My life Personal

Dit was 2014

Het is de laatste dag van 2014, en dat betekent dat het weer tijd is voor mijn jaaroverzicht. Ik ga proberen om binnen 2000 woorden mijn hele jaar samen te vatten, haha. Ik las laatst mijn overzicht van 2013 terug. Ik heb toen veel gereisd en veel leuke momenten gehad, maar over het algemeen zat ik niet lekker in mijn vel. Dat was niet heel leuk om terug te lezen, maar ik kan gelukkig zeggen dat 2014 heel veel beter was. Natuurlijk waren er minder leuke momenten, maar ik als ik terugdenk aan 2014 komen er toch echt vooral  goede dingen in me op. Oké, deze post wordt al lang genoeg, dus laten we beginnen!

Januari

Januari zou eigenlijk beter in het jaaroverzicht van vorig jaar passen. Ik had een toetsweek, moest op de 31ste mijn profielwerkstuk inleveren waar ik heel veel stress om had en ik hoorde de dag ervoor ook nog eens dat mijn contract niet werd verlengd… En dan is mijn gemoedstoestand in de winter sowieso nooit op z’n best, dus laat ik maar snel ophouden. Wel heb ik goed afscheid kunnen nemen op mijn werk en kreeg ik zelfs een afscheidscadeautje. Ik had een proefstudeerdag van mijn studie en ik voelde er meteen op mijn plek. Babs en Julia vierden hun verjaardag, ik had schoolgala en het moment dat ik mijn profielwerkstuk inleverde was echt heerlijk. Als je het zo bekijkt was januari zo erg nog niet.

Februari

Februari was een maand waarin ik mezelf weer een beetje oppakte. Ik besteedde mijn aandacht aan normaal schoolwerk, mezelf, en leuke dingen doen.

100 dagen tot de zomervakantie

In februari begon namelijk het aftellen naar de zomervakantie! ik had zo’n app waarmee je widgets kon maken en kon aftellen, en toen kwam ik er toevallig dat het nog 100 dagen zou duren. Ik deed dit vooral met Veerle, Laura, Julia en Babs maar ik kon het niet laten om ons blijdschap met de rest van de klas te delen. Aftellen naar de zomervakantie betekende in ons geval zo veel mogelijk leuke dingen doen. Zo gingen we op de 100 dagen taart eten. Verder gingen we wraps eten, naar de McDrive en naar de IKEA (en daar eten natuurlijk, zijn er ook andere dingen om te doen?).

200 volgers op Lisa Loves

Toch weer een leuke mijlpaal! Mijn blog groeit niet zo snel en dat is heel soms wel een klein beetje jammer, maar ik snap zelf ook wel dat het komt doordat ik niet altijd even actief ben met bloggen. Maar toen ik begon met bloggen had ik alsnog niet verwacht dat ik 200 (235) volgers zou halen en het na zo’n lange tijd nog steeds met zo veel plezier zou volhouden!

Maart

In maart had ik mijn allerlaatste toetsweek van de middelbare school ooit, ging ik naar het concert van Bastille, konden Veerle en ik kaartjes voor Pinkpop bemachtigen, vierden wij samen met Julia Pi-dag (met taart natuurlijk) toen we thuis een mondeling moesten opnemen  en ontdekte ik Hart of Dixie (in de week voor mijn toetsweek dus, handige actie weer). Een rustige maand, maar wel een relaxte.

April

Ja, april! Mijn laatste vertrouwde maandje op de middelbare school. Al-les stond in het teken van examens en afsluitingen. Voor de laatste keer naar de Action tijdens het tussenuur op de noodlocatie, de laatste feestjes, taart eten in de klas… Het is moeilijk om persoonlijke herinneringen zo op te schrijven, maar ik typ dit dus met een grote glimlach op mijn gezicht. April is in mijn herinnering dus een hele vrolijke maand en volgens mij was het ook lekker zonnig! Ook hadden we de afsluiting met mijn mentorklas bij mijn mentor thuis.

