Lisa loves Shopping & stuff

Mijn nieuwe telefoon: de Motorola Moto G

Volgens mij heerst er gewoon een vloek op mobiele telefoons en andere apparaten. Na twee jaar vertonen ze opeens allemaal gekke dingen. Mijn geheugen raakte steeds sneller vol, notificaties kwamen opeens niet meer (kwam ik er opeens na een dag achter dat ik nieuwe Whatsappjes had, oepsie), ik kon hem niet meer met mijn laptop verbinden en ja… eigenlijk was ik gewoon toe aan een nieuwe. Na een tijdje vergelijken kwam ik op de Motorola Moto G uit. Ik wilde het liefst een Sony Xperia compact met een betere camera, maar die was wel meteen een stuk duurder.

Wel besloot ik de nieuwste versie te nemen en ook maar meteen die met 4G, want straks doet het 3G-netwerk het niet meer over twee jaar (haha, denk het niet). En vandaag vertel ik jullie over mijn eerste indruk! Ik ga geen uitgebreide review schrijven want dat kan ik niet zo goed, en bovendien heeft internet veel betere reviews. Bovendien zit mijn simkaart er nog niet in, dus bepaalde dingen kan ik helemaal niet goed beoordelen.

Mijn vorige telefoon is de HTC one S. Op zich een prima toestel, behalve die kleine mankementen dan. En hij is heel dun! Als ik alles heb overgezet ga ik mijn HTC  denk ik resetten. Er zitten te veel krassen op het scherm om hem te kunnen verkopen, maar als ik naar een festival gaat of iemand even tijdelijk een telefoon nodig heeft, kan hij nog best even mee.

Mijn nieuwe verslaving: 1010! Download het niet. 

Ik ben geüpgrade van 4.3 inch naar 5 inch, naar een hogere resolutie, van Android 4.1 naar 5.0, van 0.3 MP (haha) naar 2.0 MP voor mijn frontcamera en van HTC sense naar een kale versie van Android. Eigenlijk vind ik het veel fijner zo zonder al die extra functies van HTC erop. Deze telefoon is weer een stukje groter dan mijn vorige die al iets te groot is voor mijn kleine handjes, maar hij ligt wel heel lekker in de hand.

Mijn gewone camera is qua megapixels hetzelfde gebleven, maar ik heb het het idee dat de kwaliteit iets beter is. Op zich is 8 megapixels ruim voldoende voor foto’s op een blog. Ik heb een paar vergelijkingsfoto’s gemaakt, en mijn nieuwe telefoon geeft de kleuren veel beter weer. Qua geheugen ben ik achteruit gegaan: van 16 naar 8 gigabyte. Gelukkig kan ik in deze telefoon wel een geheugenkaartje stoppen voor muziek en foto’s!

Links: Motorola / Rechts: HTC 

Eigenlijk heb ik er niet veel over te vertellen. Het is een telefoon. Natuurlijk is het leuk als hij leuke snufjes heeft, maar als ik kan internetten, muziek kan luisteren, foto’s kan maken en kan bellen (in noodgevallen dan) zonder dat de batterij binnen twee uur leeg is en zonder dat de boel steeds vastloopt, ben ik wel tevreden.

Wel moet ik even zeggen dat alles er heel mooi uitziet. Ik heb al Android sinds versie 2.1, toen ik mijn kleine schattige Wildfire nog had. Ik hou echt van het cleane en heldere Lollipop en volgens mij is Android door de jaren heen een stuk gebruiksvriendelijker geworden. Met Motorola zelf heb ik eigenlijk nog geen ervaring, maar tot nu toe werkt alles prima.

Het enige wat ik tot nu toe heel irritant vind, is dat je hem niet op stil kunt zetten. Je kunt wel instellen dat je geen onderbrekingen krijgt, maar dan komen de notificaties helemaal niet meer, ook niet stilletjes op je scherm. Je kunt ook geen stille notificatietoon instellen. Eigenlijk staat 90 procent van mijn notificaties sowieso uit, maar het is ergens toch wel vervelend.

