Lisa loves Shopping & stuff Studentenleven

Klaar voor het nieuwe scho -euh- collegejaar

Morgen is het dan eindelijk zo ver: na 109 dagen (heb echt een website gebruikt om dit uit te rekenen hoor) mag ik mijn hersenen weer aan het werk gaan zetten. Ik ga nu naar de universiteit en dat is allemaal heel volwassen natuurlijk. Daarom hoefde ik dit jaar (gelukkig) niet meer naar de HEMA om leuke schriften en pennen en een geodriehoek te kopen. Goed, schriften heb ik misschien niet meer nodig, een collegeblok wel. En zo had ik nog wel wat dingetjes nodig, die ik vandaag aan jullie ga laten zien!


Lunchbox
Ik wilde al heel lang een lunchbox, want je brood/eten iedere keer inpakken in aluminiumfolie is natuurlijk niet echt milieuvriendelijk. Maar het is heel lastig om een lunchbox te vinden van het goede formaat en zonder losse deksel. Tot je toevallig tegen het schap met lunchboxen oploopt bij de HEMA en de perfecte vindt. Ik wilde er eentje die makkelijk in een tas past, maar ik moet wel iedere dag drie uur reizen en mijn favoriete bezigheid in de trein is eten. Als het dan lunchtijd is, wil ik natuurlijk ook nog wel wat te eten hebben. Hij moet dus zeker niet te klein zijn! Mijn lunchbox is lekker vrolijk aquablauw/mintgroen en hij was niet duur. Ik kocht er ook nog leuke kleine bakjes bij om bijvoorbeeld fruit in te doen. Hij matcht alleen net niet met mijn blauwe dopper, maar je kunt niet alles hebben hè…


Collegeblokken
Heb ik wel eens verteld over mijn favoriete collegeblok? Vast wel, maar ik doe het lekker nog een keer. Ik hoor je al denken: wat is er nou zo bijzonder aan een collegeblok? Ik druk altijd heel hard met mijn pen en het papier van deze blokken is wat dikker, waardoor het niet zo snel doordrukt. En het papier is gelig, wat veel prettiger leest. Natuurlijk zou ik goedkoper uit zijn als ik mijn collegeblokken bij de Action kocht, maar ja. Dit blok heeft 100 vel papier en kost 2,95 bij de HEMA.

Rugzak
Ik heb een rugzak gekocht! Mijn schooltas was al een tijdje kapot en heb ik, nadat hij nog een paar dagen aan de vlag mocht pronken, in de vuilnisbak gegooid. Deze keer ben ik voor een rugzak gegaan, omdat ik iedere dag mijn laptop, een dik boek, een collegeblok, mijn agenda, eten en drinken voor de dag en waarschijnlijk nog meer zooi mee moet slepen. Ik moet ongeveer 10 minuten lopen van het metrostation naar de universiteit en lopen met een zware hand-/schoudertas is niet chill, en sowieso slecht voor je rug.

Mijn rugzak is van Herschel en het is het model Retreat. Ik vind de vintage look van deze rugzak heel leuk en de tassen van Herschel hebben een laptopvak, altijd fijn! Ik vond de Little America’s eigenlijk net iets leuker, maar de grote versie is echt te groot en de kleine versie te klein. Dan is dit wel een mooi alternatief, dacht ik zo.

 

Verder heb ik ook een agenda. Ik gebruik mijn agenda meestal na een paar maanden al niet meer, en daarom kies ik altijd de goedkope van de HEMA. Deze kostte minder dan twee euro en hij is gewoon prima. Het enige vervelende aan deze agenda’s is het gebrek aan notitieruimte, maar die notities maak ik dan maar achterin mijn collegeblok.

Ik mis nu nog twee dingen: mijn studenten-OV (die ik door de kwartaalregeling van de overheid pas in oktober krijg) en mijn boek voor introduction to human communication. Ik heb mijn boeken op 1 september besteld, maar volgens mij is er iets mis met de levering. Jammer en ook een beetje irritant want ik loop meteen al achter met lezen, maar ik kan er verder ook niet heel veel aan doen. Verder moet ik nog op zoek naar een fijne thermoskan, en dan ben ik helemaal klaar voor het nieuwe collegejaar.