Examenfoto’s, examendiner en examenstunt

24 en 25 april waren onze laatste dagen school. Op 24 april waren de traditionele examenfoto’s voor het jaarboek. Een beetje een faal,  want de docenten schoten maar wat in het rond. Het was toch leuk, want iedereen was netjes gekleed en Julia, Laura, Veerle en ik gingen met de auto naar school. En we gingen in de meest willekeurige formaties (de aardrijskundeklas, de tafeltennisclub) op de foto. Die avond hadden we examendiner. De hele aula stond vol met netjes gedekte tafels en wonder boven wonder was het eten ook nog lekker! Het leukste was natuurlijk dat onze docenten ons moesten bedienen! “Mogen we nog kruidenboter?”

En de volgende dag was onze examenstunt. Het thema was The Hunger Games en het was heel geslaagd! Daarna hadden we nog een gezellige avond bij Veerle. Toen moest het leren echt beginnen…

Mei

De periode tussen april en juni was echt de meest fantastische periode van mijn hele middelbare schooltijd (misschien zelfs wel leven, of gaat dat een beetje te ver) maar had wel een iets minder fijn intermezzo: de examens! Ik had alles goed onder controle en was vooral veel bezig met examens leren  maar het moest wel even gebeuren. Ondertussen vermaakte ik me prima hoor. Ik heb met Veerle en Babs wiskundepatatdag gedaan, keek het songfestival (echt fantastisch, vooral als je ondertussen moet leren en vriendinnen en Tumblr hebt voor sarcastisch commentaar) en las af en toe lekker een boek. Tussen alles door vierden wij ook nog de 95ste verjaardag van opa, bijzonder!

Eindexamens en toegelaten voor mijn studie

5 en 6 mei trapten we af met de IB-examens, die ik voor Engels moest doen. Omdat ik alweer veel te veel in herhaling val deze blogpost, moet je voor de uitleg maar even hier kijken. Terwijl de rest van de school vrij had, waren wij aan het zwoegen.

Die donderdag hadden we een proefexamen in de aula om te kijken hoe het voelt.Die ochtend opende ik mijn mailbox. “Results of decentralized selection”, stond er. Ik was in de war want ik verwachtte de uitslag pas begin juni en had mijn brief pas tien dagen ervoor ingeleverd. Gelukkig was het een goed bericht: ik was toegelaten voor mijn studie! Er viel zo’n last van me af dat ik moest huilen. Ik probeerde mijn ouders te bellen en appte in paniek mijn vriendinnen. Die middag tijdens het examen was ik er dus totaal niet bij met mijn hoofd. Jammer genoeg had ik wel een 7,5 gehaald, 1,2 punten hoger dan op mijn echte examen. Oeps.

De twee weken erna had ik dus mijn examens. Ik had er maandag een en vrijdag een, en de week erna had ik er vijf. Uiteindelijk had ik doordat alles op het einde zat gepropt tijdens wiskunde op mijn tweede maandag een paniekmoment, maar verder ben ik er vrij relaxt doorheen gekomen!

Berlijn

Na een weekend vol “yay, het is vakantie!”-feestjes, vertrok ik maandag met Veerle naar Berlijn voor een paar daagjes chillen. We sliepen in het appartement van een kennis van de ouders van Veerle. Het weer was niet ideaal maar we hebben veel gezien, geshopt en lekker gegeten. We waren er allebei vorig jaar nog geweest, dus we hoefden niet alle bezienswaardigheden langs. Relaxt tripje dus! Donderdagavond gingen we weer naar huis. Met de trein, rechtstreeks naar mijn woonplaat, zo fijn is dat! Je kunt hier een verslag lezen.

Juni

Als ik juni in een woord mag beschrijven, kies ik voor het woord ‘feest’. Lekker weer, geen verplichtingen, veel leuke dingen en het hield nog even niet op met het geweldige nieuws! Behalve mijn hoogtepunten vierde ik mijn verjaardag voor familie, ruimde ik heel veel zooi op en keek ik het WK.

Pinkpop

Samen met Veerle en Freek ging ik naar Pinkpop! Hier kun je een uitgebreid verslag lezen. Pinkpop was echt ge-wel-dig! Het was (iets te) zonnig, we hadden een heel fijn plekje op de camping, ik heb superveel leuke dingen gezien en het was gewoon een heel fijn festival, waar ik me best veilig voelde. Ik kan niet goed tegen hitte en mensenmassa’s, zeker niet in combinatie met slecht slapen. Meestal voelt het dan alsof de grond op en neer beweegt en dat is geen fijn gevoel. Wonder boven wonder had ik op Pinkpop bijna nergens last van en heb ik overal van genoten.

