Lisa loves Music

Pinkpop: wat ik wil zien

Tijd om weer eens wat over muziek te schrijven! Dat doe ik bijna nooit, omdat ik niet weet of het wel goed in de smaak valt, maar muziek is heel belangrijk voor me en ik deel toch graag mijn favoriete artiesten met jullie.

Zoals jullie misschien wel weten ga ik naar Pinkpop. Voor lezers die dit niet weten: dit is een van de grootste muziekfestivals van Nederland en het duurt drie dagen. Ik ben nog nooit op een festival geweest, en dus ook niet op een festival waar je blijft kamperen, maar ik heb er heel veel zin in! Er komen heel veel leuke bands en artiesten. Ik kan normaal niet zo tegen viezigheid en drukte, dus dit wordt nog wat. Maar ik denk dat het wel goed is voor mij om zoiets gewoon te doen en er lekker van te genieten.

Er komen zo veel leuke dingen dat we bijna elk uur wel iets hebben wat we willen zien. Helaas kan dat niet, want we moeten tussendoor natuurlijk ook eten en drinken (het wordt warm!), en naar het volgende optreden gaan. Wat een luxeprobleem! Hopelijk kan ik van achter toch nog even meegenieten van de optredens waar ik geen tijd voor heb.

Kodaline

Op één of andere manier vond ik Kodaline eerst echt niks, maar later had ik een periode dat ik non-stop naar deze band luisterde. Dat is nu wel een beetje minder geworden, maar ik wil het nog steeds heel graag live zien.

Portugal. The Man

Portugal. The Man ben ik pas gaan luisteren toen ik ze tussen de line-up zag staan. Het is een indieband uit Alaska en ik kan niet precies omschrijven wat ik er leuk aan vind. Ze hebben veel te veel albums dus ik ken alleen de laatste. Hopelijk kan ik wat dingen meezingen!

The Kooks

The Kooks luister ik al heel lang. Ik denk al drie jaar! Behalve hun nieuwe nummers ken ik dus alles wel uit mijn hoofd. De meeste nummers zijn lekker vrolijk en ik ben gewoon heel benieuwd naar hoe ze live zijn!

Rudimental

Ik ben geen megagrote fan van Rudimental, maar ik denk dat deze band heel leuk is voor een festival! Lekker vrolijk en zomers, en op één of andere manier vind ik dit toch een stuk leuker dan die standaard zomerhits.

Paolo Nutini

Ik ben pas echt naar zijn muziek gaan luisteren toen ik Paolo Nutini tussen de line-up zag staan. Ik moest er, net als bij Jake Bugg trouwens, even aan wennen, maar nu kan ik zijn nummers wel heel erg waarderen. Je moet er wel van houden en sommige liedjes zijn wel erg somber. Ik vind dit ook fijne muziek voor het slapen gaan!

Ed Sheeran

Ik luister niet heel vaak naar Ed Sheeran en het het wordt ook wel eens tijd dat zijn nieuwe album komt. Maar twee jaar (?) geleden keek ik op tv naar zijn optreden op Lowlands en het was echt leuk! Bovendien ken ik inmiddels alle liedjes wel uit mijn hoofd, dus kan ik ook lekker meezingen.

Ik ga natuurlijk ook naar de Arctic Monkeys (ook al vind ik hun nieuwste twee albums maar niks), Bastille (die ik al zag op hun concert), Jake Bugg en hopelijk naar Arcade Fire. Verder hoop ik te genieten van Haim, John Newman, Young the Giant en Chef’Special. Oh, en natuurlijk ga ik naar The Rolling Stones en Metallica, want anders kan ik niet meer thuiskomen (grapje). Nina Nesbitt en Bombay Bicycle Club moet ik helaas missen omdat er tegelijkertijd iets anders is, maar verder ga ik dus genoeg leuke dingen zien!

Zo, nu hebben jullie een iets beter beeld van wat voor muziek ik leuk vind! Of eigenlijk niet, want ik hou van hele uitlopende dingen: drukke en rustige muziek, indie met veel instrumenten maar ook simpele singer-songwriters.

Ik ga nu de laatste dingen inpakken, douchen (voor de laatste keer, oh jee) en over een paar uurtjes komt Freek om de laatste dingen (oftewel de veertig euro die we aan eten hebben besteed) te bespreken en verdelen. Dan gaan we (samen met Veerle natuurlijk) met de trein naar Aken. Daar blijven we bij kennis van Freek slapen, zodat we morgen op tijd op tijd in Landgraaf zijn en hopelijk een goed plekje op de camping kunnen bemachtigen. De komende dagen heb ik wel internet, maar we kunnen alleen ergens op het terrein onze telefoon opladen en ik ga daarvoor geen optredens missen. Maar hierna ben ik weer terug met een verslag en tips voor het inpakken van je tas als je naar een festival gaat!

Ga jij nog iets leuks doen in dit prachtige zonnige pinksterweekend?

2 Reacties

 • Beantwoorden
  Inge
  6 juni 2014 op 12:29

  Ik ga dit weekend lekker met m’n laptop buiten pinkpop kijken, zodat ik er toch een beetje bij ben. Heel veel plezier!

 • Beantwoorden
  Beau
  6 juni 2014 op 22:20

  Ahhhh superleuk! Heel veel plezier!! :)

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.