My life Personal

Week 7 & 8: Kodaline

Op één of andere manier gebeurt er in de tweede week van mijn ‘dagboekperiode’ altijd veel meer dan in de eerste week. En ik denk niet dat dit door mijn geheugen komt, want ook op de foto’s is er niet veel spannends te zien. In de tweede week was ik opeens overal en nergens en moest ik opeens ook twee deadlines halen met een dikke post concert-depression. Druk dus, maar dat was het allemaal waard! Ben je klaar voor mijn avonturen én een beetje gefangirl over Kodaline? Lees snel verder!


Vaste prik op maandagochtend: met de trein naar Rotterdam! Soms is een heel weekend thuis wel wat lang, maar ik ga voorlopig nog niet overstappen naar een weekend-OV. De treinen zijn wel een beetje in de war: ik moest met deze oude boemel met groene stoelen en de week erna met een normale witte sprinter, terwijl ik normaal altijd zo’n nieuwe dubbeldekker heb. Ach, het heeft wel wat.

Deze is voor iedereen die Rotterdam lelijk vindt. Want geef nou toe, dit is toch mooi (op het bestelbusje na dan)? Ik liep eens door een straat verderop richting de supermarkt (dat ging eigenlijk per ongeluk, maar dat ter zijde) en deze straat is eigenlijk nog ietsje mooier dan de straat waar ik normaal door loop. Nu is het alleen nog even wachten tot er weer wat groen aan de bomen verschijnt.

Smoothie! Hij was alleen iets te dik (ik had alleen bevroren fruit gebruikt) dus moest ik hem opeten met een lepeltje. Instant zomergevoel.

Ik had verschrikkelijk veel zin in chocola maar ik kon het niet maken om alleen voor chocola naar de supermarkt te gaan. Dus ging ik ook nog maar wat foto’s maken van mijn buurt en van waar ik woon, want dat wilde mijn moeder graag. En ik wilde chocola.

Maandagochtend, weer terug in de trein naar Rotterdam. Deze foto maakte ik (denk ik) ergens tussen Utrecht en Gouda. Helaas verpest de schaduw van de trein de foto een beetje, maar kijk dan! Ik vind het zo apart hoe je in de randstad nog hele stukken zonder gebouwen kunt vinden.

Ik had een hele chille week, op de deadlines na dan. Een vak viel uit en werd een week doorgeschoven. Ik ging niet naar mijn hoorcollege en had zowaar zes uur college. Zes uur ja. Ik had misschien geen vakantie, maar het voelde toch wel een beetje zo!

Een superlelijke kwaliteit snapchat, haha. Deze stuurde ik naar Veerle. Ik ging nog even snel checken of ik de liedjes wel uit mijn hoofd kende. En aan die deadlines werken natuurlijk. Uhum.

Dit alles weer onder het genot van een lekkere smoothie. Die avond kwam een deel van mijn jaarclub lekker pastasalade eten.

En daarna weg! Ik krijg toch altijd een heel klein beetje een New York/Londen/Berlijn-gevoel in de metro. Bijna dan, want de Rotterdamse metro stelt dus niet heel veel voor, haha.

En de award voor de meest lelijke foto op Lisa Loves gaat naar… We gingen naar de kroegaudities van TVOH! Een meisje uit mijn jaarclub deed mee en wij waren natuurlijk haar fanclub. Ik wist van tevoren niet zo goed wat ik moest verwachten, maar over het algemeen hadden de mensen die meededen nog best wel talent.

En daarna gingen we iets heel slechts doen… deze week was ondanks de smoothies wel weer even een wake-up call dat ik weer gezonder moet gaan eten. Maar ach, het waren wel lekkere frietjes.

Woensdag ging ik dus naar Amsterdam voor het concert van Kodaline! Eerst liepen we even langs Paradiso om te kijken hoe het was en toen gingen we nog even lunchen bij Bagels & Beans, en eten inslaan natuurlijk. Het zonnetje scheen heerlijk, dus het was totaal niet erg om even door Amsterdam te lopen. Het deed me er weer even aan herinneren hoe veel ik van steden hou. Ik moet mijn studenten-OV echt vaker gaan gebruiken, haha.

En ja… hier is mijn super awkward foto met… Mark en Jay van Kodaline! Toen we net bij Paradiso stonden (met nog een stuk of 12 mensen) kwam de tourbus opeens aangereden. En Jay en Mark liepen gewoon meteen naar buiten om met ons te praten. Ze verontschuldigden zich omdat ze te laat waren, maar dat was maar goed ook, want anders hadden we ze dus gemist. Ze waren heel lief en gingen erna pannenkoeken halen. Alsof ze heel normaal zijn dus, en dat zijn ze eigenlijk ook wel, maar daarna staan ze toch weer voor je op het podium.

En weer wachten… we hebben dus vanaf 14:00 uur gewacht en de zaal ging iets na 19:00 uur open. Tussendoor kwam Steve (de zanger dus) ook nog even naar buiten. Hij had niet zo veel tijd dus ik heb alleen hele awkward groepsselfies met hem, haha.