Geslaagd!

Ja, het beste nieuws kwam natuurlijk op 12 juni, 3 dagen nadat we terugkwamen van Pinkpop. Ik vond het niet spannend, maar voor het bevestigende telefoontje moest ik toch echt nog even wachten. ‘s Ochtends ging ik dus maar met Veerle mee naar stal, lekker even uitwaaien. Die middag was het vooral stress om de rest, maar gelukkig had mijn hele klas, en vriendinnen uit andere klassen, het gehaald. Ik slaagde met allemaal zevens en een acht.

Diploma-uitreiking

Juni eindigde met de diploma-uitreiking. Het was sowieso al een hele mooie avond. Over iedereen werd wat gezegd, maar dat werd dus gehaald uit wat wij zelf hadden geschreven en door ons verteld, en niet door een docent die ons eigenlijk helemaal niet kent. Ik had nog een speciale rol, want ik mocht ook nog iets over de klas vertellen aan het begin. En ik kreeg een taart! Ik zal het verhaal erachter niet vertellen, maar ik had al meer dan een jaar geleden en weddenschap van een vriend gewonnen, en nu kreeg ik eindelijk mijn prijs. Hij was wel heel mooi!

Het WK

Tussendoor zat ik regelmatig voor de TV… voor het WK! Waar dit vandaan kwam… ik heb Nederland-Spanje niet gezien, maar toen ze met 5-1 wonnen werd ik opeens de meest fanatieke supporter (oké, beetje overdreven). Maar ik vond het WK heel leuk, en ik voelde de spanning toen ik het met nog veel fanatiekere vrienden keek. Ik heb ook wedstrijden gezien zonder Nederland, zo erg was het!

Juli

In juli ging de vrolijkheid nog even door. Ik had vakantie, had een gezellige bloggersmeet en ontmoette ook mensen van mijn studie! Helaas moest ik ook hospiteren en dat was niet zo’n succes, maar verder was juli gewoon een chille vakantiemaand. Ik lag heel veel in de zon en las heel veel Game of Thrones, perfect dus!

Mijn achttiende verjaardag

Op 11 juli werd ik volwassen! Behalve dat ik nu zelf mijn zorgverzekering moet betalen, mijn rekening moest omzetten en zonder gedoe in iedere kroeg binnenkom heb ik er nog niet veel van gemerkt eigenlijk, maar 18 zijn is toch wel handig. Ik vierde het 10 juli met vriendinnen en Daan en veel lekker eten. 11 juli nodigde ik het groepsgesprek van mijn klas uit en gingen we Mario Kart spelen. Dat was echt hilarisch, vooral toen mensen een paar biertjes ophadden…

Meet-ups met mensen van mijn studie

In juni werd ik lid van de Facebookgroep van mijn studie. Daar werden in juli enkele meetups in georganiseerd. Ik ben twee keer geweest: bij de eerste waren we met z’n vijven en bij de tweede gingen we met ongeveer 25 man picknicken bij de Kralingse Plas. Ik heb allemaal hele leuke mensen ontmoet en ik kreeg direct meer zin om te gaan studeren. Ik ontmoette onder andere Joske, met wie ik nog steeds veel omga.

Augustus

Augustus… time flies when you’re having fun! In augustus ging ik op vakantie met mijn ouders, had ik introductieweek en genoot ik van mijn laatste weekjes vakantie.Al had ik ook wel zin om weer eens wat te doen met mijn leven. Oh, en tussendoor moest ik al mijn spullen inpakken, want Willem en ik ruilden van kamer.

10 daagjes Normandië

Ik ging in Augustus toch maar tien dagen mee kamperen met mijn ouders. Ik dacht steeds dat vorig jaar mijn laatste keer was, en eigenlijk waren we helemaal niet meer van plan om op vakantie te gaan, maar we gingen toch. Uiteindelijk zaten we op een hele leuke camping en hebben we een hele relaxte vakantie gehad. 10 daagjes weg is net lekker!

