Lisa loves Travel Travels

Zomer in Portugal III: Lissabon in m’n eentje en de Algarve

Deel drie van mijn verslag over Portugal! Na ons dagje Lissabon waar jullie woensdag over konden lezen hadden we nog één volle dag in Estoril. Ik besloot alleen op pad te gaan (want hallo, we zijn bij Lissabon!) terwijl mijn ouders een relaxdagje hadden bij het hotel. De dag erna vertrokken we voor een weekje richting de Algarve.

Vrijdag – Lissabon in m’n eentje

Vrijdag hadden we een rustdagje. Of nou ja, mijn ouders dan. Ik zag het niet zo zitten om heel de dag in het hotel te blijven, dus ging ik in mijn eentje naar Lissabon! Want ja, ik ben negentien -heel volwassen dus- en ik wil ook een keertje in mijn eentje op vakantie. Een beetje ervaring, al is het maar een paar uurtjes, komt dan altijd van pas.

Het was dus wel weer heel heet en in Lissabon is het nogal lastig om je te oriënteren. Oké, héél misschien komt dat ook omdat ik het oriënteren meestal aan de rest van mijn reisgezelschap overlaat… Ik ging wel een stuk met de metro, maar ik had veel te veel moeite met de kaart en wist uiteindelijk niet zo goed waar ik nou heen wilde. Uiteindelijk ben ik dus vooral in het stukje gebleven waar we gisteren al waren, maar het was alsnog wel een leuk experiment. En ik had frappuchino, dus alles kwam goed.

Terug in het hotel doken mijn moeder en ik nog even het zwembad in, en ‘s avonds gingen we voor de laatste keer uit eten aan de boulevard.

Zaterdag – richting Albufeira

Zaterdag reden we richting Albufeira. Ja, Albufeira ja. Ik vroeg nog aan mijn ouders of ze niet iets anders konden boeken maar het was dit of een afgelegen gehuchtje ergens, dus dan was dit toch de beste optie. Albufeira is echt een prima plek om een weekje te relaxen. Het is wel heel toeristisch, maar eigenlijk is dat helemaal niet heel erg. Ons huisje zat bovendien in een park iets buiten het centrum, ongeveer 1,5 kilometer van de strip en 3 kilometer van het oude centrum. Er zaten wel wat groepen jongeren, maar daar hebben we totaal geen last van gehad.

Zaterdag begon natuurlijk met rijden. Onze eerste stop in de stad was de Continente, waar we lunchdingen en avondeten kochten. In de supermarkt liepen verder vooral veel jongeren rond die drank haalden, dus we werden al meteen warm verwelkomd in het uitgaansoord. We kwamen vroeg aan bij het huisje, maar gelukkig konden we er al meteen in. Over het huisje heb ik verder eigenlijk niets te zeggen. Ik heb er geen foto’s van (stom) maar het was ook niet fotowaardig, of zo. Gewoon, een vakantiehuisje dus, haha.

Na het avondeten liep ik nog even met mijn broertje en vader over de strip. Ik heb mijn vader geen trauma bezorgd hoor: de terrassen waren nog vol en het uitgaansleven begon later pas.

Zondag – Nietsdoen en rondjes rijden

Zondag sliep ik uit, las ik een boek, deed ik boodschappen met papa en gingen we lunchen in de “tuin”. Verder bleven we eigenlijk vooral binnen, omdat het gewoon echt heel heet was.
Rond 16:00 uur gingen we een stukje rijden. Ik weet niet meer hoe het stadje van bestemming heette, maar het was ook echt niet zo boeiend. Daar dronken we wat op een terrasje en daarna gingen we weer terug, haha. Niet zo boeiend, maar het is met zulke temperaturen toch het fijnst om in de auto te zitten, haha.

Maandag – zonsondergang in Sagres

Behind the scenes: ik had zo’n verschrikkelijke last van de zon in mijn gezicht, dat ik wanhopig op zoek ging naar wat bescherming.

Eerst aten we in Sagres bij een restaurant uit het boekje. Eerst dachten we dat het dicht was, maar het ging pas om 19:00 uur open, haha. Normaal aten we in Portugal rond 20:00 uur trouwens, maar nu konden we natuurlijk de zonsondergang niet missen. Het hele restaurant was in oceaanstijl ingericht, tot de placements en het toilet aan toe. Bij de Sims 2 is er zo’n uitbreiding waar je een prinsessen- en zeekinderkamer kan maken. Dan zit alles erbij, van behang tot stoelen tot lampen tot allerlei decoraties voor aan de muur. Nou, daar deed dit me aan denken. Maar ik had voor 6,50 echt heerlijk en veel eten. Zelfs de friet was te doen. Aanrader dus!

Daarna gingen we de zonsondergang bekijken. Dit is echt een toeristische attractie daar. Vanaf een half uurtje voordat de zon ondergaat staat alles vol met auto’s, en zodra de zon onder is rijdt iedereen weer weg. De lucht was niet honderd procent helder, maar het was toch wel bijzonder om weer eens een zonsondergang te zien. En om dit “spektakel” met allemaal toeristen mee te maken. Toen de zon onderging werd er zelfs geklapt, haha.

Dinsdag – het oude centrum van Albufeira

Tsja, wat heb ik overdag gedaan? Ik denk dat ik niet veel verder kwam dan gebruik maken van de Wi-Fi bij de receptie, lezen, boodschappen doen en eten. Vergeleken met de vorige twee delen is dit verslag wel een beetje saai, haha. Na het eten gingen we naar het oude centrum van Albufeira. Dat is qua uitgaans- en eetgelegenheden ongeveer even erg als de strip. Het zou authentieker moeten zijn, maar daar is echt niets meer van over. Ach, dat is ook niet erg eigenlijk. Na een heel dagje op het vakantiepark is een levendige omgeving wel weer eens fijn. Na een ijsje gingen we weer richting huis. Ik weet niet meer precies op welke dagen we samen kaartspelletjes hebben gedaan, maar ik denk dat dit er één van was.

Woensdag – Faro

Woensdag gingen we eindelijk wat doen: ‘s ochtends bezochten we de stad Faro! Eigenlijk was het al heel snel veel te heet en kwamen we niet heel veel verder dan een rondje lopen. En op een terras zitten, natuurlijk. Faro is de grootste stad van de Algarve, maar eigenlijk vond ik het niet echt een bezoek waard. De Algarve moet het wel echt hebben van stranden, zee, waterparken en uitgaansgelegenheden, en niet van de steden. Aan het einde van de dag dook ik nog even met mijn vader het zwembad in en natuurlijk moesten er ook nog boodschappen gedaan worden. Ik denk dat ik tijdens deze vier dagen in de Algarve drie boeken heb gelezen, haha.

Dit verslag was wel een beetje de intermezzo: eigenlijk deden we helemaal niet zo veel. Ik heb vooral lekker veel gelezen eigenlijk, maar daar zijn vakanties natuurlijk ook voor! Tijdens onze laatste twee dagen in Albufeira was er wel iets meer actie en daarna gingen we natuurlijk weer terug naar Lissabon, maar daarover lees je overmorgen meer! 

1 Reactie

  • Beantwoorden
    Kim
    15 augustus 2015 op 09:56

    De foto’s zien alleen al zo fijn uit. :) Heerlijk, ondanks de hitte!

  • Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.