Lisa loves Music

Mijn favoriete artiesten van 2013

The XX (by Kendall Krider)

Muziek, daar heb ik lang niet over geschreven! Ik vind het namelijk veel te veel werk om overal werkende Youtube-filmpjes of goede plaatjes bij te zoeken. Dat doe ik dus gewoon even niet: jullie moeten het doen met een Spotify-playlist. Dan ziet deze blogpost er maar iets minder leuk uit. Uiteindelijk gaat het erom dat ik leuke muziek met jullie deel, dus dat ga ik nu doen! De titel van deze blogpost klopt trouwens maar een klein beetje, want dit is slechts een deel van mijn favoriete artiesten van dit jaar. Maar ach, het gaat om het idee!

Veel van deze artiesten doen het in mijn vriendengroep ook wel goed op feestjes. Lees: ik en een paar andere mensen die Avicii en Afrojack helemaal zat zijn, zetten deze artiesten soms stiekem in de wachtrij. En meestal wordt dat wel gewaardeerd, haha.

Imagine Dragons

Ik ging Imagine Dragons luisteren toen vriendinnen van mij naar het concert zouden gaan. Natuurlijk vond ik het na een paar keer luisteren geweldig en natuurlijk was het concert toen net uitverkocht

Luister ik: op de fiets naar werk, tijdens de laatste toetsweek van vorig jaar, in de metro in Londen

Alt-J

Het woord eargasm is voor Alt-J uitgevonden denk ik. Dit moet je luisteren als het geluid lekker hard staat, het liefst met een beetje bass.

Luister ik: op dezelfde momenten als Imagine Dragons, dit zit namelijk samen met Two Door Cinema Club en Awolnation (voor als je even overal schijt aan hebt, zeg maar) in een playlist.

The XX

Oh, the XX is ook wel aardig eargasm. Deze band, of eigenlijk eerder muziekgroep, maakt zulke chille muziek!

Luister ik: tijdens het stretchen, in bed als ik niet kan slapen, ‘s avonds laat in de auto, als ik ‘s avonds laat nog met school bezig ben.

Bastille

Naast alle muziek in deze lijst waar je een beetje licht in je hoofd van raakt, hou ik ook nog gewoon van rock-achtige muziek. Een voorbeeld daarvan is Bastille! Hun nummers zijn niet alleen leuk, ze kunnen ook geweldige covers maken en ze zijn ook geweldig live (en ik ga dus naar het concert, aah!). Oh en als je van Britse accenten houdt: die stem van Dan <3333.

Luister ik: als ik vrolijk ben, in de auto, als ik even iets harders nodig heb.

The Naked and Famous

Ik luisterde heel lang alleen hun bekendste album, waar onder andere Young Blood op staat, uit de Nikon reclame. Als je die hoort denk je vast: oooh ja! Sinds kort heb ik ook hun nieuwe album en een paar andere EP’s en ik ben verliefd.

Luister ik: tijdens het schrijven, ‘s avonds laat, in de mediatheek.

Vampire Weekend

Vampire weekend is geweldig! Ze beperken zich niet tot een specifieke stijl en daarom zijn hun albums lekker afwisselend. Ze maken verdrietige en langzame nummers, maar van andere word ik juist weer heel vrolijk.

Luister ik: altijd

Foals

Van de muziek van Foals word ik ook altijd zo blij! Ik kan niet precies omschrijven wat voor muziek het is. Sommige mensen zouden van sommige nummers een beetje gek worden (bepaalde nummers zijn hyperactief, andere weer extreem rustig) maar ik hou hier echt van!   

Omdat ik een hele moderne blogger ben heb ik speciaal voor jullie een Spotify-playlist gemaakt met een paar van mijn favoriete nummers van elke artiest. Of nou ja, een paar nummers die ik leuk vind van elke artiest/band. Mijn echte favorieten kiezen is veel te moeilijk.

Deze playlist heb ik speciaal op een nieuw account gemaakt, alleen maar om met jullie te delen. In mijn andere playlists zitten eigenlijk alleen maar complete albums en natuurlijk veel meer muziek. Als je benieuwd bent naar wat ik nog meer luister en een beetje een vergelijkbare muzieksmaak hebt, wil ik best nog wat met je delen. En als dit goed in de smaak valt komt er misschien over een tijdje weer zo’n post.

 Wat was jouw favoriete artiest van 2013 en waarom?

6 Reacties

 • Beantwoorden
  Sylvia
  30 december 2013 op 11:12

  Haha, voor mij veel onbekende namen vrees ik ;) Mijn favo band uit 2013 is Navarone :)

 • Beantwoorden
  Kelly
  30 december 2013 op 13:01

  Mijn favoriet is toch wel Passenger. :)

 • Beantwoorden
  Rosalie
  2 januari 2014 op 13:51

  Ik zag the XX en dacht JAJAJAJA. En toen las ik verder en dacht ik zo veel JAJAJA dat ik deze hele blogpost een grote JA vind, haha. Vooral je commentaar bij Imagine Dragons is zo herkenbaar, al had ik dat bij Bastille (toen waren ze nog maar 12 euro. TWAALF *huilt*). En Foals! Oh Foals. Foals heb ik live gezien dit jaar, en ze zijn onbeschrijfelijk goed. Mocht je dan kans krijgen, dan moet je echt gaan. Verder heb ik dit jaar de Arctic Monkeys ontdekt, dat was de beste ontdekking van mijn leven. My gooosh. Ik heb ze ook live gezien en ben nu zo verslaafd aan hun muziek dat het wat eng wordt. Oops.

  • Beantwoorden
   Lisa
   2 januari 2014 op 14:50

   Wat een superleuke enthousiaste comment, haha. Oh ik ben zo jaloers op Foals! Ik loop echt te vaak artiesten mis (Mumford & Sons, Two Door Cinema Club, Foals, Vampire Weekend)… eigenlijk moet ik gewoon vaker naar concerten. Arctic Monkeys luisterde ik vroeger heel veel, nu eigenlijk niet zo vaak meer. Misschien moet ik dat weer eens doen!

   • Beantwoorden
    Rosalie
    2 januari 2014 op 22:20

    Haha ja sorry, als het om dingen gaat die ik leuk vind, kan ik me niet zo goed inhouden. Echt balen dat je ze net misloopt :/ ik like allerlei bands op Facebook, daardoor ben ik altijd meteen op de hoogte hihi.

    • Beantwoorden
     Lisa
     3 januari 2014 op 00:41

     Ja dat doe ik ook! Maar heel vaak komt of de datum niet uit (festivals zijn bijvoorbeeld altijd in toetsweken) of ik ken niemand die mee wil :( En maakt niet uit, ik vond het een hele leuke reactie, haha.

  Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.