Eurekaweek

Ook deed ik in augustus mee aan de introductieweek. Die is er in iedere studentenstad en is bedoeld om alle studenten van het HBO en de universiteit kennis te laten maken met het studentenleven in die stad. Je zit in een groepje met andere studenten (in Rotterdam ook daadwerkelijk mensen van je studie/faculteit). En om studentenverenigingen te promoten natuurlijk. Maar ja, daar zou ik natuurlijk nóóit lid van worden… ehhm, dat liep uiteindelijk dus anders af. Het was heel leuk met mijn groepje (een van mijn groepsgenootjes is nu mijn huisgenoot) en met Joske, bij wie ik  kon slapen. Uiteindelijk belandde ik iedere avond bij de vereniging waar ik uiteindelijk lid ben geworden. Joske wilde daar namelijk lid worden en het was wel handig als ik ‘s avonds bij haar was. Maar dat was niet erg, want ik vond het er echt leuk. Anders was ik natuurlijk ook geen lid geworden, haha.

September

September was, samen met eind augustus, een periode van veel nieuwe mensen leren kennen. Tegelijkertijd moest ik wennen aan een nieuwe studie, iedere dag 3,5 uur reizen en weer in een normaal ritme zien te komen. Heftig!

Een nieuwe studie, een nieuw begin

Mijn nieuwe studie begon met introductieactiviteiten en een kamp. De week erna begon het echte werk. Het begon allemaal wel meteen serieus, maar gelukkig ging de overgang vrij makkelijk. Dat betekende niet dat ik het aan het begin altijd even leuk vond, maar inmiddels is het helemaal goedgekomen!

Introductieweek van mijn studentenvereniging

Mijn studentenvereniging heeft geen ontgroening, maar we moeten wel op één of andere manier de vereniging leren kennen. Dat gebeurde met een introductieweek (ja, alweer!), die begon met een weekend op een kampeerboerderij en werd vervolgd met een weekje van 18:00-00:00 uur programma op de vereniging zelf. Het was best vermoeiend, zeker omdat ik overdag nog naar college moest en bij iemand sliep, maar eenmaal daar hoefde ik niet meer aan mijn studie te denken en was het supergezellig!

IB-uitreiking (en Veerle’s verjaardag)

Die week was leuk, maar ik was blij dat ik vrijdag weer naar huis kon. Niet alleen om gewoon weer lekker thuis te zijn, maar ook omdat ik nog de diploma-uitreiking van mijn IB-examens (die van begin mei dus). Het was wat minder fancy dan de uitreiking van vwo, maar iedereen moest kort vertellen waar hij/zij nu mee bezig was en hoe het was. Veerle was die dag jarig en vierde dat, dus toen had ik nog de gelegenheid om iedereen wat uitgebreider te spreken.

Oktober

Oktober stond nog steeds in het teken van wennen en in mijn ritme komen. Ik had ook een kleine mental breakdown omdat alles even heel hard aankwam, maar gelukkig ben ik overal weer bovenop! Mijn vriendinnen van thuis zag ik steeds minder vaak, maar we deden nog wel dingen als eten bij Babs en monopoly spelen. Reageer even met komkommer als je hier nog aan het lezen bent.

Geïnaugureerd bij mijn studentenvereniging

4 Oktober werd ik geinaugureerd bij mijn studentenvereniging. Daarna hadden we een zevengangendiner, wat gewoon heel erg grappig was. De nacht ervoor sliep ik met mijn jaarclub en ik heb een heel leuk weekendje met ze gehad!

November

In november maakte ik mijn eerste tentamens en haalde ik al mijn vakken van het eerste blok, begon ik weer met een nieuw blok, had ik nog een bloggersmeeting, was ik veel op mijn vereniging te vinden en hoorde ik heel goed nieuws! Ook ging ik langs bij Julia in Tilburg en bij Veerle in Amsterdam.

 Ik heb een kamer!

Ja, ik hoorde goed nieuws! Ik hoef dit vast niet nog eens te vertellen, maar via een studiegenootje ben ik aan een kamer gekomen. Ik moest nog wel even wachten op de sleutel, maar ik was al lang blij dat ik niet meer op zoek hoef en vooral niet meer hoef te hospiteren. Wat een opluchting! En nu is het bijna zo ver, dus 2015 begint al met een nieuw hoogtepunt.

