other

Mijn blogdoelen voor 2016

Blogdoelen 2016

Het is 2016 en dat betekent dat mijn blog dit jaar alweer 6 wordt! Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen wordt dit jaar een beetje gek, en dat heeft natuurlijk ook invloed op mijn blog. Daarom heb ik een aantal plannetjes gemaakt, die ik vandaag met jullie deel. Maar eerst kijk ik in deze post even naar 2015: hoe zat het met de statistieken en wat waren de meest gelezen blogposts? 

Een korte terugblik: Lisa loves in 2015

Even kort de statistieken

Ik vertrouw mijn statistieken nooit helemaal door al die spammers en referrals. Ik heb er inmiddels filters overheen gegooid, maar die werken niet voor de periode voordat ik die filters installeerde. Maar goed, het gaat om het idee.

In 2015 had ik 6.181 unieke bezoekers die samen voor 27,101 pageviews binnen 14,453 sessies zorgden. Even ter illustratie: op 8 februari 2014 installeerde ik Analytics en sindsdien had ik 16.308 pageviews, dus ik ben toch wel een heel stuk gegroeid dit jaar! Er kwamen 737 reacties op 112 blogposts. Aangezien er al 29 posts in mei online kwamen, kan dit best ietsje beter…

De meest gelezen blogposts (volgens Jetpack)

 1. Ik presenteer u: mijn studentenkamer! (mei 2015) Ja, jullie vinden het net als ik heel leuk om bij anderen binnen te kijken, snap ik wel. Dit is tevens mijn blogje met de meeste reacties, al komt dat deels doordat ik op heel veel reacties heb gereageerd. Hij klopt trouwens niet meer omdat er nu een bank in staat, maar ik denk niet dat er echt een update hoeft te komen.
  Dit is trouwens de enige blogpost die volgens mij niet door SEO of iets dergelijks in de top 5 is gekomen, haha. 
 2. Een kijkje in mijn bullet journal (december 2014) Doet het goed op Google. Inmiddels schreef ik ook een update
 3. Dit leerde ik tijdens het eerste jaar van mijn studie (juni 2015). Dit blogje werd gedeeld door het service center van mijn universiteit en toen ook door het magazine, geloof ik. Ik moest die dag leren voor mijn tentamens maar ik werd steeds afgeleid door Google Analytics. 
 4. Op zoek naar de perfecte planmethode (maart 2014). Tsja, SEO hè. 
 5. Week 32 & 33: terug in Nederland, schoonmaaksessies en lunchdates (augustus 2015) Een doodnormaal fotodagboekje, dat gedeeld werd door de pub waar ik die week lunchte en zo ook door het toeristenbureau van Amersfoort, haha.

Andere populaire blogposts die ik in 2015 schreef

Mijn top commenters

Die wel even een shoutout verdienen, want dankjulliewel voor alle leuke reacties die jullie het afgelopen jaar hebben achtergelaten!

 1. Marjolein (86 reacties)
 2. Dina (50 reacties) 
 3. Kim (42 reacties)
 4. Linda (38 reacties)
 5. Beau (36 reacties)

En ook nog even een shoutout naar Maaike, die vast wel in deze top 5 was gekomen als ze haar reacties hier had gepost in plaats van op Whatsapp. Grapje, ik waardeer het evenveel.

5 jaar Lisa Loves en een Facebookpagina

In mei bestond mijn blog 5 jaar en dat vierde ik door iedere dag (op twee dagen na) een blogpost online te zetten. Ik denk dat ik in die maand zeker mijn blogstem verder heb ontwikkeld. Ik heb mijn specifieke niche niet gevonden, maar dat is niet erg. Ik blijf in 2016 dus zeker schrijven over zelfontwikkeling en mindstyle, maar wél duidelijk vanuit mijn eigen perspectief.

Ook maakte ik in 2015 eindelijk een Facebookpagina aan. Ik heb nog niet het gevoel dat ik alles eruit haal, maar het is wel een handige manier om bijvoorbeeld vrienden op de hoogte te houden. Like jij Lisa Loves al? 

