Lisa loves Music

Mijn favoriete muziek: lente 2015

Hopelijk zitten jullie nu allemaal lekker in de tuin in plaats van dat jullie binnen deze blog zitten te lezen. Ik ben in ieder geval lekker aan het bloggen in de tuin. Zonder muziek, want de vijver van de buren, de vogeltjes in de tuinen en de superschattige kleindochter van de achterburen zorgen voor genoeg omgevingsgeluid. Ondertussen heb ik een mix van songfestivalnummers (eigenlijk meer een remix van Heroes en Rhythm inside) in mijn hoofd. Maar goed, dat is niet bepaald de muziek die ik normaal luister natuurlijk. Vandaag ga ik mijn favoriete muziek/albums/playlists van de afgelopen tijd laten zien.

Misschien wil ik toch maar iets van een vaste rubriek over muziek maken, want muziek is echt iets heel belangrijks in mijn leven geworden in de afgelopen paar jaar. Ik luister al sinds groep 6/7 heel veel muziek, maar sinds Pinkpop en sinds ik vier maanden iedere dag heen en weer moest met de trein, is die liefde echt heel erg gegroeid. Muziek kan echt iets met me doen en dat vind ik zo mooi! Maar deze blogpost is natuurlijk geen ode aan muziek: ik ga een aantal van mijn favoriete albums en playlists delen.

Imagine Dragons – Smoke + Mirrors

Het duurt nog even, maar in februari ga ik Imagine Dragons dan ein-de-lijk live zien. Voor nu moet ik het even doen met hun album. Ik heb hun eerste album echt grijsgedraaid -ik bedoel, minstens een paar honderd keer afgespeeld op Spotify- dus ik ben blij dat ik nu weer een nieuw album heb om lekker van te genieten.

Mumford & Sons – Wilder Mind

Gelukkig is het concert van Mumford & Sons al ietsje dichterbij, want over anderhalve maand is het zo ver. Genoeg tijd om hun nieuwe album nog even uit mijn hoofd te leren dus, haha. Ik mis de banjo natuurlijk wel een beetje maar ik vind dit album zo chill! Echt perfecte treinmuziek, of muziek om ‘s avonds laat nog aan een deadline te werken.

Indie Folk Playlist van Spotify

Ik weet niet precies waar het vandaan komt, maar folk is echt één van mijn favoriete muziekgenres. Het is gewoon heerlijke achtergrondmuziek voor tijdens het studeren of bloggen, of voor in de trein. Alleen tijdens het afwassen of opruimen zet ik liever de top 40 op, haha. Deze heerlijke playlist zorgt voor ruim 18 uur aan folkmuziek, en dat is wel even genoeg.

Oldies but Goodies | 2005-2015 van Spotify

En we sluiten even af met een guilty pleasure afwaslijst! Veel mensen vinden juist de muziek van 1995 tot 2005 hun grote guilty pleasure, maar ik heb veel meer met de muziek tussen 2005 en 2013. Die muziek doet me herinneren aan de tijd dat ik nog TMF keek, aan middelbareschoolexcursies en sweet sixteen-feestjes. En vroeger was dit ook echt mijn muzieksmaak, omdat ik niet beter wist…. ik kan in ieder geval nog een hele hoop hiervan meezingen en dat is eigenlijk best grappig.

Verder luisterde ik de afgelopen tijd naar Taylor Swift, chillmuziek van James Bay & Dotan en natuurlijk mijn grote liefde Kodaline. Ondertussen probeer ik wat nieuwe muziek te ontdekken voor de zomer want ik luister nu al wel heel lang grotendeels hetzelfde…

Wat luister jij vooral op dit moment? 

5 Reacties

 • Beantwoorden
  Soesja
  24 mei 2015 op 15:52

  Haha, ik ken het probleem van altijd hetzelfde luisteren. Negen van de tien keer luister ik naar Ed Sheeran, John Mayer, Passenger of Sam Smith… Oeps. En ook wel vrij vaak naar Taylor Swift, Ben Howard, Vance Joy, en dat was ‘m eigenlijk wel :D Die guilty pleasure muziek vind ik overigens perfect om op te sporten, haha!

 • Beantwoorden
  Kim
  24 mei 2015 op 16:34

  Je hebt een toffe muzieksmaak :-)
  Ik luister heel veel naar Taylor Swift, John Mayer, Ed Sheeran, Dotan en de ‘meest afgespeelde nummers’ lijst op mijn iPhone, haha. Lekker afwisselend he!

 • Beantwoorden
  Marjolein
  24 mei 2015 op 22:02

  Aaah ik heb laatst ook het album van Imagine Dragons ontdekt en I love it. Leuk als je vaker over muziek gaat bloggen :D

 • Beantwoorden
  Elien
  27 mei 2015 op 09:01

  Leuk om te lezen! Ik ben ook echt fan van het nieuwe album van Imagine Dragons :) Heet het niet nieuwe album van Mumford&Sons niet Wilder Mind trouwens?

  • Beantwoorden
   Lisa
   27 mei 2015 op 10:11

   Ehhm ja… dat ging ik nog aanpassen tijdens het schrijven maar dat ben ik dus blijkbaar totaal vergeten. Dankjewel voor de oplettendheid, haha.

  Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.