Het was koud, maar wel gezellig. De meiden waren allemaal heel aardig en ook gewoon chill. Toen we allemaal naar Steve toe waren gerend hadden we gewoon onze plek in de rij nog. Een meisje had een gitaar meegenomen en op gegeven moment gingen we proberen muziek te maken voor geld voor pizza, maar het was geen succes. Er kwamen ook een aantal keer mensen langs om te vragen wat er nou aan de hand was, haha. Ik was wel blij dat we op gegeven moment toch naar binnen konden, maar het was totaal niet erg om zo lang te moeten wachten.

We kregen geen geld, dus moesten we zelf pizza betalen. Wat een bummer. Maar wel warm.

Het voorprogramma: Andreas Moe uit Zweden. Ik had nog nooit van hem gehoord maar hij was wel leuk. Hij had allemaal schattige verhaaltjes bij zijn liedjes en het was voor hem ook een leuke ervaring, want voor het eerst hadden mensen een spandoek voor hem gemaakt.

Nog een crappy snapchatfoto. Maar wow, dat wachten was het dus echt meer dan waard. Het was zo geweldig! Ik heb echt genoten en heel veel en heel vals meegezongen en het ging veel te snel voorbij. Ik ben heel slecht in dingen beschrijven (films, boeken, muziek) maar het was gewoon goed. En leuk. Je kunt wel echt merken dan Kodaline veel meer performers zijn dan bijvoorbeeld Alt-J waar ik twee weken ervoor was. Natuurlijk kun je het zowel qua band als muziek als zaal niet vergelijken en Alt-J was ook geweldig, maar ik vind interactie met het publiek toch leuker. Ik ben niet alleen fan van hun muziek (die teksten…) maar ook van de band zelf.

Dit was mijn eerste concert in Paradiso en het was zo leuk! Paradiso is niet alleen heel mooi, maar ook kleiner en dat maakte het concert ook intiemer. Zoals je op de foto ziet stond er maar een persoon voor me, maar volgens mij was het overal in de zaal leuk. Het podium is wel hoog en dat is niet heel chill voor je nek, maar wel beter dan bij de HMH waar je halverwege al niks meer ziet. Oké, ik hou op, maar het was geweldig. Echt waar.

EN daarna

En daarna gingen ze dus nog gewoon signeren! We waren één van de laatsten en ze waren al bijna drie kwartier bezig, maar ze waren nog steeds heel lief en maakten even een praatje met ons. Ja, ik voel me echt een fangirl nu maar het was gewoon zó leuk en Kodaline is gewoon leuk.

Donderdag had ik een werkgroep, ging ik met mijn huisgenoot bij een meisje van onze studie eten en had ik last van een dikke post concert-depression. Van die opdrachten kwam dus niet veel. Vrijdagochtend moest ik dus nog aardig wat doen en dat deed ik lekker in bed.

Nadat ik de eerste opdracht had ingeleverd, maakte ik mij klaar om naar huis te gaan. In de trein en thuis werkte ik aan de tweede opdracht, die ik weer net voor de deadline inleverde. Ja, volgende keer toch ietsje beter plannen. Daarna had ik een lekker chill avondje bij Julia met Veerle en Babs. In het weekend deed ik verder niet zo veel, maar ik zocht wel eindelijk foto’s uit voor een fotocollage. Die ik echt al vier jaar geleden wilde maken, maar dat terzijde. Ik wil mijn kamer nu eindelijk eens wat gezelliger gaan maken, wordt wel eens tijd na bijna twee maanden.

En dat was het weer! Voor de komende twee weken heb ik nog niet zo veel plannen, en ik heb helaas ook geen leuke concerten meer om naar uit te kijken. Zondag heb ik in ieder geval een bloggersmeeting en ondertussen hoef ik mij niet te vervelen, want voor ik het doorhad is de helft van het blok alweer voorbij… en laten we het erop houden dat ik na mijn leuke avonturen van afgelopen week weer heel wat in te halen heb, haha. Spijt heb ik in elk geval niet, want ik heb een heerlijke week gehad!

 

4 Reacties

 • Beantwoorden
  Anniek
  24 februari 2015 op 07:58

  Wat tof dat je naar een concert van Kodaline geweest bent! Zelf ken ik ze niet, maar zo te horen ben jij helemaal fan :) En oh, die smoothie, looking good… Krijg er zin in de zomer van!

 • Beantwoorden
  Marjolein
  24 februari 2015 op 19:11

  Aaaah, geweldig dat je naar Kodaline was en ook meteen even met ze op de foto bent geweest! :D top. Deze weken zien er leuk uit, en je hebt ook veel gezellige dingen gedaan.
  Oké, ik geef toe dat het er cute uit ziet in Rotterdam. Sowieso denk ik dat het wel een tweede kans verdient, haha. Want ik zie vaak toch wel mooie foto’s.

 • Beantwoorden
  Rosalie
  24 februari 2015 op 21:00

  OOOOH KODALINE <3 die heb ik vorig jaar ook live gezien, wat een liefde en heerlijkheid hee. Echt gaaf dat je met ze op de foto bent geweest ook :)

 • Beantwoorden
  Beau
  25 februari 2015 op 17:00

  Ziet er leuk uit! Ik vind High Hopes van Kodaline (ja toch?) altijd een heel fijn nummer!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.