Lisa loves Music My life Personal

Concentreren met Message to Bears + goed nieuws

Ik hou van muziek. Tijdens het lezen moet het stil zijn, maar ik blog of huiswerk maak, vind ik een achtergrondmuziekje toch wel fijn. Helaas is niet iedere soort muziek daarvoor geschikt. Bloggen met het songfestival op de achtergrond is bijvoorbeeld niet zo’n goed idee. Wiskundesommen maak ik gerust met The Black Keys op de achtergrond, maar als ik jaartallen moet stampen (saai!) en er een vrolijk liedje komt, moet ik wel opstaan en dansen.

Gelukkig heeft Veerle wel goede muziektips tijdens het leren. Zo schijnen soundtracks van Disney motiverend te werken (tot alle gevoelens bovenkomen en je keihard moet janken boven je boeken). Maar haar beste tip was toch wel Message to Bears!

De man achter Message to Bears is Jerome Alexander. Grappig, want ik ga er altijd van uit dat soortgelijke muziek door een band wordt gemaakt, maar dat hoeft dus niet. Het is een mix van elektronische muziek en folkmuziek, en daar hou ik altijd wel van! Omdat er nauwelijks zang/stemmen in zit is het de perfecte achtergrondmuziek voor tijdens het leren.

Sowieso is folk wel een fijn genre voor bij het leren. Ik vind folk op één of andere manier fijner dan klassieke muziek, omdat ik van klassieke muziek vaak een beetje droevig word. Folk is toch wat moderner en ligt ook wat dichter bij de muziek die ik normaal luister Ik denk dat je tussen de vergelijkbare artiesten op Spotify wel vergelijkbare dingen kunt vinden. Balmohrea is in ieder geval goed!

Ik zou zeggen: geef het eens een kans! Tenzij je het liefst in pure stilte leert natuurlijk. Het werkt bij mij in ieder geval beter dan mijn normale playlist voor tijdens het leren, waar ik dus al een heleboel drukke dingen uit heb gehaald.

En dan nu het goede nieuws! Ik wilde er geen aparte post over maken omdat het een beetje een Lisa-overload is de laatste tijd (als je snapt wat ik bedoel). Zoals jullie wel weten moest ik mij voor 1 mei aanmelden voor mijn studie. Daarvoor moest ik een motivatiebrief schrijven waar ik de hele tijd mee in de knoop zat. Uiteindelijk is het goed gekomen en ik kreeg vandaag een mail met het bericht dat ik ben toegelaten!!!!! Ik had eigenlijk begin juni pas bericht verwacht. Van de week zei ik nog dat ik mijn mailapp maar moest verwijderen omdat ik de hele tijd aan het kijken was maar toch geen bericht kon verwachten. Blijkbaar wel dus! Toen ik de mail kreeg dacht ik eerst: huh, dit is niet waar. Eerst kon ik de bijlage niet vinden (stress!!!) en toen ik de brief las kwam er even een hele hoop stress uit.

Ik ga volgend jaar dus Communication and Media studeren in Rotterdam. Als je precies wil weten wat de studie inhoudt moet je dat zelf maar even opzoeken, maar je kijkt in ieder geval naar communicatie vanuit allemaal verschillende perspectieven en later ga je je steeds verder specialiseren. De studie is volledig in het Engels en er zijn ook veel internationale studenten, superleuk dus! Ik denk dat ik jullie tegen die tijd wel meer vertel over het zoeken van een kamer en zo. Eerst ga ik vooral even heel blij zijn, en zorgen dat ik mijn examens haal natuurlijk!

Luister jij muziek tijdens het leren?

4 Reacties

 • Beantwoorden
  Linda
  9 mei 2014 op 08:56

  Gefeliciteerd met je toelating!

 • Beantwoorden
  Isabel
  9 mei 2014 op 12:31

  Wat een fijne afspeellijst, die ga ik ook gebruiken! En wat leuk dat je bent toegelaten!

 • Beantwoorden
  Femke
  12 mei 2014 op 12:12

  Wat grappig, ik gebruik nooit muziek tijdens het leren. Voor mij werkt dat dus echt niet, haha. Maar misschien werkt het wel met Folk ;-) X

 • Beantwoorden
  Marlissa
  20 mei 2014 op 18:36

  Deze muziektip had ik vandaag nodig! Ik had genoeg te doen, maar totaal geen concentratie haha. En natuurlijk gefeliciteerd dat je bent toegelaten!!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.