Bloggen Life improvement

Een maand lange elke dag bloggen: hoe beviel het?

Het is vandaag 31 mei en daarmee is het ook de laatste dag van mijn blogverjaardagsmaand. En ook de laatste dag van mijn elke dag bloggen-challenge. Jammer hè? Ik kreeg in ieder geval een hoop positieve reacties en vond ik heel erg leuk. Het is voor mij helaas onhaalbaar om dit voor te zetten. Toch vond ik het hartstikke leuk om eens te proberen en ik kan deze maand natuurlijk niet beter afsluiten dan met een evaluatie!

Hoe vond ik het om elke dag te bloggen?

Eerst blogde ik ongeveer 2-3 keer per week, dus het was best lastig. Ik had ten eerste niet echt tijd om vooruit te schrijven (drukste maand qua studie), waardoor er op de meest willekeurige tijdstippen nieuwe posts online kwamen. Ik vind kwaliteit op mijn blog echt belangrijker dan kwantiteit, en nu moest ik zorgen voor allebei. Ik heb dus heel erg mijn best gedaan om mijn blog niet vol te gooien met standaard posts en tags.

Op twee dagen na is het mij gelukt om een blogpost online te zetten. Over het algemeen was ik redelijk tevreden met de kwaliteit. Het is natuurlijk zonde dat ik niet met iedere blogpost honderd procent tevreden ben, maar dat was ik ook niet toen ik niet iedere dag blogde. En ik kan ook niet bloggen als alles voor mezelf helemaal perfect moet zijn. En over het algemeen ben ik gewoon hartstikke tevreden!

Wat ik ervan heb geleerd

Ik denk dat ik er één heel belangrijk ding van heb “geleerd”: ik ben weer van bloggen gaan houden. Niet dat ik ooit niet van bloggen heb gehouden, maar ik ben er nog nooit zo veel mee bezig geweest en heb me dus ook nooit eerder gerealiseerd hoe leuk ik bloggen vind.

Er waren dagen dat ik niet wist wat ik moest schrijven, maar het cliché dat de inspiratie makkelijker komt als je meer schrijft, is wel echt waar. Ik heb een hoop ideeën (die ik wegens tijdgebrek nu even niet uit kan werken) voor de komende tijd en dat heeft me heerlijk veel motivatie.

Ook gaf de afgelopen maand me ruimte om te experimenteren. Met mindstyle, bijvoorbeeld. En met de lengtes van mijn blogposts, en met promotie. En ik realiseerde me dat mijn blog misschien wel onder de categorie lifestyle valt op Bloglovin’, maar ik blog dus nauwelijks over lifestyle. En zo weet ik steeds een beetje beter (ook met behulp van de enquête trouwens, dankjulliewel!) waar ik naartoe wil. En dat is leuk!

Maar ja, het kost echt te veel tijd. Een blogpost schrijven duurt niet héél lang, ik denk ongeveer een uur tot anderhalf uur, maar ik moet ook nog andere blogs lezen, op jullie reacties reageren, foto’s maken en mijn blog verbeteren. Bovendien wíl ik mezelf deze druk helemaal niet op leggen. Voor een maandje was het leuk, omdat het nieuw was, maar ik zou dit echt niet langer vol kunnen houden.

En nu?

Nu zijn jullie vast benieuwd hoe het nu verder gaat met mijn blog. Ik ga gewoon weer terug naar waar ik altijd naar streefde (ook al lukte het eigenlijk nooit): vier posts per week. Omdat ik mijn fotodagboekje graag op maandag wil hebben heb ik de dagen even omgegooid: Het wordt nu maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

Maar ja, dit is wel een richtlijn. Als het niet lukt, dan lukt het niet. Ik wil de komende tijd meer energie steken in het verbeteren van bijvoorbeeld mijn foto’s en dat kost ook tijd. Bovendien komt de zomervakantie eraan, en ik weet niet hoe dat allemaal gaat lopen. Er is dus een kans dat mijn blog weer even onvoorspelbaar wordt als de afgelopen vijf jaar. Maar ik hoop dat jullie me niet volgen om iedere dag iets nieuws te kunnen lezen. Ik hoop dat jullie mij volgen om mij als persoon en omdat jullie mijn blog leuk vinden. Ik heb het gevoel dat dat wel goed zit, haha.

