekjes waar maar één pagina in beschreven is, maar ik heb er al wel een aantal verzameld. Ze hebben allemaal een andere functie (oké, ook weer niet helemaal) en dat leek me wel leuk om aan jullie te laten zien.

Laten we maar beginnen met iets wat geen notitieboekje is maar wel in deze categorie hoort: mijn agenda! Op school hebben wij geen agenda nodig, want het huiswerk staat op de digitale agenda in Magister (een ‘digitale leeromgeving’ waar je ook je cijfers op kunt checken en leraren je mailtjes kunnen sturen en zo). Heel leuk en aardig, tot het huiswerk er NIET op staat, leraren met een leuk excuus komen en je voor de les erna dubbel zo veel huiswerk moet maken. Daarnaast is het ook wel handig om er eentje te hebben voor andere afspraken en om deadlines extra groot in te markeren. Deze was €1,95 bij de HEMA, dat valt dus lekker mee.

Dan nu het notitieboek dat jullie misschien al wel kennen: mijn Moleskine! Hier verzamel ik quotes en recepten in. Op dit notitieboek ben ik heel zuinig: ik wil er niet zomaar een simpel to-do-lijstje in maken. Wil je meer pagina’s uit mijn Moleskine zien? Klik hier voor deel één en hier voor deel twee! Misschien zien de artikelen er een beetje raar uit, omdat ze van mijn oude blog komen.

Dan heb ik ook nog een kleine Moleskine en een lelijk oranje notitieboek (vergeten op de foto te zetten). Ik probeerde het verschil tussen deze twee boekjes te bedenken, maar eigenlijk gebruik ik ze allebei voor ongeveer hetzelfde: to-do-lijstjes en blogplanningen. Ik denk dat ik mijn Moleskine vanaf nu voor mijn blog ga gebruiken en die oranje voor school en andere dingen. In dat boek houd ik bijvoorbeeld ook bij wat ik heb weggedaan en erbij heb gekregen voor de 100 Things Summer Challenge.

In deze twee boekjes staat niet veel. De ene komt van de Action en de ander van de HEMA. Dit zijn boekjes waar ik even snel wat in kan schrijven (een telefoonnummer, hoe vaak een toets meetelt…) en het is de bedoeling dat ik er altijd eentje in mijn tas heb. Is dus niet zo. Oeps.

Dit boekje komt ook van de Action en gebruik ik voor New York! Daar ga ik in de herfstvakantie heen en we willen van tevoren al wat leuke plekken opzoeken om te bezoeken en om te eten. Zo kunnen we alvast globaal plannen wat we gaan doen, zodat we het beste uit de stad halen. Ik heb er nog niet heel veel in geschreven, maar dat komt nog wel.

Dit waren mijn notitieboekjes. Ik ken mensen die alles op hun telefoon doen, maar het is toch veel leuker om alles op te schrijven en om je lijstjes door te kunnen strepen?

Heb jij veel notitieboekjes? En waar gebruik jij ze voor?

8 Reacties

 • Beantwoorden
  Frauke
  18 augustus 2013 op 08:41

  Leuke boekjes heb je! Ik heb dezelfde agenda, love it! Hij heeft soms wat weinig schrijfplek maar toch een heel tof ding haha. Ik heb héél veel notitieboekjes, elk schattig exemplaar dat ik tegenkom koop ik gewoon, maar er staat heel weinig in. Not good :( Nu heb ik één notitieboekje in de stijl van m’n agenda gekocht en die gebruik ik nu ‘vast’ haha. Vind het ook maar niks, zo op de gsm. :p

 • Beantwoorden
  charile
  18 augustus 2013 op 09:42

  Leuk :D Ik hou echt van boekjes, ik gebruik ze overal voor haha

 • Beantwoorden
  Anna
  18 augustus 2013 op 10:28

  Wat een super leuke boekjes, ik heb er ook best veel haha. Die agenda is zó leuk, die had ik bijna gekocht. Nu heb ik spijt…

 • Beantwoorden
  Savannah
  18 augustus 2013 op 11:51

  Leuke boekjes zeg! ik zou ook nog wel een moleskine boekje willen hebben, je hoort er zo veel positiefs over. Nu heb ik alleeen een simpel boekje van de Hema waar ik notities in maak, eigenlijk voor alles wel. :)

 • Beantwoorden
  Dionne
  18 augustus 2013 op 13:18

  wat leuk om te zien!

 • Beantwoorden
  Danique
  18 augustus 2013 op 14:28

  Aaah ik ben echt verslaafd aan notitieboekjes! Ik vind ze altijd zo ontzettend leuk! Ik krabbel er van alles in haha!

 • Beantwoorden
  Carola
  19 augustus 2013 op 11:06

  Leuke notitieboekjes! Dat new york notitieboekje van de Action heb ik ook! (: Vind hem erg fijn!

 • Beantwoorden
  Tamarah
  19 augustus 2013 op 22:15

  Wat een super leuke notitieboekjes! Ik ben er ook dol op! Ik gebruik een notitieboekje voor de kerk om aantekeningen te maken tijdens de dienst, een notitieboekjes voor een etensoverzicht van de week, een notitieboekje waar ik ontspanningsoefeningen en mind / psychologie dingetjes in opschrijf, een notitieboekje voor mijn menstruatie periodes hahah ;-) een notitieboekje voor mijn blogideeen! Ik heb nooit boekjes te weinig!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.