En als laatste nog een kleine persoonlijke overwinning: ik vind het steeds heel ietsje makkelijker om met anderen over mijn blog te praten. Ik heb mijn reclamepraatje nog niet klaar en vooral bij het onderwerp van mijn blog loop ik een beetje vast, maar die positieve reacties krijg ik niet voor niets, toch?

Lisa Loves in 2016

Ik ben best tevreden over hoe het het afgelopen jaar met mijn blog ging, maar het kan altijd beter. En ik weet dat ik volgend jaar minder tijd ga hebben om aan mijn blog te besteden. Daarom heb ik een paar blogdoelen opgesteld.

Doorgaan met bloggen

Komend jaar wordt hectisch. Met een stage en uitwisseling in het vooruitzicht zal ik dus bijna een jaar niet op de universiteit te vinden zijn. Een hele omschakeling in mijn leven, dus. Tijdens mijn stage zal ik lange dagen maken en heb ik misschien niet meer zo veel zin om ‘s avonds en in het weekend nog veel te bloggen. Op uitwisseling wil ik sowieso zo veel mogelijk nieuwe dingen ontdekken en geen dagen achter mijn laptop doorbrengen.

Toch wil ik niet stoppen met bloggen. Ten eerste is bloggen iets dat ik wil blijven ontwikkelen en dat werkt natuurlijk niet als ik een jaar lang ga stoppen. Ten tweede wil ik die mooie ervaringen gewoon vastleggen, voor mijn lezers, voor vrienden en familie, en voor mezelf. Ten derde heb ik toch af en toe me-time nodig, en dan is bloggen echt heerlijk om te doen.

Dus, ik wil sowieso mijn fotodagboekjes bij blijven houden en zo regelmatig mogelijk (laten we het voor nu even houden op één keer per week) een leuke, informatieve blogpost schrijven.

Mijn fotografieskills verbeteren

Dit staat volgens mij al járen op mijn goedevoornemenslijstjes, maar het schiet er iedere keer weer bij in.

Ik kan best met mijn camera omgaan, ik word steeds beter in fotobewerking en volgens mij zien mijn foto’s er meestal best oké uit, al zeg ik het zelf. Er zit alleen nul verbetering in. Ik doe altijd maar wat en neem niet de tijd om van mijn eigen werk (en dat van anderen) te leren. Zonde, want ik vond het wel altijd heel leuk om te doen. Het is alleen nu zo’n “moetje” geworden. Ik denk dat ik veel meer plezier ga beleven aan fotografie als ik er wat meer tijd en energie in kan steken.

Hopelijk kan ik via deze manier ook mijn branding iets beter ontwikkelen. Ik ben geen designtalent, maar dit kan echt wel beter.

Social media beter bijhouden

Kom op Lisa, hoe moeilijk is het om je nieuwe blogje even op Facebook te delen? Facebook heeft bovendien een hele handige inplanfunctie, dus eigenlijk zou dit een eitje moeten zijn. Ook wil ik iets meer tijd in mijn Instagram stoppen.

Iets leuks doen met mijn blog

Lekker vaag dit, maar ik wil weer eens een leuk projectje of een leuke serie opzetten. Zo kan ik mezelf motiveren om te bloggen en ik vind het ook gewoon leuk om af en toe iets nieuws te proberen. Hier moet ik wel nog even goed over brainstormen, haha.

Me meer focussen op jullie

Ik heb stiekem ook doelen opgesteld qua bezoekersaantallen en volgers, maar nog steeds vind ik mijn huidige volgers belangrijker. Dit is lastig, want er zit natuurlijk altijd een scherm tussen en ik weet dat maar een klein deel van jullie reageert, maar ik vind het zó leuk om te weten wie mijn blog leest en om leuke reacties te krijgen. Ik vind reacties echt één van de leukste dingen en ik spreek mijn waardering veel te weinig uit. Ik ontvang nauwelijks notificaties op mijn telefoon, alleen van Whatsapp en WordPress. Waar ik bij Whatsapp soms denk: wie moet er nu weer wat van me?, maakt mijn hart iedere keer weer een sprongetje. Oké, genoeg cheesyness.

