Lisa loves Shopping & stuff

Mijn favorieten van altijd

Ik ben heel slecht in keuzes maken. Je maakt mij echt niet gelukkig in een drogisterij met 200 soorten shampoo, want hoe moet ik er óóit een kiezen? Ik speel eigenlijk altijd op safe en koop steeds maar hetzelfde. Als ik bijvoorbeeld een chocoladereep wil kopen op het station, koop ik iedere keer maar weer dezelfde (Twix, Kitkat, Bueno) omdat ik weet dat die lekker zijn.

Ik vind het dus echt heel knap dat sommigen iedere maand nieuwe favorieten kunnen laten zien. Volgens mij heb ik dat ooit wel eens gedaan trouwens, maar ik denk dat veel van die producten nog steeds favoriet zijn als ik die teruglees, haha.

Vandaag ga ik jullie mijn favorieten laten zien. Niet van de afgelopen maand dus, maar eigenlijk van altijd. Al deze dingen zijn al minstens twee jaar favoriet, en de meeste nog veel langer. Want waarom zou je iets nieuws kopen als hetgeen wat je gebruikt gewoon fijn is?

(Disclaimer: neem dit niet té serieus)

Elmex tandpasta (wie had gedacht dat ik ooit nog over TANDPASTA zou bloggen?

Aantal keer opnieuw gekocht: volgens internet gebruik je zo’n zes tubes per jaar. Ik gebruik deze tandpasta sinds mijn twaalfde (hiervoor had ik de kinderversie) dus laten we zeggen: 40 keer. Hmm.
Waarom: De enige tandpasta die niet voor zo’n vies slijmgevoel in je mond zorgt.

The Body Shop douchegel

Aantal keer opnieuw gekocht: zo’n vijf keer, maar wel steeds een andere geur. Met deze douchegels doe ik vijf keer zo lang als een gemiddelde douchegel uit de drogist.
Waarom: ik hou van de geurtjes van The Body Shop en omdat ik er zo lang mee doe (en er altijd sale is) ben ik uiteindelijk goedkoper uit. Verder is het gewoon douchegel.

Dove Go Fresh deodorant

Aantal keer opnieuw gekocht: zo’n twintig keer (maar meestal de gewone).
Waarom: deze deo werkt en hij prikt niet. Ik heb nu Nivea want die was goedkoper in de aanbieding, maar die werkt veel minder goed en prikt als een malle na het scheren (logisch, er zit alcohol in)

Catrice Allround mascara

Aantal keer opnieuw gekocht: ik gebruik hem nu zo’n vijf jaar, ieder half jaar een nieuwe dus tien keer.
Waarom: Ik denk dat ik deze mascara voor het eerst bij Sharon zag en sindsdien heb ik twee keer een andere gekocht, maar deze blijf favoriet. Ik heb toch geen fantastisch effect nodig door mijn bril met plusglazen en waarom zou je meer dan drie euro besteden aan iets wat je ieder half jaar weg moet gooien?

HEMA wenkbrauwpotlood

Aantal keer opnieuw gekocht: één keer. Maar ik moet er een beetje voorzichtig mee doen, want mijn wenkbrauwen zijn nogal blond.
Waarom: wenkbrauwen bijtekenen is geen stomme trend, mits je weet hoe het moet danAlleen een beetje wenkbrauwpotlood en mijn gezicht ziet er al heel anders uit. Ooit zei iedere blogger dat hij fijn was, dus sindsdien heb ik niets anders geprobeerd.

Vaseline

Aantal keer opnieuw gekocht: zo’n tien keer. Maar ik raak ze altijd kwijt.
Waarom: Vaseline is gewoon lipverzorging zonder te veel poespas, en dat voor maar twee euro. Bovendien is Vaseline (samen met Dove) vaak in zo’n aanbieding bij de Kruidvat dat je er 500 gram snoep bij moet scheppen. Score.

