My life Personal

Week 34 & 35: Eurekaweek, laatste week & naar de kapper

Twee weken voorbij: tijd voor een nieuw fotodagboek! De afgelopen twee weken waren een beetje hectisch (voor zover een vakantieweek hectisch kan zijn, haha) en daarom is deze editie een beetje chaotisch. Ik was druk bezig tijdens de introductieweek, moest tussendoor een hoop regelen voor het nieuwe collegejaar, blogde lekker vooruit en ging voor het eerst in ruim een half jaar weer naar de kapper. 

Tijdens de Eurekaweek heb ik eigenlijk helemaal geen foto’s gemaakt? Dat komt eigenlijk vooral omdat mijn hele week in het teken stond van onze verenigingskleuren van dit jaar. Ik droomde zelfs in die kleuren, haha. Maar ja, vanwege privacy vind ik het toch niet helemaal chill als dat zo open en bloot op mijn blog staat. Als jullie vragen hebben over mijn vereniging mogen jullie me natuurlijk altijd een berichtje sturen!

Goed, ik heb wel een foto van mijn garderobenummer tijdens het openingsfeest, waar ik aanwezig mocht zijn (en mensen naar de vereniging moest lokken, haha.) Dit is een tip die ik van Anna heb gestolen, haha. Uiteindelijk was ik mijn nummertje niet kwijtgeraakt, maar je weet maar nooit.

Verder heb ik echt een hele leuke week gehad! Ik moest iedere ochtend het terras opbouwen en die om 01:00 uur ‘s nachts weer afbouwen (lees: tafels, prullenbakken en drinken opruimen, bekertjes van de grond rapen…). Tussendoor stond ik bij de verschillende activiteiten, was ik op mijn mooie terras of natuurlijk binnen en anders lag ik… in bed. Ik ben eigenlijk nauwelijks de soos binnen geweest, behalve op de laatste dag. Donderdag heb ik gewoon van 13:00 uur tot 19:30 in bed gelegen… en vervolgens lag ik er om 06:00 uur weer in. Ach, het maakte toch niks meer uit, haha.

Vrijdag werd ik om 11:00 uur wakker en was het tijd om mijn slapertjes gedag te zeggen. Daarna ruimde ik wat op en vertrok ik naar mijn ouders. De rest van het weekend deed ik eigenlijk niets meer.

Tussendoor moest ik me dinsdag nog voor mijn werkgroepen inschrijven… ik snapte er helemaal niks meer van, want ik zat met mijn hoofd echt bij die introductieweek. Zo was er een vak dat twee periodes duurt, maar de werkgroep in het eerste blok is op een andere dag dan de werkgroep in het tweede blok. Maar je moet wel in dezelfde werkgroep blijven, zeg maar. Gelukkig checkte een studievriendin alles voor me, anders ging het helemaal mis!

Om 19:00 uur was het dan zo ver… om 18:50 kwam ik erachter dat je je eerst moest abonneren op de kanalen van de vakken voordat je je kon inschrijven en om 18:55 ging ik nog even met mijn huisgenoot en die studievriendin onze werkgroepen coördineren. Uiteindelijk was het klik klik klik klaar en duurde het ongeveer tien seconden, maar dit was echt één van de meest stressvolle momenten uit m’n leven, haha.

Maandag ging ik weer terug naar Rotterdam. Ik wilde lekker wat bloggen en ik moest nog een boel opruimen. Bovendien zou één van mijn slapers weer terugkomen met iemand anders die de kennismakingstijd deed, omdat er te weinig slaapplekken waren.

Maandag was stufidag, maar die stufi hield het niet zo lang uit… dinsdag begon namelijk de presale voor Kodaline! Veerle en ik gaan naar Den Haag én Utrecht #fangirls. Want het was goedkoop en wij houden gewoon van Kodaline.

Dinsdag verkocht ik ook mijn boeken, en van dat geld bestelde ik meteen weer nieuwe. Dit bedrag was ik uiteindelijk niet kwijt, hoor! Ik kwam erachter dat voor een boek de paperback op Bol.com 37 euro was, in plaats van…. 106. Ja, bizar! Ik was in totaal 40 euro meer kwijt dan het bedrag waarvoor ik mijn oude had verkocht (en moet ik nog één boek hebben van zeventig euro, maar ik weet nog niet of het vak doorgaat dus daar wacht ik nog even lekker mee).

Nu zijn mijn studieboeken wel goedkoop. Mijn slapers doen geneeskunde en die waren al 900 euro kwijt voor het eerste blok, ehh?

