Books Lisa loves Music Personal Websites & apps

En ondertussen: februari


Woehoe, een nieuwe rubriek op Lisa Loves! Of nou ja, dat hoop ik ten minste. Ik heb al verschillende pogingen gedaan om dankbaarheidslijstjes als rubriek te introduceren op mijn blog, maar dat was nooit een succes. Alleen toen ik dat deed was het meer for the sake of die lijstjes bijhouden, in plaats van dat ik graag stilstond bij dingen en daarover schreef. Deze rubriek begin ik dus precies andersom: ik heb een hoop dingen die ik ergens kwijt moet, maar die geen aparte blogpost waard zijn. Natuurlijk komen er wel eens dingen voorbij in mijn tweewekelijkse dagboekjes, maar die zijn vaak al zo lang dat ik nergens echt dieper op in kan gaan.

Ik zal ongeveer één keer per maand gaan delen wat me op dit moment buiten mijn blog/studie/sociale leven bezighoudt. Dit kan echt van alles zijn, dus ik kan ook nu nog niet zeggen hoe deze post er volgende maand uit zal zien. Het zijn niet per se grote favorieten (maar wel dingen die ik leuk vind) en het hoeven niet per se dingen van alleen dat moment te zijn, dus het wordt wel een beetje random.

Wat ik zie, lees en luister

Suits

Ik roep altijd dat ik geen series kijk, maar dat hoef ik ook niet meer te zeggen. Ik heb al wel eens eerder verteld over de twee series die ik volg: The Fosters en Hart of Dixie. Daar komt iedere week een nieuwe aflevering van, en ondertussen kijk ik dus nog Suits!

Ik had niet gedacht dat een serie over mannen in pak op een advocatenkantoor iets voor mij zou zijn. En ik moet toegeven: ik snap ook lang niet alles. En toch vind ik het op een of andere manier heel leuk! Ik denk dat het door de personages komt, en ook wel een beetje door de sfeer op het kantoor. Als ik op zo’n kantoor wil werken, kan ik alleen beter wat anders doen dan twee seizoenen kijken in minder dan twee weken. Niet dat ik iedere dag van 07:00 uur tot 22:30 zou kunnen werken, maar dat terzijde.

Game of Thrones

Ik ben na ruim een half jaar nog steeds bezig in het vierde boek van de A Song of Ice and Fire serie, maar nu begint er eindelijk een beetje vaart in te komen. Op één of andere manier vind ik een groot deel van de personages stom, en vergeleken met boek drie gebeurt er niet zo veel. In het volgende deel komen mijn favoriete personages weer terug, dus dat geeft me motivatie om door te lezen! Maar dan is de serie voorbij en ik ben heel bang dat de auteur de serie niet af gaat krijgen… en ik wil niet het einde te weten komen door de serie te kijken! Fingers crossed dan maar.

Nieuwe bandjes

Ik dacht dat het wel slim zou zijn om hier niet Kodaline neer te zetten, haha. Naast die band en het nieuwe album van Imagine Dragons probeer ik weer wat nieuwe muziek te ontdekken. Het festivalseizoen komt eraan en de line-ups lijken allemaal een stuk minder geweldig dan vorig jaar, maar dat komt eigenlijk vooral omdat mijn favoriete bands toevallig vorig jaar op alle festivals stonden. Ik heb in de tussentijd nauwelijks nieuwe dingen ontdekt, en ik kan ook niet verwachten dat iedereen voor het tweede jaar op rij een festivaltour gaat doen.

Dus, heeft iemand nog aanraders voor mij? Ik kom namelijk niet veel verder dan afspeellijsten op Spotify. Ik hou van indie(/folk/rock) maar niet té indie en niet té folk en niet té rock (wauw), een beetje elektronische dingen zoals Bastille en Alt-J en singer-songwriters zoals Ed Sheeran en Paolo Nutini. Snap je waarom ik het altijd lastig vind om mijn muzieksmaak uit te leggen?