Schoenen – All Stars

Aantal keer opnieuw gekocht: dit zijn mijn vijfde en zesde paar. Mijn derde en vierde leven op dit moment hun tweede leven als uitgaansschoenen.
Waarom: All Stars zijn gewoon superhandige schoenen, Ik hou sowieso van sneakers, maar All Stars staan toch net wat minder grof onder mijn dunne enkels.

Kledingstuk – River Island Amelie jeans

Aantal keer opnieuw gekocht: ik heb op dit moment twee paar. Hoe vaak ik ze al heb gedragen is een ander verhaal
Waarom: Ik heb jeansmaat 26/27-34 en de meeste broeken met smalle omvang gaan maar tot 32, als er überhaupt al lengtematen zijn. De broeken van River Island zijn lang en de enige betaal broeken die ik tot nu toe heb gevonden die daadwerkelijk goed zitten én lang genoeg zijn (heeft iemand nog tips? Ik hoor ze graag).

 Thee – Clipper Thee

Aantal keer opnieuw gekocht: ongeveer vijftien keer?
Waarom: dit is de beste groene thee ooit. Niet alleen omdat het fairtrade en zo is, maar groene thee met citroen smaakt nogal snel naar afwaswater -niet dat ik ooit afwaswater heb geproefd, maar oké- en deze absoluut niet. Gewoon lekker.

Broodbeleg – Calvé pindakaas en Venz pure hagelslag

Aantal keer opnieuw gekocht: waarom sponseren Calvé en Venz mij nog niet?
Waarom: serieus?

 Kantoorbenodigdheden: Hema-pennen

Aantal keer opnieuw gekocht: ik denk zo’n 7 doosjes van 24 pennen. Maar ik raak de helft kwijt aan klasgenoten/familieleden en ik druk er ook behoorlijk wat kapot omdat ik linkshandig ben en nogal veel druk op mijn pen zet.
Waarom: ze schrijven gewoon lekker (als ik ze niet kapot druk dan).

 

Wat koop jij steeds maar weer opnieuw? 

8 Reacties

 • Beantwoorden
  Amy
  20 mei 2015 op 14:49

  De douchegels van The Body Shop koop ik ook steeds opnieuw, ze zijn echt geweldig!

 • Beantwoorden
  Celeste
  20 mei 2015 op 15:40

  Hahaha, leuk artikel en erg herkenbaar, vooral met die tandpasta! Die van jou heb ik nog nooit geprobeerd, maar ik heb ook al zolang ik me kan herinneren dezelfde variant. Een keer een andere geprobeerd, die lustte ik niet, sindsdien altijd dezelfde haha.

  • Beantwoorden
   Lisa
   20 mei 2015 op 19:38

   Ja dat had ik ook een keer met tandpasta! Deze tandpasta is gewoon lekker dus waarom zou ik dan een andere willen, haha.

 • Beantwoorden
  Marjolein
  20 mei 2015 op 17:08

  Wat een leuk artikel. Yay voor de HEMA pennen, die schrijven echt geweldig. Ik vind je groene Allstars echt ontzettend leuk!

 • Beantwoorden
  Hannah
  20 mei 2015 op 18:36

  Die tandpasta gebruik ik ook altijd! :) xx

 • Beantwoorden
  Dina
  20 mei 2015 op 22:10

  Oeeh het wenkbrauwpotlood van Hema is ook jaren mijn favoriet geweest. <3

 • Beantwoorden
  Kim
  21 mei 2015 op 13:54

  Haha, leuk artikel! Ik ben ook niet zo goed met keuzes en koop uit eindelijk ook heel vaak hetzelfde! Heel herkenbaar voor mij dus. Veel van de producten (deo, schoenen, pennen..) zijn voor mij hetzelfde als voor jou. Toevallig. :-)

 • Beantwoorden
  Estrella
  13 juni 2015 op 22:57

  Altijd leuk om te zien/lezen, zulke favorieten lijstjes!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.