Books Lisa loves

De leukste boeken die ik dit najaar las

Uit de zes boeken die ik de afgelopen 3-4 maanden heb gelezen (beetje teleurstellend, ik weet het) heb ik mijn favoriete vier boeken uitgekozen. Tijd voor een nieuwe lading boekreviews!

And the Mountains Echoed (En uit de Bergen kwam de Echo) – Khaled Hosseini

Abdullah woont met zijn stiefmoeder, vader en zusje Pari in een dorpje in Afghanistan. Pari is alles voor hem en hij gedraagt zich meer als een vader dan een broertje. Op een dag gaan Pari en Adbullah met hun vader mee naar Kabul, en vanaf dan wordt alles anders. Dit boek vertelt het verhaal van de verschillende mensen die met dit verhaal te maken hebben, in verschillende tijden en op verschillende tijden, door de oorlogen in Afghanistan heen. 

Ik heb heel erg genoten van de eerste twee boeken van Khaled Hosseini, maar het lezen van dit boek heb ik heel lang uitgesteld. Dit kwam omdat ik op mijn vader moest wachten (ik had dit boek zelf aan hem cadeau gedaan, haha), maar toen ik eenmaal begon kon ik het niet meer wegleggen. Ieder hoofdstuk is vanuit een ander perspectief geschreven, maar uiteindelijk staan alle hoofdstukken en personages in verbinding met elkaar. Ik vond het heel knap hoe Hosseini alles uiteindelijk tot een mooi einde heeft gebracht. Ik vond het verhaal niet per se leuk, maar ik hou er wel heel erg van om over andere culturen te leren en het was gewoon zo mooi gedaan dat ik toch van dit boek heb genoten.

Since you’ve been Gone – Morgan Matson

Emily en Sloane zijn beste vriendinnen. Sloane is echt het outgoing type en zorgt ervoor dat Emily uit haar schulp kruipt. Emily bereidt zich voor op een geweldige zomer met Sloane, maar dan is ze opeens verdwenen. Twee weken later vindt Emily een bucketlist in haar brievenbus, met dertien dingen die ze nóóit in haar eentje zou doen. Maar ja, wat als het de enige manier is om Sloane terug te vinden?

Ik wilde al heel lang een boek van Morgan Matson lezen, en nu was het eindelijk zo ver! Dit is echt een typisch zomerboek, zowel qua verhaal als qua setting: een stadje aan het strand in het noordoosten van de VS. Ik las dit boek terwijl het buiten regende, maar dat maakte het verhaal niet minder leuk. Leuk verhaal, met romantiek maar niet óver romantiek, een hoofdpersonage met wie ik me best wel kon identificeren en een leuke familie. Ik had alleen wel het gevoel alsof ik met een paar losse einden bleef zitten, maar verder is dit echt een aanrader!

Throne of Glass (De Glazen Troon) – Sarah J. Maas

Celeana (18)  is een beruchte moordenaar (Assassin klinkt veel beter, misschien moet ik toch maar in het Engels gaan bloggen?) en werkt in de mijnen om haar straf uit te zitten. Dan wordt ze meegenomen in opdracht van de kroonprins, om voor hem mee te doen aan een wedstrijd van de koning. Samen met 23 anderen, allemaal brute mannen, strijdt ze om vier jaar de moordenaar voor de koning te worden, en daarna vrij te zijn.

Ondertussen worden er steeds dode mensen gevonden in het kasteel en moet ze haar identiteit verborgen zien te houden voor haar medestrijders. En dan zijn er nog die kroonprins en haar trainer, captain Westfall…

Ik merkte wel duidelijk dat dit het eerste deel van een (zesdelige) serie is. Naast het verhaal zit er wel erg veel world building in dit boek, en dat was soms een beetje saai. Ook ben ik geen heel groot fan van love triangles. Maar verder vond ik het wel echt een leuk boek! Ik ben nogal kritisch als het om YA-series en fantasy gaat want ik vind dingen al snel te ver gezocht, maar deze wereld zit tot nu toe goed in elkaar.

Het enige jammere is dat de serie dus in totaal uit zes boeken gaat bestaan, en volgens mij worden ze steeds dikker. Ik heb natuurlijk ook heel A Song of Ice and Fire gelezen en dat was nog veel ingewikkelder, maar er is nog zo veel dat ik wil lezen en deze serie heeft helaas niet echt prioriteit.

The Lighning Thief (Percy Jackson and the Heroes of Olympia #1)  / Percy Jackson en de Olympiers 1 – De bliksemdief – Rick Riordan

Percy Jackson voelt zich al zijn hele leven vreemd. Hem wordt beweerd dat hij dyslexie heeft, omdat de woorden altijd voor zijn ogen dansen. En soms ziet hij hele vreemde dingen. Percy’s moeder probeert hem al zijn hele leven te beschermen, maar ze kan het niet meer, dus wordt Percy naar Kamp Halfbloed gestuurd. Zijn verdwenen vader blijkt de Griekse God Poseidon zijn, dus Percy is een halfgod.

Er is al een tijdje een strijd gaande tussen de goden, en als die niet snel wordt opgelost zal de hele wereld het voelen. Percy gaat samen met een vriend -die een sater blijkt te zijn- en Annabeth op reis van Long Island naar Los Angeles, waar de poort naar de onderwereld zich bevindt. Maar als je met halfgoden op stap gaat, kan dat natuurlijk nooit helemaal soepel gaan.

Ik wilde al heel lang Percy Jackson lezen, ook al is het een boek voor kinderen in middle school (groep zeven tot de tweede in Nederland). Het is ook wel echt duidelijk voor die (Amerikaanse) doelgroep geschreven, maar dat maakte het ook wel vermakelijk. Ik vond het vooral heel leuk hoe de wereld van de Goden in verbintenis staat met de “echte” Verenigde Staten. Verder zat er echt heel veel humor in dit boek en zijn de personages gewoon leuk.

Ik had alleen de (belachelijk slechte, maar oké, Logan Lerman) film al gezien, dus het verhaal was niet zo verassend meer. Al vond ik het stiekem nog steeds een beetje eng soms, haha.


Dit waren de boeken die ik dit najaar heb gelezen! Wat is jouw favoriete boek van de afgelopen tijd?

 

3 Reacties

 • Beantwoorden
  Elbrich
  19 december 2015 op 16:38

  Ik ken ze beide niet!

  Liefs, Elbrich

 • Beantwoorden
  Marjolein
  20 december 2015 op 14:15

  Ah leuk om te zien! Ik heb de eerste paar hoofdstukken van dat Khaled Hosseini boek gelezen maar ik kon er niet doorheen komen (in tegenstelling tot zijn eerdere twee bekende boeken…). Ik vond de glazen troon ook heel tof! Ik heb alleen de andere delen nog niet gelezen, geen idee waarom…

 • Beantwoorden
  Joost (NerdyGeekyFanboy)
  20 december 2015 op 14:35

  De rest van Percy Jackson is heel onverwachts dus je moet zeker de rest gaan lezen! :D De films zijn inderdaad vreselijk haha. Throne of Glass vind ik echt fantastisch, ik heb de eerste twee delen gelezen in het Nederlands en ik hoop dat het derde deel snel uit gaat komen want ik wil meeeeeeeeeeeeeer.

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.