My life Personal

Kerstvakantie

En toen had ik kerstvakantie. Opeens een dagje eerder, want mijn trein reed niet. Maar goed, daar gaan we het verder even niet over hebben. Eigenlijk schrijf ik ieder jaar een blogje over de kerstvakantie vol met plannen, dus ook dit jaar. Alleen voelt het niet alsof het kerstvakantie is, want we hebben ten eerste de kerstspullen lekker op zolder laten staan (veel te veel gedoe), ten tweede wordt de universiteit in tegenstelling tot de middelbare niet versierd en is er ook geen kerstontbijt en het is ook nog eens tien graden buiten (hoe dan?). Kerst is misschien dus niet echt waar mijn vakantie om gaat, maar ik heb genoeg andere dingen te doen.

Ik heb namelijk voor het eerst in bijna vier maanden vakantie! ik heb nog nooit zó lang geen week vrij gehad, en dat terwijl ik nu meer nieuwe indrukken moest verwerken dan ooit. Je snapt dus wel dat ik aardig toe ben aan vakantie. Jammer genoeg heb ik niet heel veel tijd om goed uit te rusten, maar het idee dat ik twee weekjes even veel minder verplichtingen heb is al fijn.

Studeren

Ik schrijf dit maar eerst op, dan hebben we het stomste gehad. Helaas heb ik de derde week na de vakantie tentamens en heb ik de afgelopen twee weken niet zo veel gedaan, dus ik moet nog even flink aan de bak. Ik ga vandaag beginnen en hoop dat het lukt om tussen Kerst en oud en nieuw maximaal twee dagdelen aan mijn studie te besteden.

Verhuizen

Ik heb dit de afgelopen weken echt veel te vaak in het rond geroepen, maar het gaat dan toch echt gebeuren: ik ga op kamers! Ik vind het wel lastig, aangezien ik nog steeds niet precies weet wat ik wil. En het moet wel ongeveer af zijn na de vakantie (dus alles tussen 2 en 4 januari) want mijn ouders moeten verder gewoon werken en ik heb geen rijbewijs. Ach, anders huur ik Julia wel gewoon een dagje in, haha.

Verder moet ik natuurlijk ook een hoop dingen regelen en uitzoeken. Me inschrijven bij de gemeente, een lijstje maken met alles wat ik nog moet kopen, mijn studiefinanciering aanpassen. Niet allemaal even leuk, maar het hoort erbij en moet natuurlijk wel gebeuren!

Ik heb trouwens een board op Pinterest met wat ik wil op mijn kamer! Ik kan de plaatjes niet op mijn blog zetten omdat ik nergens de originele bron meer van heb, maar als je benieuwd bent naar hoe ik mijn kamer ongeveer wil inrichten moet je daar even kijken. Ik hou heel erg van de Scandinavische stijl, met wit/grijs en hout en een paar kleurrijke accenten, maar wel gezellig. Ik wil het ook qua accessoires lekker rustig houden. Geef me wat plantjes, kussentjes en posters en ik ben tevreden!

Kerst en oud en nieuw

Nou, ik heb alweer spetterende plannen gemaakt voor oud en nieuw hoor! (niet dus) Op Tweede Kerstdag hebben we altijd een kerstdiner bij mijn oom, en op Kerstavond of Eerste Kerstdag gaan we lekker eten en vieren we het klein met cadeautjes, en soms komt de familie van mijn moeder nog langs. Met oud en nieuw willen Laura, Veerle en ik wel wat doen, maar we weten nog niet wat of waar. Eigenlijk hebben we ook geen zin om veel geld uit te geven aan een feest, haha.

Bloggen

Spreekt voor zich denk ik? In de kerstvakantie mag ik altijd mijn favoriete posts schrijven: jaaroverzichtjes. Mag ik weer lekker in mijn fotoarchief duiken en zo, zin in!

Rust in mijn hoofd creëren

Ik heb duizend dingen die ik wil doen omdat ik daar verder nooit tijd voor had. Taarten bakken, dagjes weg met de trein… maar volgens mij moet ik dat gewoon allemaal even niet doen. Of laat ik het anders zeggen: ik moet er niet naar streven om al die dingen te doen.

Ik kan de kerstvakantie beter gebruiken om bepaalde dingen even op een rijtje te zetten. Ik merk dat ik de laatste weken veel van mijn tijd en energie in de verkeerde dingen steek (uhm, doelloos rondsurfen op internet). Deze vakantie is een goed moment om na te denken over wat ik echt belangrijk vind en om een lijstje te maken met concrete doelen voor 2015. Ja, nu ga ik toch weer goede voornemens maken… ik vind altijd dat ieder moment het goede moment is om dingen te veranderen, maar nu komt het toevallig even net zo uit dat het precies voor volgend jaar is.

Ook wil ik dingen opruimen. Mijn laptop, mijn kledingkast, mijn mail en de mensen die ik volg, alle lijstjes met dingen die ik nog wil doen en dat soort dingen. En dan hoop ik dat ik op die manier ook mijn hoofd weer een beetje op kan ruimen, want ik denk de laatste tijd weer continu over duizend dingen na.

Chillen

De tijd die ik niet gebruik (volgens mij is die er nauwelijks, maar oké) moet ik gewoon wel weer even besteden aan lekker rustig aandoen. Lekker bijkletsen met vriendinnen en boeken lezen dus (oei, pijnlijk puntje). En vooral niet te veel plannen maken. Moet lukken, toch?

Wat ga jij deze vakantie doen? 

3 Reacties

 • Beantwoorden
  Inge
  19 december 2014 op 15:21

  Geniet van je vakantie en fijne feestdagen!

 • Beantwoorden
  Marjolein
  19 december 2014 op 17:56

  Fijne vakantie, topper.

 • Beantwoorden
  Anneleen
  22 december 2014 op 09:16

  Geniet van je vakantie en neem inderdaad maar even voldoende rust! Zoveel nieuwe indrukken gaan met veel energie lopen dus vergeet vooral niet te genieten deze vakantie :)

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.