other

Enquête: de resultaten

Ongeveer drie weken geleden deelde ik mijn enquête, die door 36 lieve mensen is ingevuld! Natuurlijk is het wel zo leuk om de resultaten met jullie te delen, en jullie zijn vast ook benieuwd naar wat ik ermee ga doen. Omdat dit weer een lekker lange blogpost wordt, ga ik maar snel beginnen!

Over jullie

 

Screen Shot 2015-06-14 at 09.16.24

Grappig dat jullie leeftijden ongeveer normaal verdeeld is rond mijn eigen leeftijd! Het grootste deel is mijn leeftijd, en dan zijn er precies evenveel mensen ietsje ouder en ietsje jonger dan ik. Dat is ook eigenlijk precies mijn doelgroep, dus het is fijn om te weten dat ik ook daadwerkelijk voor mijn doelgroep schrijf.

En grappig dat één jongen mijn enquête heeft ingevuld, haha. Screen Shot 2015-06-14 at 09.16.06

 

Dit vond ik verassend! Meer dan de helft van de mensen die mijn enquête invulden, heeft geen blog. Nu weet ik natuurlijk niet of 36 een representatieve steekproef is, maar het is wel interessant. Van de mensen die reageren onder mijn posts heeft negentig procent een blog, dus ik vind het heel leuk dat de mensen zonder blog zich op deze manier ook lieten horen!

Over jullie volggedrag

 

Screen Shot 2015-06-14 at 09.16.39

 

Toch een groot deel nieuwe volgers dus, leuk! Ik merk inderdaad dat er een hoop nieuwe volgers bij zijn gekomen de laatste tijd. Hartstikke leuk! En er zijn ook een paar mensen die me al écht lang volgen. Maar eigenlijk zijn jullie gewoon allemaal leuk <3

En het grootste deel van jullie is via een andere blog op mijn blog terechtgekomen. Zo ontdek ik inderdaad ook altijd nieuwe blogs!

Screen Shot 2015-06-14 at 11.27.24

Ah, dit vind ik leuk om te weten! En leuk (volgens mij zeg ik alleen maar leuk) dat velen van jullie ook student zijn, want daar schrijf ik dus wel steeds meer over.

Eigenlijk word ik hier ook een klein beetje verlegen van. De meeste blogs die ik volg, volg ik inderdaad ook om de persoon. Dan heb ik echt het gevoel alsof ik ze “ken”, of zo. Ik besef eigenlijk nooit echt dat jullie dat dus ook bij mij zouden kunnen hebben. Echt bizar, eigenlijk. Iemand zei ook:

Jaa ik wil nog wel wat kwijt, namelijk dat ik je blog echt heel leuk vind ^^ Dit klinkt vreemd maar ik vind het echt heel leuk om je verhalen te lezen omdat we in precies dezelfde levensfase zitten en ik zo veel herken. En het voelt een beetje alsof ik je ken haha, best vreemd :’)
En zo kreeg ik nog meer superlieve berichtjes (excuse me terwijl ik hier zit te smelten voor mijn beeldscherm oké). <3

 

Screen Shot 2015-06-14 at 10.42.02

Ik vind social media zelf altijd een hele fijne manier om contact te leggen met bezoekers en de bloggers die ik volg (Vooral Twitter en Instagram). Leuk dat jullie daar dus ook gebruik van maken!

Leesbaarheid

Eigenlijk waren er nauwelijks aanmerkingen op de leesbaarheid van mijn blog. Natuurlijk heb ik mijn blog zo gemaakt dat ik hem zelf fijn leesbaar vind, dus met lekker grote letters en genoeg witruimte. Ik ben namelijk een beetje blind/lui en de meeste sites staan standaard ingezoomd op 150%, haha. Maar goed om te weten dat jullie het ook fijn vinden zo.

De lengte van mijn blogposts

Ik wéét dat mijn blogposts lang zijn, dus daarom vroeg ik me of dat jullie echt weerhield van het lezen van mijn blog. Gelukkig valt het mee! Of nou ja, ik had het erger verwacht. Een kwart van jullie gaf aan dat ze ze wel echt te lang vonden en maar twee mensen slaan ze daadwerkelijk over om die reden. Ook waren er nog een paar mensen die er in mijn opmerkingen wat over zeiden. Verder vond een enkeling de lengte juist fijn, gaf iemand aan soms te scannen en zei iemand dat de afwisseling goed was.

Tegelijkertijd vinden jullie het ook weer leuk dat ik persoonlijke ervaringen in mijn blogposts verwerk. En ja, van al die anekdotes en dergelijke worden mijn blogjes juist zo lang. Maar ik denk wel dat dit echt een toevoeging is aan mijn blog, dus het zou wel echt een gemis zijn als ik daar woorden op ging besparen.