Ook zegde ik mijn Netflix op. Het was leuk om te proberen, maar er staat heel weinig op (en niet de nieuwste afleveringen) dus dat is die negen euro echt niet waard!

Wanneer je geld van je ouders nodig hebt…

Woensdag kwamen mijn slapers dus weer terug. ‘s Avonds hadden we een leuk feestje op de vereniging en daarna kon ik gewoon niet slapen. Ik slaap gewoon slecht met anderen op de kamer, vrees ik. Donderdag was ik dus een beetje brak en deed ik niet veel meer dan boodschappen doen en naar mijn ouders verkassen.

Vrijdag was ik veel bezig met mijn blog (ik heb al voor twee weken vooruitgeschreven, goed bezig!). ‘s Avonds kwamen Veerle en Julia langs. Ik had Julia al sinds de diploma-uitreiking van vriendinnen uit de zesde niet meer gezien, en Veerle ook al ruim een maand niet. We waren allemaal op vakantie en toen natuurlijk druk met onze introductieweken. Die paar uurtjes waren niet genoeg om bij te kletsen, maar het was leuk om ze weer te zien!

Zaterdag was het dan eindelijk zo ver… ik ging naar de kapper! Ik heb het even opgezocht op mijn blog (haha) en de laatste keer was op zaterdag in week vijf: precies dertig weken geleden dus. Oeps! Er is rond de twaalf centimeter af en ik ben mijn laagjes aan de voorkant aan het laten uitgroeien.

Dit was trouwens de eerste keer dat de kapster het geknipt had en ik zei dat het nóg wel een stukje korter mocht, haha. Ik ben er heel blij mee en ik kan weer een half jaar vooruit (grapje, ik ga in november weer, promise!).

Zondag ging ik met mijn ouders en broertje naar de Achterhoek voor de verjaardag van mijn tante. Mijn familie woont helaas niet heel erg in de buurt, dus het is altijd leuk om ze weer te zien!

 

Volgende week begint het echte leven weer! Of nou ja, een soort van. De EUR weet wel hoe het moet en begint het academische jaar met een festival in plaats van een suf toespraakje (oké, die hebben ze ook, maar die skip ik lekker), dus misschien breng ik daar nog even een bezoekje aan.

Zoals jullie misschien al weten heb ik dinsdag een introductie met de eerstejaars uit mijn mentorgroepje en van woensdag op donderdag ben ik op introductiekamp. Daarna begint het echte leven dus wél, haha. Er komt nog een update aan over hoe het komende halfjaar er voor mij uit gaat zien.

Veel tekst, weinig foto’s… dat komt vooral omdat ik dus steeds vergeet om mijn Snapchats op te slaan, haha. Maar ik ben mezelf nu weer aan het aanleren om foto’s te gaan maken, dus de volgende keer maak ik het weer goed! 

5 Reacties

 • Beantwoorden
  Kim
  31 augustus 2015 op 10:34

  Haha, ik dacht dat er op die website stond “lief zijn = korting krijgen”. Dat zou wel leuk zijn!
  Succes komende week! :)

 • Beantwoorden
  BySilke
  31 augustus 2015 op 11:04

  Haha, dat mailtje naar je ouders komt me heel bekend voor. Leuk dat je ook fan bent van Kodaline! Ik heb ze nu 2 keer gezien dus ik kan wel eventjes weg, maar wie weet als ik in februari weer es zin heb, dan ga ik naar Brussel ;)

  • Beantwoorden
   Lisa
   31 augustus 2015 op 13:02

   Haha ik heb ze twee keer live gezien, stond beide keren (zo goed als) vooraan, heb een gesigneerde CD en een praatje met Jay & Mark gemaakt maar ze zijn gewoon zo leuk! En we zien ze dan inderdaad in februari en maart weer, dus dat valt nog mee.

 • Beantwoorden
  Hester
  31 augustus 2015 op 17:40

  Die Eurekaweek was volgens mij echt enorme chaos haha maar wel heel erg leuk. Studieboeken verkopen lijkt me echt een enorm goed gevoel geven en ahh Kodaline, nice dat je gaat! Ik heb Oh Wonder en Imagine Dragons al gepland staan dus ik denk niet dat ik nog een kaartje ga scoren helaas. Twee weken vooruitschrijven is echt enorm goed trouwens (ook al blog je niet dagelijks, dan nog steeds), ik heb dat een tijdje terug al opgegeven haha. En je haarrrr, zit echt mooi!

 • Beantwoorden
  Liliane
  1 september 2015 op 00:07

  Leuk je haar kort!
  Enne, ik moest hard lachen om je email naar je ouders haha. Cheeky!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.