December

December was een vrij rustige maand. Ik leefde heel erg naar de vakantie toe, stak weer wat tijd in mijn blog, vierde Sinterklaas met vriendinnen en Kerst met mijn familie en pakte mijn eerste spullen in. Mijn laatste maandje thuis, best raar…. maar ik heb er nog maar even lekker van genoten! Verder heb ik niet veel bijzonders te vertellen over december, denk ik. Maar dat vinden jullie vast niet erg, want ik heb wel weer genoeg geschreven denk ik zo.

Wow, wat een ongelofelijk lange blogpost is dit geworden! Ik zal proberen om het voortaan weer wat korter te houden, haha. En dan nagaan dat ik er nog best veel dingen uit gelaten heb. Een jaar vol hoogtepunten en een blogpost vol uitroeptekens was dit dus! Natuurlijk waren er ook momenten dat ik het liefst de hele week als een bolletje ellende in mijn bed wilde liggen. En dat is soms ook gebeurd (niet de hele week, natuurlijk). Maar dat hoort erbij. En het was allemaal al een heel stuk beter dan in 2013. Bovendien hebben jullie vast ook wel gemerkt dat de hoogtepunten veel zwaarden meetelden dan de dieptepunten.

Vorig jaar schreef ik dat ik niet wilde zeggen dat 2014 wel mijn jaar zou worden. En nee, ik ben misschien niet verder gereisd dan Berlijn en Normandië, had behoorlijk veel tegenslagen en ik kon niet altijd voldoening vinden in de dingen waar ik van hield. Maar misschien was 2014 toch wel een klein beetje mijn jaar. En nu… op naar 2015!

9 Reacties

 • Beantwoorden
  Elien
  31 december 2014 op 13:27

  Ik reageer echt nooit haha, maar ik wilde toch even zeggen dat ik het leuk vond om je blog afgelopen jaar te lezen! Ik heb ook examen gedaan en ben ook aan een nieuwe studie begonnen, dus ik herkende veel in je verhalen :) Happy 2015!

  • Beantwoorden
   Lisa
   31 december 2014 op 13:48

   Dat vind ik nou echt leuk om te horen! Ik hoop ook altijd dat mensen dingen kunnen herkennen in de posts die ik schrijf, dus dit is een mooie bevestiging dat dat is gelukt. Ik wens jou ook een mooi 2015 toe!

 • Beantwoorden
  Beau
  31 december 2014 op 13:58

  Lange lijst! Mooi om te lezen dat je zo’n fijn jaar hebt gehad! :) fijne jaarwisseling!

 • Beantwoorden
  Marjolein
  31 december 2014 op 16:19

  Wat heb je een tof jaar gehad. En je bent gegroeid, volgens mij! :D Ik volg je blog in ieder geval met heel veel plezier (dat is duidelijk, als #1 commenter), en ik gun het je dat je nog veel meer volgers krijgt.

  • Beantwoorden
   Lisa
   1 januari 2015 op 17:11

   Yes, dat is wel een hele mooie titel en je moet zeker zorgen dat je die gaat behouden in 2015! (haha, grapje natuurlijk. Maar zou wel leuk zijn want je laat altijd leuke comments achter Marjo :D)

 • Beantwoorden
  Estrella
  31 december 2014 op 17:15

  Mooie terugblik. Alle goeds gewenst voor 2015!

  • Beantwoorden
   Lisa
   1 januari 2015 op 17:11

   Dit was de duizendste reactie op mijn blog, haha. Ik wens jou ook een mooi jaar toe!

 • Beantwoorden
  Anneleen
  2 januari 2015 op 16:41

  Komkommer!! ;) wat een mooi jaaroverzicht! Ik ben met mijn familie een paar geleden naar Normandië geweest, is daar best mooi he? En ik maakten mijn eindejaarsreis naar Berlijn, een gezellige stad vind ik! Ik wens je nog een gelukkig nieuwjaar!

 • Beantwoorden
  Rosemarijn
  7 oktober 2015 op 20:52

  Komkommer :)

  Leuk verslag! (beetje laat gelezen oeps..)

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.