My life Personal Travel

Week 26 (deel 2): Boedapest dag drie en vier

Tijd voor het tweede deel van mijn verslag van Boedapest! Vandaag neem ik jullie mee langs de hoogtepunten van Boeda en zie je ons nog een beetje van de zon genieten, die donderdag! eindelijk tevoorschijn kwam. Heb je het eerste deel gemist? Lees die dan eerst

Woensdag

Dinsdag waren de hotspots in Pest aan de beurt, woensdag die in Boeda. We begonnen de dag bij de heuvel van het vrijheidsbeeld. Daar zit een kerk in de rotsen, zo cool! Daarna liepen we een stuk naar boven en hielden we een fotoshoot met zelfontspanner ergens halverwege op de heuvel. We besloten de heuvel niet helemaal op te gaan, want we hadden wel een keertje genoeg uitzicht gezien.

Via de andere kant liepen we weer naar beneden en daar gingen we weer omhoog, naar het paleis (met het kabelbaantje, want we waren lui). Het kasteel zou echt spectaculair moeten zijn, maar eigenlijk vonden we het parlementsgebouw veel mooier.

Bij het museum naast het paleis kwam ik erachter dat ik mijn P had gehaald! Ik had een 9,2 op mijn tentamen met open vragen en dat had ik dus echt niet verwacht, want ik had nauwelijks meer geleerd. Mijn studievriendinnen en huisgenoot hebben ook alles gehaald, helemaal mooi.

Op de heuvel was gelukkig nog veel meer te zien, zoals een leuk café waar we 30 seconds konden spelen (oké, flauw). We liepen er wat rond en gingen toen naar het Dracula-museum, waar Dracula blijkbaar begraven was. Het was in een grot en er was ook een soort doolhof zonder enig licht. Op één of andere manier dachten we dat er schrikgeluiden zouden komen, maar er gebeurde helemaal niks. Bummer. Het museum sloeg een beetje nergens op en was eigenlijk gewoon een heel doolhof van gangen, maar Robbert heeft ons een paar keer flink laten schrikken en ik heb me best vermaakt daar, haha.

Daarna aten we supermarktvoedsel tegenover dit mooie kerkje, en hielden we nog een fotoshoot bij de kerk en het vissersbastillon ertegenover. Behalve deze hoogtepunten was er niet heel veel te beleven in Boeda. Het is er een stuk dunner bevolkt en de meeste winkels en dergelijke liggen toch wel in Pest. Boeda was overigens wel de plek waar we de meeste toeristen tegen waren gekomen, haha.

Tegen de avond namen we de metro de rivier over om bij T.G.I.F. te eten, een fastfoodketen uit de VS waar Veerle en Robbert helemaal fan van zijn. Ik nam lekker simpel kip met zoete aardappelfriet. De kip was wel veel lekkerder dan bij de Mac, en de Spareribs van Veerle smaakten ook goed.

We konden geen ander café vinden dus die avond gingen we maar weer terug naar Rayar om 30 seconds te spelen en te proosten op mijn P. Deze keer zaten we in een heel leuk en gezellig cafeetje, maar ik weet helaas niet meer hoe het heette.

De binnenplaats van ons hostel!

Donderdag

Donderdag begon met al onze spullen inpakken. We mochten van de hosteleigenaar gewoon onze bagage tot half 3 ‘s nachts stallen, zonder bij te hoeven betalen. Echt zo aardig! Veerle gaf hem nog fooi maar hij snapte er niets van, haha. Daarna hadden we een lekker rustige dag voor de boeg, want de hoogtepunten hadden we al gezien. En eindelijk scheen de zon!

We begonnen de dag in Corvin Plaza, een heel groot en modern winkelcentrum naast ons hostel. Daar zitten er een heleboel van in Boedapest, echt heel apart. Terwijl Veerle en Emma wat gingen winkelen, genoten Robbert en ik van ons ontbijt bij Costa Coffee. Daarna liepen we langs wat leuke straatjes en kleine designerwinkeltjes.