Ik ben niet heel materialistisch ingesteld, maar ik word toch wel vrolijk van alle nieuwe spulletjes bij elkaar, en van het gevoel dat ik goed voorbereid ben. Aan het einde van de middelbare school waren al mijn spullen een zooitje en heel veel dingen waren half kapot, maar ik vond het niet zo nodig om nieuwe dingen te gaan kopen. Ik vraag me dus af hoe lang het gaat duren voordat het me allemaal niet meer uitmaakt, haha.

12 Reacties

 • Beantwoorden
  Stella
  7 september 2014 op 14:22

  Ik heb als het goed is de Little America gekocht pas. Wieee, ze zijn fijn he? Ik vind ze zo leuk! En al je andere spulletjes zijn ook heel erg leuk! (: Tip; er staat in het tekstje onder je foto dat je nog in het eindexamenjaar zit, dus ik denk dat het tijd is om daar wat anders van te maken! (: Heel erg veel plezier en succes met je nieuwe studie! Liefs, Stella.

  • Beantwoorden
   Lisa
   7 september 2014 op 14:36

   Haha, oeps! Ik had het op veel plekken wel aangepast maar hier dus nog niet. Goed dat dat je opvalt, ik ga het meteen aanpassen! En dankjewel, komt vast goed. :)

 • Beantwoorden
  Soesja
  7 september 2014 op 14:28

  Leuke spullen! Ik moet ook echt een lunchbox hebben, ik heb het het afgelopen jaar nog in plastic zakjes gestopt maar nu heb ik zoiets van… Nee :P En die rugzak is echt cool!

  • Beantwoorden
   Lisa
   7 september 2014 op 14:37

   Dat worden je broodjes zo lekker geplet hè, zo vies!

 • Beantwoorden
  Dionne
  7 september 2014 op 15:11

  Ik vind je rugzak erg mooi!

 • Beantwoorden
  Marjolein
  7 september 2014 op 16:12

  Super leuke broodtrommel :D ik gebruik wel altijd boterhamzakjes, want als het dan op is, zit ik niet met zo’n dik ding in mijn tas. Maar opzich hoef ik dit jaar wel minder boeken mee dan op de middelbare school, dus zou ik best eentje kunnen kopen. Van welk merk is je lunchbox? En collegeblokken van de Hema zijn fijn! Je rugzak vind ik ook heel tof. Ik heb nog gewoon een normale, grijze Eastpak. Ik heb hem vorig jaar pas gekocht omdat mijn oude versleten was, dus die kan nog wel even mee.

  • Beantwoorden
   Lisa
   7 september 2014 op 16:43

   Van de HEMA dus, heb het er even bij gezet :) En ik vind Eastpaks ook altijd gewoon leuke tassen hoor! Al snap ik ergens wel dat je een leukere wil, haha.

 • Beantwoorden
  Laura
  7 september 2014 op 16:35

  Bij mij is er ook iets mis gegaan in de levering van mijn boeken, zó irritant. Ik kan meteen mijn opdrachten niet goed maken.

  • Beantwoorden
   Laura
   7 september 2014 op 16:36

   En ik wilde ook nog zeggen dat ik die tas SUPER mooi vind.

  • Beantwoorden
   Lisa
   7 september 2014 op 16:42

   Zo vervelend hè! Ik heb nu een boek in PDF en van de ander heb ik foto’s maar prettig is anders. En dankjewel!

 • Beantwoorden
  Charile
  7 september 2014 op 16:53

  Leuk artikel!

 • Beantwoorden
  Tessa
  7 september 2014 op 21:31

  Ik vind je rugzak echt heel tof! En lunchbakjes zijn eigenlijk best handig, geen geplet brood meer!
  Liefs, Tessa

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.