Lisa loves Shopping & stuff

Mijn dagboek

Een dagboek bijhouden, dat heb ik echt nooit langer dan een week gekund. Ik vond het gewoon altijd te veel moeite om elke dag op te schrijven wat ik had meegemaakt, vooral als ik eigenlijk niets had meegemaakt. Nu gebruik ik mijn blog als dagboek. Of ten minste, als dagboek om te vertellen wat ik heb meegemaakt. Er zijn toch bepaalde dingen die je niet op je blog wil, of beter niet op je blog kunt zetten. Of rare random gedachtes die je gewoon niet zo per se met anderen hoef te delen. Daarom kocht ik een paar weken geleden dit notitieboek bij de HEMA. Of nou ja, eigenlijk ging het andersom: ik stond voor het schap met notitieboekjes en bedacht toen dat ik wel een mooi boekje kon kopen om als dagboek te gebruiken. Nu vraag ik me één ding af: waarom heb ik dit niet gewoon tien jaar eerder gedaan?

Mijn dagboek komt dus van de HEMA. De nieuwe notitieboekjes zijn superfijn: lekker dik papier, niet te donkere lijntjes (dat grote contrast vind ik namelijk niet mooi) en de lijntjes hebben precies een goede afstand. Maar dit is geen notitieboekjesreview: het gaat om het principe van een dagboek bijhouden. En dit zijn de redenen waarom ik een dagboek bijhouden fijn vind:

 • Ik kan ‘s avonds lekker alles even van me afschrijven. Ik slaap nogal slecht en dat wordt niet zomaar beter, maar even mijn gevoelens opschrijven helpt toch een beetje.
 • Ik heb mijn doelen erin opgeschreven en kan die zo makkelijk even teruglezen, of dingen veranderen. En nog belangrijker: ik kan opschrijven hoe het gaat met het bereiken ervan.  of hoe het gewoon even niet gaat.
 • Tsja, er staan natuurlijk niet alleen maar goede dingen in. Maar door alles op te schrijven, stomme én leuke dingen, denk ik erover na en kan ik ook beter relativeren.

Ik heb het dus niet per se om een overzicht te hebben van alle leuke dingen die ik meemaak, want daar heb ik mijn blog nog voor. Eigenlijk hoef ik het niet eens allemaal terug te lezen: ik wil alles van mijn hoofd in dat boekje zetten, en niet meer terug.

Ik schrijf niet iedere dag in mijn dagboek, want dat houd ik toch nooit vol. Wel probeer ik niet hele periodes over te slaan, zodat het geen vertekend beeld geeft. Goed, volgens mij is alles wat ik vertel hartstikke vaag en ben je nu heel benieuwd wat er allemaal in staat. Helaas heb ik een dagboek juist zodat ik niet meer alles op mijn blog zet.

Ik kan dit dus zeker aanraden! Als je een dagboek bijhouden te veel moeite vindt kun je ook dankbaarheidslijstjes bijhouden, of juist al je frustraties op een blaadje schrijven voordat je gaat slapen.

Heb jij ook een dagboek of een manier om alles even op te schrijven? En was je vroeger ook zo’n ramp in het bijhouden van een dagboek?

10 Reacties

 • Beantwoorden
  Charile
  4 maart 2014 op 08:27

  Ik heb het heel lang gedaan, maar vergat het te vaak ^^

 • Beantwoorden
  Dionne
  4 maart 2014 op 08:59

  Bij de Hema heb je zo’n leuke spulletjes!

 • Beantwoorden
  Savannah
  4 maart 2014 op 12:11

  Handig zo een boekje !:)

 • Beantwoorden
  Wies | TEATC
  4 maart 2014 op 12:12

  Ik heb een hele hoop opschrijfboekjes en op die manier heb ik er altijd wel eentje bij de hand. Ik gebruik ze ook als een soort dagboek, maar niet per se ‘s avonds maar gewoon de hele dag door :)
  Liefs

 • Beantwoorden
  Elbrich
  4 maart 2014 op 15:42

  Leuk dagboekje, ik heb hetzelfde probleem, ik hou het even vol en dan stop ik alweer.

  Liefs, Elbrich

 • Beantwoorden
  claudia
  4 maart 2014 op 17:12

  Ik hield vroeger juist heel trouw mijn dagboek bij! Ik vond het heerlijk om er alles in te schrijven en ik plakte er ook kleine dingetjes zoals foto’s in. Ik heb op dit moment gewoon een schrift waarin ik dingen opschrijf als ik even heel erg gefrustreerd ben. :)

 • Beantwoorden
  Rosie
  5 maart 2014 op 16:48

  Leuk boekje heb je gekocht :) ik kan me voorstellen dat je daar behoefte aan hebt. Ik heb in mijn hele leven (van mijn 8e tot mijn 17e) ong. 9 dagboeken helemaal vol geschreven. Als ik ze nu lees schaam ik me dood hahaha maar ik ben dus ok altijd een schrijver geweest. Toen ik mijn vriend leerde kennen ben ik er mee gestopt, waarom weet ik eigenlijk niet. Misschien omdat ik vanaf toen alles met hem ben gaan delen?!
  En op dit moment gebruik ik mijn blog natuurlijk ook wel een beetje als dagboek, ik schrijf behoorlijk veel over persoonlijke dingen namelijk :) Zoals nu ook over mijn bruiloft etc.

  Schrijfse meid, liefs! X

 • Beantwoorden
  Saartje
  10 mei 2014 op 10:47

  Ik ben zelf nooit open geweest over alles. En ik ben gewoon te lui om een dagboek bij te houden. Dat vergeet je veel te makkelijk. Tegenwoordig blog ik zelf. Over dingetjes die iedereen wel eens meemaakt. Denk aan angst voor onweer of een vriendinnenruzie. Ik heb alles zo staan dat niemand me herkent. En heb eigenlijk ook geen flauw benul wie mijn blog nu leest. Maar het typt heerlijk, lekker alles van je af!

 • Beantwoorden
  femke
  23 juli 2014 op 12:02

  Dat boekje heb ik ook als dagboek:)!

  • Beantwoorden
   femke
   23 juli 2014 op 12:05

   Ik vind het altijd leuk om in mijn dagboek te schrijven

  Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.