Books Lisa loves

Mijn favoriete feel-good boeken voor de zomer

Game of Thrones is misschien niet helemaal vakantieliteratuur, maar het gaat om de foto

Ik lees niet zo veel vrolijke boeken. Of nou ja, dat is niet helemaal waar. In boeken zoals The Fault in Our Stars (om even een cliché-voorbeeld te noemen) zit een hoop vrolijkheid, maar uiteindelijk moest ik dan toch wel huilen. Eigenlijk hou ik gewoon het meest van ontroerende boeken. Maar goed, als je met je ouders in de caravan bent of lekker op het strand ligt, is het misschien niet zo ideaal om te gaan huilen. Daarom deel ik vandaag een aantal vrolijke boeken die perfect zijn voor (mee op) vakantie!

Will Grayson, Will Grayson – David Levithan & John Greenwillgrayson

Dit boek gaat over twee jongens, die heel toevallig allebei Will Grayson heten. Will Grayson 1 woont in Chicago. Hij valt niet zo op, want zijn best vriend Tiny Cooper, die ironisch genoeg echt gigantisch is, neemt alle aandacht in beslag.  Will Grayson 2 is depressief, en haalt zijn enige geluk uit chatten met Isaac. Tijdens hun eerste date in Chicago, ontmoet hij de andere Will Grayson, die op dat moment op weg is naar een concert met Tiny en een vriendin.

Will Grayson is niet het bekendste boek van John Green en is ook niet zo ontroerend als zijn andere boeken, maar ik heb hier echt van genoten. Er zaten ook wat heftigere stukjes in, maar ik kan me niet herinneren dat ik hierom heb gehuild. Oh ja, een héél klein beetje aan het eind, omdat het gewoon zó vrolijk en leuk was allemaal.

Ik heb ooit wel eens wat meer over dit boek geschreven. In die blogpost vind je nog een paar andere aanraders die ik die zomer las.

 

Verkikkerd – Lisette Jonkmanverkikkerd

Verkikkerd gaat over Lucy, die psychologie gaat studeren in Enschede, terwijl ze stiekem ook wel bij haar beste vriendin in Groningen zou willen blijven. Het lukt haar niet om een kamer te vinden, en daarom moet ze tussen de nerds op de campus wonen. Dit boek gaat over herkenbare situaties voor mij: settelen in een nieuwe stad, nieuwe vrienden maken en wennen aan een nieuwe studie. 

Het leukste aan dit boek vond ik dat het over de Nederlandse studentenwereld ging, en daardoor waren bepaalde dingen best herkenbaar! Lisette heeft zelf ook op de campus gewoond en daarom komt de wereld realistisch over. Dit is echt één van de grappigste Nederlandse boeken die ik tot nu toe gelezen heb (ik lees bijna nooit Nederlandse boeken, maar dat terzijde) en het is gewoon lekker no nonsense, maar wel met genoeg drama natuurlijk.

Het is wel een beetje typisch dat alle boeken in deze blogpost over school gaan, maar dit is wel een goeie om je voor te bereiden op het studentenleven in Nederland!

 

Anna and the French Kiss – Stephanie Perkins

annafrenchkissAnna’s rijke vader stuurt haar voor haar senior year naar een kostschool in hartje Parijs, want dat is wat alle rijke vaders doe. Anna heeft het echter prima naar haar zin thuis en ziet er dus hartstikke tegenop om te verhuizen. Langzaam raakt ze toch echt gewend aan haar leven in Parijs, en één van de factoren die daarvoor zorgt is Étienne, 

Oh men, ik werd hier zó vrolijk van! Dit boek is voorspelbaar, cliché, heeft een zo’n perfecte love interest dat het bijna irritant is, is niet zo fantastisch geschreven, de titel klinkt vreselijk en Anna is ook nog eens niet dankbaar dat ze in hartje Parijs mag wonen. Toch maakte dit boek mij op één of andere manier heel gelukkig (en stiekem heb ik een beetje een zwak voor verhalen die zich afspelen op kostscholen, vraag me niet waarom). Voor als je hierna nog niet genoeg hebt, zijn er ook nog twee spin-offs.

 

Verder is Harry Potter ook echt perfect om in de vakantie te (her)lezen, en ik ben fan van boeken waarin mysteries worden opgelost, zoals We Were Liars van E. Lockhart, Extremely Loud & Incredibly Close van Jonathan Safran Foer. Roadtrips zijn ook altijd een goed thema! Maar aan de andere kant zijn zomers ook perfect voor roadtripverhalen, die ene dikke pil waar je nog nooit aan toe bent gekomen, een YA-serie die je in één keer uit kunt lezen of die klassieker waar je anders nooit aan toe komt. Het is dus niet zo vreemd dat ik in de zomer veel meer lees dan in de winter!

Wat is jouw favoriete boek voor de zomer? 

Ben je al vrienden met mij op Goodreads?

2 Reacties

 • Beantwoorden
  Maaike
  15 juli 2015 op 11:00

  Anna and the French Kiss lijkt me leuk om te lezen! Ik zocht nog naar meer boeken voor de vakantie, want ik heb er nu nog maar twee terwijl ik die zo uit heb haha

 • Beantwoorden
  Marjolein
  15 juli 2015 op 14:49

  Ik ben echt heel erg benieuwd naar beide boeken, en ze staan toevallig beide ook al een tijd op mijn to-read list. Ik hou ook heel erg van boeken die zich afspelen op een kostschool of op een campus. Zo awesome!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.