Lisa loves Shopping & stuff

Een kapstok in mijn kamer

Een paar jaar geleden besloten mijn moeder en ik dat het tijd was om mijn kledingkast uit mijn kamer te halen. De planken waren te diep en het hanggedeelte gebruikte ik bijna niet. Beetje zonde, want de kast nam veel ruimte in en stond ook nog eens voor het raam. Hij werd vervangen voor een Malm van vier lades met een grote spiegel erboven. Ik ben er nog steeds heel blij mee, want mijn kleding en make-up past er makkelijk in en ik heb een mooie plek om me ‘s ochtends klaar te maken. Alleen in één opzicht was de kast misschien niet zo handig. Sinds een jaar ben ik  namelijk dol op blousejes.

En ja, blousejes kreuken snel. Ze opvouwen en in de kast leggen is niet handig, want dan moet je ze elke keer weer strijken. Toen ik nog maar weinig blousejes had, kon ik er eentje aan de stekker van mijn verlengsnoer hangen en zaten de andere twee in de was. Ik deed ze dan zo snel mogelijk aan. Ik moest ze dan ook meteen weer in de was gooien of opnieuw strijken. Niet echt optimaal dus. Maar steeds vaker belandden ze in de kast van mijn ouders, en werden ze dus een beetje vergeten. Ik moest op zoek naar de oplossing en er waren drie mogelijkheden:

 • Mijn kamer verbouwen zodat er toch weer een kledingkast in kon. Niet handig, want dan moest ik afscheid nemen van mijn mooie hoekje en dus mijn hele kamer verbouwen. Ik heb vijf planken in mijn kamer, niet echt handig dus. Zeker omdat er een kans is dat ik over een jaar deze slaapkamer niet meer heb.
 • Een kledingrek in mijn kamer. Ook niet handig, want kledingrekken zijn groot. Het kon wel, maar dan zou ik weinig ruimte overhouden in het pad voor de deur, of mijn hele kamer moeten verbouwen. Zie punt 1.
 • Een kapstok in mijn kamer hangen. Zo kon ik de blousejes ophangen zodat ze niet zouden kreuken, zowel de schone als de blousejes die ik nog wel een keer aan wilde.

Zoals je al wel hebt gemerkt, won optie nummer drie. Zo vertrokken mijn moeder en ik twee weken geleden, en nog eens een week geleden (de eerste keer was er een stroomstoring) naar mijn favoriete meubelwinkel IKEA. We kwamen thuis met een kapstok (en een snijplank, en een lijst, want je weet hoe het gaat als je IKEA bezoekt). Helaas was hij er niet in beuken, zoals de rest van mijn meubels, maar ik ben nog steeds heel blij met mijn witte kapstokje! De dikke blouses kan ik gewoon aan de haakjes hangen, de andere blouses heb ik op een hanger gedaan. Ik kan er eventueel ook andere dingen op kwijt, zoals vestjes en tasjes. Zo hoef ik niet meer alles op mijn zitzak te gooien.

En de rest van mijn kamer is ook weer netjes!

Ik was bang dat het er een beetje rommelig uit zou zien, maar dat valt hartstikke mee! En anders zet ik de deur gewoon open, haha. Het scheelt al heel erg dat de rest van mijn kamer nu minder rommelig is. Ik ben heel erg blij met deze oplossing!

Hoe berg jij je kleding op?

3 Reacties

 • Beantwoorden
  Marjolein
  1 september 2013 op 12:37

  Ah zo handig :D Dan kun je daar al je spullen gewoon lekker aanhangen! Ik heb een kapstok aan mijn deur voor tassen, want anders weet ik niet waar ik ze moet laten :p

 • Beantwoorden
  Alies
  1 september 2013 op 17:44

  Ziet er heel handig uit. Ik heb zelf een gewone kast.
  x fashialies

 • Beantwoorden
  Anna
  1 september 2013 op 19:06

  Heel handig en overzichtelijk!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.