Wat ik ermee ga doen? Ik hou gewoon van lange blogposts en het zou heel zonde zijn als jullie me daarom zouden ontvolgen, maar ik denk dat ik gewoon niet de juiste blog heb voor mensen die van korte stukjes houden. Wel ga ik kijken naar waar het korter kán. Sommige posts zullen dus gewoon lang blijven. Ik ga dus op zoek naar een balans! Maar, “kort” is voor mij dus rond de zeshonderd woorden hé, haha.

De verhouding tussen lifestyle, mindstyle en persoonlijk

Dat brengt me naar het volgende punt: de verhoudingen tussen lifestyle, mindstyle en persoonlijke posts. Over het algemeen vinden jullie de verhoudingen goed. Vooral mindstyle mag van jullie wel ietsje meer. Ik ben daar op dit moment een beetje mee aan het experimenteren, dus het is heel fijn om te horen dat dat zo gewaardeerd wordt! En gelukkig vinden jullie persoonlijke posts ook leuk, want soms ben ik bang dat mijn leven saai is, haha.

Feedback en suggesties en zo

Nu is het natuurlijk tijd voor het leukste onderdeel: jullie opmerkingen!

Qua suggesties werden de lengte van de posts, de foto’s (ga ik inderdaad aan werken!) en taalfoutjes genoemd. Ja, soms ben ik nogal slordig. Bij dezen wil ik ook meteen mijn favoriete taalnazi’s Hester, Maaike en Marjolein in het zonnetje zetten. Ik heb echt een hekel aan foutjes en daarom vind ik het ook heel slecht van mezelf dat ik ze zelf ook maak. Soms ben ik gewoon iets te enthousiast, of het is laat, maar dat zijn natuurlijk geen goede excuses. Ik vind het echt fijn dat het gewoon gezegd wordt, want ik kijk mijn blogposts nu kritischer na.

Ook zeiden mensen dat ik vooral moest doen wat ik zélf wilde doen en me niet moest laten leiden door bijvoorbeeld niches. Ik doe heel erg mijn best, maar ik wil graag ook iedereen tevreden stellen en groeien en zo. Uiteindelijk weet ik wel dat ik alleen volgers krijg als ik echt gewoon doe wat ik leuk vind, maar het is soms wel fijn om daar even aan herinnerd te worden. Dus, dankjulliewel!

Verder zijn jullie geïnteresseerd in mijn studie, het studentenleven, mijn vereniging en adviezen en tips. Over dat laatste werden geen specifieke onderwerpen genoemd, maar als ik wat tegenkom zien jullie het vanzelf wel! Ik snap verder héél goed dat jullie geïnteresseerd zijn in mijn studentenvereniging, haha. Ik weet nog niet wat ik daarmee ga doen, want ik kan ook niet zo maar alles vertellen. Ik had geen ontgroening, maar als ik die wel had mocht ik daar echt niets over kwijt (over de KMT kan ik verder ook niks in detail vertellen, trouwens). Maar ik wil er graag over bloggen en ga mijn best doen om er iets leuks van te maken!

Daarnaast kreeg ik nog een hoop complimentjes over dat ik vooral zo door moest gaan. En dat jullie mijn blog goed vinden. En dat mijn blog gewoon leuk is. Echt, het is zo fijn om dat te horen!

 

Oké, ik ga het nog een keer zeggen: dankjulliewel. Echt waar. Ik heb hier weer lekkere blogenergie van gekregen (ook al zit dat de laatste tijd sowieso wel goed bij mij) en ik ga aan de slag met jullie suggesties (voor zover ik dat nog niet gedaan heb). Verder vond ik het sowieso heel leuk om een enquête te houden, dus wellicht doe ik het over een jaartje nog eens. 

5 Reacties

 • Beantwoorden
  Beau
  14 juni 2015 op 13:05

  Ahh wat leuk om dit zo te zien! Ik ben benieuwd naar je verhalen over je studentenvereniging, ik vind het altijd zo raar dat veel daarbinnen ‘geheim’ is. Dat maakt het idee van een sekte toch echt weer net wat erger, haha ;)
  Liefs, een #diehard

 • Beantwoorden
  Kim
  14 juni 2015 op 14:13

  Leuk dat je de resultaten ook met ons deelt! :-)
  Fijn dat je iets aan de resultaten hebt (gehad).
  Liefs, Kim

 • Beantwoorden
  Dina
  14 juni 2015 op 14:51

  Wat leuk om de resultaten van de enquête te zien. Leuk dat je er daadwerkelijk iets aan hebt. :)

 • Beantwoorden
  Marjolein
  14 juni 2015 op 17:00

  Super leuk om de resultaten te zien! Ik voel me wel vereerd dat ik een van je favoriete taalnazi’s ben, woop ;) Verder komt wat ik invulde wel redelijk overeen met de standaard. Ik vind het fijn dat je wat aan de resultaten hebt en er ook echt wat mee gaat doen. Succes!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.