Music Personal

Dingen die me door de toetsweek heen helpen #3

Vroeger, in 2012, schreef ik wel eens een blogpost over dingen die mijn toetsweek iets dragelijker maakten. Ik vind het eigenlijk stom dat deze rubriek niet meerdere edities heeft gekregen, en dit is mijn allerlaatste kans. Ik zit nu namelijk middenin mijn allerlaatste toetsweek! Ik heb al drie toetsen gehad en vandaag ben ik een dagje vrij. Tijd om te leren voor economie en geschiedenis dus, maar ook om even een blogpost te schrijven.

Naast markeerstiften, examenbundels en samengevatboekjes (ben ik de enige die gewoon veel liever uit een boek leert? Dan staat er maar allemaal onzin tussen, die boekjes van samengevat geven echt een overkill aan informatie. Ik gebruik ze alleen om even snel een begrip op te zoeken) zijn er ook andere, of eigenlijk leukere dingen, die mijn toetsweek leuk maken. 

Leuke vooruitzichten

Volgens mij gaan al mijn blogposts over leuke vooruitzichten, haha. Maar nu wordt het wel steeds concreter, want ik ga met Veerle en Freek naar Pinkpop! We gaan dus het hele weekend en ik heb er superveel zin in! Ik moet me wel even over mijn smetvrees (oké, beetje overdreven) zetten, maar er komen zo veel goede artiesten en het lijkt me ook gewoon een hele leuke ervaring.

Bloesem

Oké, het weer is helemaal in de war. Helaas regent het al de hele ochtend, maar gisteren was het bijvoorbeeld heel mooi weer. En door de zon staan de bloesembomen bij ons huis ook weer in de bloei. Ik kan echt genieten van dat mooie roze uitzicht.

Smeren, smeren, smeren

Niks is vervelender dan een trekkende huid en velletjes aan je lippen en handen tijdens het leren. Ik raak er continu door afgeleid! Daarom probeer ik dit zo veel mogelijk te voorkomen door me lekker in te smeren. Het is trouwens wel duidelijk wat mijn favoriete merk qua verzorgingsproducten is, of niet?

De boeken die op me staan te wachten

Ik heb een lekkere stapel boeken op mijn nachtkastje liggen. Ik liep een beetje vast omdat ik geen zin meer had in het boek dat ik nu aan het lezen ben, maar nu het toetsweek is, is lezen natuurlijk een geweldige manier om het leren uit te stellen. Of om gewoon even een half uurtje te ontspannen voor het slapengaan, haha. Ook mijn huidige favoriete serie, the Fosters, zorgt voor een lekker ontspanmomentje.

Groene thee

Ik heb wel eens over groene thee geschreven, maar nog nooit over mijn favoriet: groene thee met citroen van Clipper. Deze thee is zo lekker, want je proeft de citroen een beetje. Ik had een tijdje geleden ook weer gewone groene thee van de AH, maar die smaakte echt naar afwasmiddel vergeleken met dit. Helaas is deze thee een beetje te duur voor een studentenbudget, dus volgend jaar moet ik waarschijnlijk weer gewoon afwasmiddel drinken haha.

Niet plannen

Oké dit klinkt zo niet als mij, maar ik heb deze keer geen dag-tot-dagplanning gemaakt. Ik heb een lijst met alle dingen die ik moet doen en mijn toetsrooster zit gewoon goed in mijn hoofd. Ik heb toch wel motivatie om vroeg genoeg te beginnen met leren en alleen voor economie moet ik écht veel doen. Wiskunde, geschiedenis en Frans schrijven moet ik even kort herhalen, maar daar heb ik wel vertrouwen in. Ik voel me ook totaal niet gestrest, echt fijn!

Wat helpt jou altijd door de toetsweek/tentamenweek/drukke periodes heen?

7 Reacties

 • Beantwoorden
  Marijn
  21 maart 2014 op 15:10

  Haha, na mijn reactie op je vorige post zie ik nu dat jij ook naar Pinkpop gaat! Leeeeuk! Ik heb er ZO veel zin in, de line up is inderdaad geweldig!

 • Beantwoorden
  Kelly
  21 maart 2014 op 18:27

  Leuk artikel!

 • Beantwoorden
  charile
  21 maart 2014 op 18:34

  Leuk om te lezen :)

 • Beantwoorden
  Tamarah
  21 maart 2014 op 18:55

  Wat een mooi lijstje en wat een fijne dingen om naar uit te kijken. En wat heerlijk hè dat die bloesem weer volop in bloei staat! Ik vind het ook prachtig!

 • Beantwoorden
  Manon
  21 maart 2014 op 20:10

  leuk om te lezen! hopelijk kom je er goed doorheen

 • Beantwoorden
  claudia
  22 maart 2014 op 15:01

  Mij helpt het om heel veel snoepjes te eten! Het boek 13 reasons why heb ik ook wel eens gelezen en ik vond hem heel heftig, maar wel mooi! :)

 • Beantwoorden
  LInda
  23 maart 2014 op 10:45

  Leuke dingen! Ik loop nu vijf dagen stage en zaterdag werk ik en heb ik vaak allerlei dingen te doen, en dan kijk ik altijd uit naar de zondag die ik helemaal voor mezelf heb :-)

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.