Heb je dit gemist?

Ik heb op dit moment niet echt tijd om al mijn posts van de afgelopen maand te evalueren. Maar ik ging even snel door het archief, want stiekem ben ik door de hoeveelheid posts een beetje kwijt wat ik allemaal ook alweer heb geschreven deze maand. En er zijn toch een hoop leuke blogposts online gekomen, al zeg ik het zelf! Omdat jullie het misschien ook nog even kwijt zijn door de hoeveelheid: mijn favoriete posts van deze maand (of vooral de eerste helft, eigenlijk).

Verder vond ik het ook heel erg leuk om de geschiedenis van Lisa Loves in kaart te brengen (deel één en deel twee) en terug te blikken op oude blogposts.

Dankjulliewel!

Ik heb een aantal hele leuke reacties gekregen over dat jullie het zo leuk vonden dat ik elke dag blogde. Superleuk! Ik heb geprobeerd om niet te veel op de statistieken te focussen (ook al is dat stiekem veel te leuk om terug te zien) en mijn bezoekersaantallen zijn wel omhoog gegaan, ook als je alleen kijkt naar de dagen waar de afgelopen maanden wél een blogpost online kwam.

Ik heb helemaal niet zo veel bezoekers trouwens, hoor. Deze maand zat ik voor het eerst (rond de 26ste) boven de 1000 per maand, als ik ongeveer alle spam referrals eraf heb gegooid en de overige niet mee heb geteld. Maar ja, dat was meer een leuke bijkomstigheid natuurlijk. Het is hartstikke leuk om die aantallen te zien groeien, maar nog veel leuker zijn de mensen die ook echt blijven hangen. En leuke reacties achterlaten, zoals velen van jullie hebben gedaan! Dus, héél erg bedankt daarvoor!

Waarschijnlijk niet voor herhaling vatbaar dus, maar ik raad het jullie wel echt aan om het een keertje te proberen, als je nog niet dagelijks blogt natuurlijk. Je gaat er echt anders door naar bloggen kijken en dat is hartstikke leuk!

PS (ik vraag het nog één keertje ja): heb je mijn enquête al ingevuld?

6 Reacties

 • Beantwoorden
  Beau
  31 mei 2015 op 10:20

  Ik kan me goed voorstellen dat je op deze manier anders naar bloggen gaat kijken inderdaad, maar ik kan me echt niet voorstellen dat ik hier tijd voor heb. Over mijn wekelijkse fotodagboekje alleen al doe ik meestal zo’n 2,5 uur… Ik ben wel van plan om meer en regelmatiger te gaan bloggen, je mindstyle-artikelen hebben me geïnspireerd :)

 • Beantwoorden
  Marjolein
  31 mei 2015 op 11:04

  Ik ben onwijs trots op je Lisa! Je hebt toch maar mooi een maand (bijna) elke dag geblogd, en dat is een hele prestatie. En ook nog eens geweldig goede blogposts met inhoud en levenslessen en advies. Top :D

 • Beantwoorden
  Kim
  31 mei 2015 op 11:15

  Ik vond het heel erg leuk om meer blogjes van je te lezen de afgelopen tijd, maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat het naast een studie gewoon te veel is. Streven naar 4 blogs per week is al wel echt goed! :-) Ik kijk er naar uit om de komende tijd ook nog best veel van je te lezen, leuk!
  Liefs Kim

 • Beantwoorden
  HesterAnne
  31 mei 2015 op 15:53

  Knap dat je het zo goed hebt volgehouden. Ik zou dat nooit kunnen maar ik wil het ook niet :D Ik ben benieuwd naar je artikelen voor de komende maand.

 • Beantwoorden
  happygirl
  31 mei 2015 op 16:14

  Leuk dat je iedere dag hebt geblogd! Kwaliteit vind ik ook belangrijker dan kwantiteit. En het is natuurlijk fijn dat je bent gaan realiseren hoeveel je van bloggen houd!

 • Beantwoorden
  Linda
  12 juni 2015 op 13:14

  Leuk zo’n terugblik! Ik ben nu aan het bijlezen want had het de afgelopen weken nogal druk met tentamens en zo ;-) Ik zou ook nog wel een keer een maand elke dag willen bloggen. Denk inderdaad dat het leuk is om een keer zo veel mee bezig te zijn!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.