Ik heb Swiftkey geïnstalleerd omdat ik het gewone toetsenbord van Android niet zo fijn vind. Op mijn HTC kon je snel leestekens typen, bijvoorbeeld haakjes door de V en B lang  in te drukken en een apostrof door de C lang in te drukken, maar op het standaard toetsenbord werkte dat niet. Met Swiftkey dus wel! Ook krijg ik leuke suggesties: als ik huilen typ, krijg ik als suggestie een huilende Emoji, haha.

Naast Emojis typen kan ik nu ook selfies maken. Wat wil je nog meer?

Ik ben in ieder geval heel blij met mijn nieuwe speeltje. Het is geen Iphone 6 of Samsung Galaxy S6, maar daar heb ik het geld ook niet voor over. Ik heb hem nog niet volledig in gebruik dus ik hoop dat mijn hoesje snel komt! Hij kostte rond de 218 euro voor een Simlockvrij toestel. Ik zou gewoon even de prijsvergelijk op Tweakers in de gaten houden. Die site is sowieso heel handig voor het opzoeken van elektronische apparaten. De specificaties in deze post komen er ook vandaan. 

Oh en even handig om op te letten: ik heb dus de Nieuwe Moto G, ook wel de New Moto G genoemd of de Moto G 2 of de Moto G 2015. Het is dus die met 4G en niet die met dual sim, maar de link hierboven is de goeie. 

Welke telefoon heb jij? 

7 Reacties

 • Beantwoorden
  Elise
  5 mei 2015 op 08:07

  Hee! Super fijne telefoon hoor! Ik heb hem ook met Bliep! Haha! En over geluid uitzetten, als je je telefoon in plaats van op niet/altijd onderbreken op prioriteitsonderbrekingen dan zal die op stil staan! ;) .. Alleen je alarm en bijv. oproepen gaan dan af! Ik hoop dat je er wat aan hebt! :)

  • Beantwoorden
   Lisa
   5 mei 2015 op 11:21

   Ja, dat heb ik nu ook gedaan inderdaad, maar ik wist niet precies wat prioriteitsonderbrekingen was, dus dankjewel voor je uitleg! En grappig dat je ook Bliep hebt! Vrienden van mij werken daar, haha.

 • Beantwoorden
  Marjolein
  5 mei 2015 op 10:27

  Ik vind hem mooi! Ik wist niet dat Motorola nog bestond haha, maar gelukkig jij wel. Ik vind android lollipop ook mooi. Helaas wordt mijn telefoon er wel sloom van :(

 • Beantwoorden
  anna
  5 mei 2015 op 10:35

  Hij ziet er goed uit, wel jammer dat ‘ie niet op stil kan. Ik heb een nieuwe Samsung Galaxy S5 via Marktplaats kunnen scoren voor 300 euro, ben er zo blij mee! Mijn vorige was namelijk gestolen en wilde echt per se weer dezelfde, haha. Het is even een investering, maar je moet er dan ook 2 jaar mee doen :)

  • Beantwoorden
   Lisa
   5 mei 2015 op 11:22

   Oh, 300 euro valt nog best mee voor een S5! Ja inderdaad, je gebruikt hem in die twee jaar echt zo vaak en aan de ene kant is het zonde om er geld aan uit te geven, het is het uiteindelijk wel waard!

 • Beantwoorden
  Dina
  5 mei 2015 op 12:34

  Mooie telefoon, maar wel heel jammer (en vreemd) dat deze niet op stil kan.

 • Beantwoorden
  Hester
  8 mei 2015 op 10:39

  Nieuwe telefoons zijn altijd leuk, tenminste ik word heel blij van dat soort speeltjes. En je bent er volgens mij ook echt op vooruitgegaan, alleen qua geheugen dan niet maar jij hebt tenminste de mogelijkheid er een los kaartje in te stoppen – het enige wat de iPhone mist. Mijn 16 GB (iPhone 5) raakt ook steeds voller, ik heb ‘m in oktober twee jaar en dan is het inderdaad wel gewoon een beetje klaar denk ik. Aan de ene kant vind ik twee jaar kort, maar na twee jaar wil ik vaak ook gewoon wel weer iets nieuws.

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.