Life improvement Productiviteit & plannen Studentenleven

Terug naar school: de beste posts op Lisa Loves

Als je in het noorden woont ben je al begonnen, mijn broertje en alle anderen uit het midden van het land mogen morgen weer en als je in het zuiden woont of op de hogeschool/universiteit zit begint het feestje op 31 augustus: school! Ik heb zelf nog een beetje extra geluk en begin zeven september pas weer, maar eigenlijk betekent dat vooral dat ik de realiteit nog even aan het ontwijken ben. Ik had niet echt de inspiratie om speciaal een aantal blogposts te schrijven over het nieuwe school-/studiejaar, maar ik heb er wel al een behoorlijk aantal geschreven die nog van pas kunnen komen. Tijd voor een kleine throwback, dus! 

Mijn leertips 

Ja, deze kon niet ontbreken natuurlijk! In deze blogpost geef ik een aantal tips over hoe ik de stof onthoud, bijvoorbeeld door samenvattingen te maken.

Zo blijf je gefocust op één taak

Weten hoe je moet leren is leuk, maar daar heb je nog steeds niets aan als je je niet kunt concentreren. In deze blogpost geef ik wat concentratietips. Eigenlijk zou ik deze zelf iets vaker moeten opvolgen, haha.

Zo ga je om met weinig structuur in je leven

Ga jij naar de universiteit? Als je net van de middelbare school komt en gewend bent om lange dagen in de klas te zitten, kan de hoeveelheid vrije tijd die je opeens hebt beangstigend werken. Zeker toen ik op kamers ging en steeds laat college had, vond ik het lastig om mijn tijd in te delen. Daarom gaf ik een aantal tips!

Een kijkje in mijn bullet journal 

Op dit moment gebruik ik een bullet journal in plaats van een agenda. Ik zal er binnenkort nog wel even een update over schrijven, maar hier laat ik zien hoe deze methode werkt en hoe ik hem naar voorkeur heb aangepast.

Eindexamens: mijn planmethode

Gelukkig duren de eindexamens nog héél erg lang, maar deze blogposts kan ook van pas komen tijdens tentamen- en toetsweken waarbij je het gevoel hebt dat je ruim van tevoren moet beginnen.

Zo kies je de goede studie 

Als je naar je eindexamen- of vooreindexamenjaar gaat, is het tijd om te bedenken wat je na de middelbare school wil gaan doen. Ik vond het een lastige opgave maar ik ben uiteindelijk wel bij de goede studie uitgekomen, dus deelde ik hier mijn tips.

Op kamers, of toch nog even niet?

Waarin ik na een paar maanden thuis en een paar maanden op kamers de voor- en nadelen van beide situaties bespreek.

Ik wens jullie allemaal heel veel plezier, succes en geluk op school! We gaan gewoon lekker knallen, maar ik hoop dat jullie niet vergeten dat school er ook is om je te ontwikkelen buiten het leren om. En om te genieten en leuke dingen te doen (en dit hoeft echt niet elke week uitgaan te zijn!). Studeren is niet altijd even leuk, maar dat betekent nog niet dat je later met een stom gevoel op deze tijd terug hoeft te kijken. Oké, dat waren wel weer genoeg inspirerende woorden, haha. Hopelijk hebben jullie wat aan deze posts!

4 Reacties

 • Beantwoorden
  BySilke
  23 augustus 2015 op 09:41

  Leuke post! Ik heb het altijd zo grappig gevonden dat in Nederland zoveel mensen op een andere dag starten met school. Hier in België is dat gewoon voor iedereen t.e.m. 18 jaar op 1 september, en de universiteiten de laatste week van september! Dus ik kan ook nog eventjes relaxen, maar ik ga toch even die bullet point-agenda bekijken. Liefs!

  • Beantwoorden
   Lisa
   23 augustus 2015 op 17:40

   Ja, dat is dus gedaan zodat vakantieparken en wegen en dergelijke niet overbelast raken. Best erg, dat ons land zo “vol” is dat dat nodig is, haha. Op 1 september beginnen is ook onhandig, dan kan het dus dat je op een vrijdag weer begint? Wow, eind september pas? Geniet nog maar even lekker van je vakantie dan!

 • Beantwoorden
  Charile
  23 augustus 2015 op 10:10

  Handig overzichtje :) Ik begin 2 september met lessen, maar morgen begint m’n stage al! Laatste jaartje, dus dat wordt wel druk hihi

  • Beantwoorden
   Lisa
   23 augustus 2015 op 17:38

   Oeh, spannend! Veel succes in het komende jaar, het gaat je vast lukken!

  Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.