 

Ook belandden we in een leuke vintagewinkel die Veerle en ik ook al hadden bezocht in Berlijn. De verkopers en overige bezoekers waren niet zo blij met ons (Emma en Veerle namen de pashokjes een beetje te lang in en haalden de gemiddelde leeftijd met veertig jaar naar beneden) maar uiteindelijk waren ze allebei goed geslaagd.

Toen was het weer tijd om eten in te slaan en ons naar het parlementsgebouw te verplaatsen, want Emma en Robbert hadden het natuurlijk nog helemaal niet van dichtbij gezien. Daar hebben we een paar uur gezeten en gegeten. En een fotoshoot gehouden met deze watermeloen. Don’t ask.

Na onze uitgebreide lunch liepen we een stukje langs de Donau en besloten we met de OV-boot de rivier op te gaan, want dat hadden we nog helemaal niet gedaan en het kon gewoon gratis met onze OV-pas (je bent een Nederlander of je bent het niet). Er was niet zo veel te zien waar we uitstapten, dus we gingen maar meteen weer terug met de tram.

Daarna gingen we nog wat leuke straatjes in. Onderweg kwamen we een leuke wokbar tegen, en dat terwijl Emma net ervoor had gezegd dat ze wel zin had in wok! Leuke restaurantjes en dergelijke vinden is helemaal niet zo moeilijk. Toen kwamen we in een prachtig straatje met aan de ene kant leuke winkeltjes en aan de andere kant een mooi stadspark waar gezinnen met kinderen lekker aan het relaxen waren na school en werk. Zulke plekjes vind ik altijd zo leuk!

Na het eten bij de wok begon de grote challenge: de nacht doorhalen. Eerst deden we voor de laatste keer een drankje bij een bar. Voor de verandering gingen we presidenten (een kaartspel dus), want ik had die kaarten iedere dag meegesleept, dus ze moesten wel een keertje gebruikt worden.

Rond een uur of 11 gingen we naar het hostel. Daar deden we nog meer spelletjes, probeerden Emma en ik nog te poolen (we faalden héél erg) en vochten we tegen de slaap.

Om 02:30 kwam de taxi ons ophalen om naar het vliegveld te gaan. De bagageband was nog niet open dus we lagen maar een beetje op de grond. Er gingen rond 06:00 uur opeens een stuk of 5 vluchten vanaf onze terminal en die waren allemaal best druk, maar gelukkig kwamen we ongeveer overal langs.

Na een paar lange uren op het vliegveld waar en een vliegreis waar ik gelukkig nog even in slaap was gevallen, waren we weer terug in Eindhoven. Met onze koffer, die inmiddels 28 kilo woog, trotseerden we de bus en 2 treinen. De vader van Veerle haalde ons op en om 11:00 uur waren we weer lekker thuis.

Ik heb echt een hele fijne vakantie gehad! Ik schreef laatst nog dat mijn vakantiegevoel ver te zoeken was, maar inmiddels zit ik helemaal in de vakantiemodus. Boedapest was een hele fijne, mooie, schone, rustige en goedkope stad en ik had ook heel erg fijn reisgezelschap, ook niet geheel onbelangrijk!

Deze week wordt een rustig weekje. Vrijdag ga ik naar mijn middelbare school voor de diploma-uitreiking van vriendinnen en zaterdag is dan eindelijk het Mumford & Sons-concert! Verder ga ik een beetje van de zon genieten (dat hou ik nooit langer dan een half uur vol) en weer wat tijd en energie in mijn blog steken. 

4 Reacties

 • Beantwoorden
  Dionne
  30 juni 2015 op 07:40

  Wat een leuke foto’s weer! Je hebt inderdaad veel vintage winkels in Boedapest!

 • Beantwoorden
  Marjolein
  2 juli 2015 op 15:22

  Wat een leuk verslag! Het klinkt allemaal heel mooi en gezellig :D Presidenten is leeeeuk (jullie doen toch wel met de turk en vice turk enzo? Haha)

  • Beantwoorden
   Lisa
   9 juli 2015 op 21:13

   Bij ons heette het president en feut (te erg) haha, maar ja dus!

 • Beantwoorden
  Anneleen
  11 juli 2015 op 21:23

  Ik vind reisblogjes gelijk deze heel leuk om te bekijken/lezen :) Boedapest lijkt me echt de moeite!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.