Waar ik mee bezig ben

Mijn kamer gezelliger maken

Na twee maanden wordt het toch wel eens tijd om mijn kamer wat op te fleuren. Ik heb nog steeds geen spiegel, mijn muren waren tot gisteren vrijwel leeg en ik vind het gewoon gezellig om de muren vol te hangen met foto’s. Helaas heb ik ene hele grote witte muur boven mijn bed, maar die is van baksteen en zo poreus als de pest, dus er blijft niks aan hangen. En boren is al helemaal een verschrikking Maar verder ben ik goed op weg, en ik hoop dat ik jullie binnenkort eindelijk een roomtour kan laten zien!

Goedkoper boodschappen doen

Van alle huishoudelijke klusjes, vind ik boodschappen doen nog het lastigst. Of beter gezegd: eten bedenken in combinatie met eten halen. Ik wil graag goedkoop, gezond, gevarieerd en gemakkelijk (dat laatste is zo’n afschuwelijk woord, maar anders is het geen alliteratie) eten, en dat is nog best een opgave. Op dit moment zit ik nog in de probeerfase, maar als ik iets beter weet hoe het moet, komt er een blogpost over!

Verder ben ik aan het proberen minder ongezonde dingen in huis te halen. Waardoor ik, als ik ‘s nachts honger heb, maar rijstwafels met pindakaas ga eten, terwijl ik eigenlijk gewoon zin heb ik een stukje chocola. Tsja.

Wat ik op internet vond

Jennypurr

Een van mijn favoriete blogs van de laatste tijd: Jennypurr. Een blog over bloggen dus. Ze schrijft over alles: je blog serieuzer aanpassen, creativiteit, de doelen van je blog definiëren en ook de meer zakelijke kant, waar ik nog niet zo mee bezig bent. Ik vind haar advies echt heel handig en ze schrijft ook heel fijn. Ik kan het woord er niet helemaal voor vinden, maar het komt heel eerlijk en open over en ze schrijft heel erg vanuit zichzelf, en dat vind ik fijn. Deze blog is wel in het Engels, maar ik kan hem je zeer aanraden!

Ik ga proberen om er de volgende keer wat meer links naar blogs en zo in te stoppen, maar ik kon niets superbijzonders meer in mijn Bloglovin’-likes vinden en deze blog is al best wel lang. Hopelijk vonden jullie het leuk om te zien waar ik nu mee bezig ben, en tot volgende maand!

6 Reacties

 • Beantwoorden
  Beau
  26 februari 2015 op 10:43

  Leuk om te zien! :)

 • Beantwoorden
  Marjolein
  26 februari 2015 op 12:49

  Het is echt een goed plan om naar de Aldi te gaan als je goedkoper boodschappen wilt doen. Misschien niet de winkel met de meeste sfeer, maar je bent er toch zo weer uit :D Dat schaap op je stoel is super leuk, en ik denk dat het ook fijn zit! De blog klinkt erg leuk, dus ik ga zeker even een kijkje nemen.

  • Beantwoorden
   Lisa
   2 maart 2015 op 22:03

   Ja dat doe ik al, maar stiekem word ik altijd een beetje naar van de Aldi. En ik ken het assortiment niet zo goed, waardoor ik uiteindelijk toch nog veel bij de AH haal. Maar veel verse producten koop ik inderdaad bij de Aldi!

 • Beantwoorden
  Dina
  26 februari 2015 op 13:44

  Wat leuk, ik ga eens op die blog kijken!

 • Beantwoorden
  Femke
  28 februari 2015 op 10:45

  Wow, wat ontzettend goed dat je de boeken van GOT leest. Zelf ben ik en-orm verslaafd aan de serie, maar het duurt altijd zolang voordat deze ‘verder’ gaan. Ik zal ook zeker een kijkje nemen op dat blog. Lijkt me namelijk enorm interessant!

 • Beantwoorden
  Anneleen
  1 maart 2015 op 20:36

  Oh wat leuk dat je je kamer gezellig bent aan het inrichten :) ik ben alvast benieuwd naar je roomtour!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.