Books Lisa loves

2015 reading challenge

Net als 2014 was 2015 niet echt een goed leesjaar. Ik vind het gewoon steeds lastiger worden om boeken te lezen en ik ben ook minder gemotiveerd om ze daadwerkelijk uit te lezen. Waar dat vandaan komt weet ik ook niet precies, maar goed. Als ik mijn huidige boek uit heb kom ik uiteindelijk op het mooie aantal van achttien boeken. Onder mijn vastgestelde doel van uiteindelijk 25 boeken, maar toch niet om ontevreden over te zijn. 

Omdat ik geen lange lap tekst wilde typen, heb ik net als de voorgaande jaren een aantal categorieën gekozen en daarbij een boek uitgezocht.

Mijn favoriete Nederlandstalige boek: Verkikkerd (en Verslingerd) van Lisette Jonkman

Snelst gelezen boek: All the Bright Places van Jennifer Niven. Maar goed. Dat betekent dus niet per se iets goeds.

Grootste leesprestatie: A Song of Ice and Fire uitgelezen

Hardst gejankt bij: The Shock of the Fall van Nathan Filler. Dit is tevens het enige boek waarbij ik hard heb gejankt: alleen bij Voor Jou liet ik meer dan één traan. Stiekem vind ik het heerlijk om alles eruit te huilen bij een goed boek, dus dit is wel een teleurstelling.

Grootste meh-boeken: Me, Earl & the Dying Girl van Jesse Andrews, Sterrenhemel/Hopeless van Colleen Hoover en All the Bright Places/Waar het Licht is van Jennifer Niven

Ik weet dat zeker die laatste twee heel populair zijn onder boekenbloggers, dus sorry. Dit is geen persoonlijke aanval, maar ik voelde het gewoon niet.

Setting waar ik het liefst zou willen wonen: in I’ll Give you The Sun natuurlijk, want hoe leuk is het om in een baai te wonen en zo de zee in te kunnen springen? Maar het stadje van Since you’ve been Gone klinkt ook mooi. En dan zou ik bijna Lola & the Boy Next Door vergeten, want in een Victoriaans huis in San Francisco wonen klinkt echt als een droom.

De setting waar ik niet zou willen wonen is toch wat moeilijker. Want uit het Kabul van And the Mountains Echoed van Khaled Hosseini blijf ik natuurlijk liever weg en ik hoef al helemaal niet terug naar de Tweede Wereldoorlog in All the Light we Cannot See. Aan de andere kant weet ik ook niet of ik me veilig zou voelen in Westeros of het kasteel in Adarlan waar zo maar mensen worden vermoord in Throne of Glass. En sorry, ik zie mezelf ook nog niet op de campus van Enschede wonen. Daarnaast lijkt het me ook niet chill om verliefd te worden op mijn huisgenoot in Verkikkerd. Aan de andere kant lijkt zo’n gezellig huis me wel weer wat….

Boek dat me het meest is bijgebleven: Voor Jou/Me Before You van Jojo Moyes. Ik vind het knap hoe er zo’n licht verhaal over zo’n zwaar onderwerp is geschreven.

Mijn favoriete boek van 2015: I’ll Give You the Sun van Jandy Nelson

Verder gaf ik alleen The Shock of the Fall 5 sterren. Maar het zou best kunnen dat All the Light we Cannot See er ook eentje wordt.

Grootste bummer: ik heb Looking for Alaska en Paper Towns niet herlezen. En Harry Potter ook niet.

En nog even een boekvoornemen voor 2016: classics lezen. Dit jaar las ik er welgeteld nul, terwijl er al een jaar een paar in mijn kast liggen te wachten. En op zich mag ik best wat minder slechte YA lezen, haha.

Boekreviews

Je kunt de boekreviews van mijn favoriete boeken van de zomer hier vinden, en die van de herfst hier. Een groot deel van de mindere boeken heb ik gereviewd op Goodreads: mijn Goodreads vind je hier.

De 2016 reading challenge

Ik ga voor nu niet mee doen met de 2016 reading challenge. Ik heb namelijk echt géén idee wat ik zal gaan lezen. Op uitwisseling komt er denk ik sowieso niet veel van en omdat ik nog niet weet wanneer ik ga of wanneer mijn stage is afgelopen, weet ik niet hoe lang mijn vakantie is. Wel weet ik dat ik niet op vakantie ga, en juist dan lees ik het meest. En dan dus die stage nog. Heb ik ‘s avonds dan juist zin om lekker in bed te kruipen met een boek, heb ik het die avonden dan heel druk, of wil ik het liefst gewoon naar bed? Ik ga deze hobby zeker niet opgeven, maar ik probeer er gewoon niet te veel van te verwachten.

Hoe veel boeken heb jij gelezen in 2015? Wat was je favoriete boek (en kan dus op mijn lijstje voor 2016)? En wat is je doel voor 2016?

3 Reacties

 • Beantwoorden
  Joost (NerdyGeekyFanboy)
  27 december 2015 op 10:05

  Ik heb dus meer dan 200 boeken gelezen… Mijn favoriete boek van 2015 is A Monster Calls van Patrick Ness, wordt binnenkort ook verfilmd en man man man dit boek is echt geweldig. In 2016 zet ik mijn reading challenge op een ”bescheiden” 100.

 • Beantwoorden
  Maaike
  27 december 2015 op 17:49

  Lisa, Sterrenhemel is zó goed! Maar omdat je Ik geef je de zon ook als favoriete boek hebt en Voor jou je het meest is bijgebleven, vergeef ik je. Oh, en ik ga ook wat minder slechte YA lezen in 2015, haha. En 50 boeken, denk ik.

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.