My life Personal Travel

Week 26 (deel 1): Boedapest!

Woehoe, ik ben weer terug uit Boedapest! Ik heb superveel gedaan, en wilde graag veel foto’s laten zien. Daarom heb ik het verslag even in twee delen gesplitst. Morgen komt het verslag van woensdag en donderdag online! Verder komt er de komende tijd ook nog een cityguide en een lijstje met hotspots online. Sorry dat het een beetje veel wordt, maar ik ben gewoon hartstikke enthousiast! Laten we snel verder gaan naar het verslag.

Maandag

De wekker ging om 04:55, maar ik voelde me net een klein kind dat voor het eerst op schoolreisje ging en stond meteen naast mijn bed. Een half uur later zaten we in de auto naar Eindhoven (lang leve mijn lieve moeder) en hoewel we héél lang moesten wachten tot we konden boarden, kwamen we wel op tijd aan! Het is maar 1 uur en 40 minuten vliegen dus dat valt hartstikke mee.

We kwamen er al heel snel achter dat de roltrappen in Boedapest dubbel zo snel gaan als die in Nederland. Gelukkig hoefden we alleen van de bus op de metro over te stappen en lukte het onze powervrouw Veerle om onze koffer van 24 kilo mee de roltrappen op te nemen. Het hostel was al vrij snel gevonden en nadat we ons hadden gesetteld, waren we rond 13:30 klaar om de stad te gaan verkennen!

Eerst kochten we supergoedkope broodjes bij de supermarkt, die we opaten aan de rivier. Daarna liepen we verder en gingen we half lopend, half met de tram richting het grootste winkelgebied, wat ook wel een beetje het centrum was. Daar ploften we met een Frappuchino neer op het terras van de Starbucks. Veerle had mijn Lonely Planet ontdekt en ging alle leuke plekjes op de kaart aanstrepen. Eigenlijk was ze gewoon de tourguide, want ze heeft ons de hele week overal heengeleid, haha.

We liepen nog een tijdje rond door een aantal leuke straatjes van Boedapest. Eigenlijk was elk straatje leuk, en elk gebouw. Het is zó mooi in Boedapest! Daarna was het tijd om te eten. We aten pizza in een superleuk straatje met een heleboel restaurantjes: Ráday utca. In mijn blogje met hotspots zal ik er meer over vertellen!

‘s Avonds besloten we nog even het water over te steken en een stuk afwisselend lopend en met de bus langs de Donau te lopen. We gingen met de metro terug over het water en toen stapten we nog even uit om het mooie parlementsgebouw van dichtbij te bewonderen. Daarna was het tijd om terug naar het hostel te gaan, want we waren al héél lang wakker. We chillden nog even op de binnenplaats en om 23:00 uur lagen we in bed.

Dinsdag

Om 10:00 waren alle spullen verkast naar onze nieuwe kamer en waren wij klaar om te gaan. We gingen naar een leuk buurtje rondom de Synagoge, met tweedehands boekwinkeltjes, leuke koffietentjes en nog meer winkeltjes. Het was er een stuk hipper dan wat we ervoor hadden gezien, maar volgens mij zaten we vlakbij een studentenbuurt. We dronken koffie (thee) in een superleuk koffietentje gevestigd in een binnenplaatsje. Jammer genoeg regende het, maar we konden nog beschut zitten.

Na nog een paar winkeltjes gingen we terug naar ons hostel. De metro van Emma en Robbert (vanuit de andere richting) kwam precies tegelijk aan, dus snel renden we naar boven om onze reismaatjes te begroeten.  We namen even lekker de tijd om bij te komen en daarna was het tijd om op ontdekking te gaan! Volgens onze reisleider Veerle waren vandaag de hoogtepunten van Pest aan de beurt.

A photo posted by Lisa (@lisa.geest) on

Na een lunch bij Costa liepen we naar de prachtige St Stephen’s Basiliek. Ik vertaal alles maar gewoon even naar het Nederlands, want anders wordt het niks. Hongaars is echt een onmogelijke taal en na een midweek snap ik nog steeds maar drie woorden, haha. Voor 400 florent (€1,30) konden we de Basiliek op voor een mooi 360 graden-uitzicht over Boedapest.

Daarna liepen we over de Andrássy útca naar Heroes’ Square. Deze straat is volgens onze Lonely Planet een straat vol mooie gebouwen. Het was inderdaad mooi en er was een prachtig warenhuis, maar niets is me echt bijgebleven. Het laatste stuk gingen we met de metro. Ik schrijf deze blogpost met behulp van de Lonely Planet omdat ik het allemaal echt niet meer heb onthouden, en blijkbaar was die metrolijn de eerste ondergrondse op continentaal Europa. Leuk om te weten! We kwamen uit bij Heroes’ Square en liepen daar even rond.

Achter het plein ligt het City Park, een heel mooi en heel groen park met één van de bekendste thermische baden van Boedapest, een pretpark en een dierentuin. Maar goed, het regende en daar gingen we allemaal niet heen. Wel liepen we langs het Vajdahunyad-kasteel, waar een heel groot museum is gevestigd. Ook een heel mooi stukje!

Daarna gingen we weer terug naar het “centrum” (waar de grote winkelketens zitten dus). We hadden zin in drinken maar wel goedkoop dus gingen we maar naar de Burger King. Even later gingen we naar Vapiano (wat een cultureel verantwoorde mensen zijn we toch) voor het avondeten.

Daarna liepen we nog even over de oudste brug van Boedapest over de Donau. We hadden twee bewolkte dagen (en een beetje regen, daarom heb ik van sommige dingen geen foto’s) maar we werden toch nog beloond met een prachtige zonsondergang! W

e sloten de dag af met 30 seconds in een leuk cafeetje bij Ráday, waar we 30 seconds speelden. Veerle heeft een hele handige app voor 30 seconds die Half a Minute heet. Zo kun je overal een leuk spelletje spelen! 30 seconds was echt een beetje ons spelletje deze vakantie en ik heb me echt kapot gelachen, want het ging niet altijd even soepel.

 Morgen neem ik je mee door Boeda en genieten we de laatste dag toch nog van een beetje zon!

5 Reacties

 • Beantwoorden
  Kim
  29 juni 2015 op 10:22

  Oh, wat ziet het er daar mooi uit! Ondanks het niet super zonnige weer hoop ik dat je heel erg hebt genoten!
  Liefs

 • Beantwoorden
  Maaike
  29 juni 2015 op 10:44

  Dat ziet er goed uit zeg! Wat een prachtige gebouwen ook <3

 • Beantwoorden
  Marjolein
  29 juni 2015 op 13:34

  Het ziet er geweldig uit!!! Nu wil ik er al helemaal een keer heen. Ook fijn dat de prijzen zo laag zijn overal :D

 • Beantwoorden
  Dionne
  29 juni 2015 op 20:10

  Super leuk om te zien! Ik ben toevallig ook net een weekje terug uit Boedapest en heb alles gevlogd! Het is een hele toffe stad!

 • Beantwoorden
  Anneleen
  11 juli 2015 op 21:22

  Wauw wat een prachtige gebouwen en die zonsondergang, ontzettend mooi!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.