Ik moet dit jaar gewoon echt vaker op jullie comments gaan reageren en jullie blogs lezen, potverdorie.

Als je ook blogt: wat wil jij (anders) doen in 2016?

8 Reacties

 • Beantwoorden
  BySilke
  2 januari 2016 op 08:05

  Wow, wat leuk dat je site al 6 jaar bestaat! Da’s echt lang :) Benieuwd wat 2016 voor je brengt! Die doelen lijken me alleszins stuk voor stuk heel leuk :)

 • Beantwoorden
  Hester
  2 januari 2016 op 08:19

  Wat goed dat je doelen stelt! Ik heb echt al veel te lang niet meer naar mijn Analytics gekeken (alleen die simpele statistieken van Jetpack), vooral omdat ik ook heel veel dagen niet heb geblogd en ze dan wel heel laag waren, haha. Af en toe heb ik sowieso het gevoel dat ik gewoon een soort tweede leven nodig heb waarbij ik gewoon alle tijd bloggend en achter mijn laptop kan spenderen en dat ik in dat andere leven dan gewoon vanalles kan doen zonder me in allerlei bochten te wringen om tijd te maken voor mijn blog, maar tot die tijd doe ik het gewoon maar met iets minder blogposts en zie ik het wel echt als een rustpuntje/uitlaatklep. In het buitenland kun je misschien sowieso al iets meer met je fotografie doen denk ik? Of schaf een 50mm aan, daar gaat je fotografie ook heel erg op vooruit!

  • Beantwoorden
   Lisa
   2 januari 2016 op 12:11

   Ik probeer ook niet te vaak naar mijn analytics te kijken eigenlijk, en ook niet naar die Jetpackstatistieken trouwens. Alleen soms als ik ergens ben vernoemd of mijn blog in Facebookgroepen heb gedeeld, en nu dus, aan het einde van het jaar.

   Dat is zo herkenbaar! Soms wil ik echt gewoon een tussenjaar om een beetje te rommelen en vooral serieus aan mijn blog te werken, want ik vind het heerlijk om te bloggen en zo maar ik heb gewoon niet de tijd om mijn blog echt te laten groeien. Ergens kies ik er zelf voor dat mijn blog niet mijn prioriteit is maar ik wil mijn sociale leven er dus echt niet onder laten lijden. Maar ik vind het nog steeds heerlijk om te doen, inderdaad als ik even rust nodig heb of iets van me af wil schrijven, dus ik ga gewoon lekker door.

   En ik heb een 50mm! Ik gebruik hem wel regelmatig maar de meeste foto’s maak ik in mijn kamer dus ehh, ja. Maar ik neem mijn camera dan sowieso mee!

 • Beantwoorden
  Marjolein
  2 januari 2016 op 10:50

  Super leuk om te lezen wat je hoogtepunten waren op je blog in 2015. En zo goed dat je jezelf doelen hebt gesteld! Het verbeteren van je fotografieskills is naast een mooi doel ook heel erg leuk om te doen denk ik, dus veel plezier en succes dit jaar. (En dat ik maar weer je #1 commenter mag worden)

  • Beantwoorden
   Lisa
   2 januari 2016 op 12:12

   Dankjewel! En dat gaat je vast lukken! Nu bedenk ik dat mijn top commenters er helemaal niet in staan, ga ik nog even doen. Want je verdient wel een eervolle vermelding hoor!

 • Beantwoorden
  Beau
  2 januari 2016 op 20:37

  Wat leuk om dit zo te zien, gaat lekker hoor! (En 36 reacties maar? Dat kan ik dus ook wel beter doen dit jaar :p). Happy 2016 :)

 • Beantwoorden
  Dina
  2 januari 2016 op 20:59

  YAAAAAY! Sowieso een shoutout naar iedereen die altijd reageert, want het is zoooo leuk! :D Mooie doelen heb je voor dit jaar. Ik wilde eigenlijk ook blogdoelen opstellen voor mezelf, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen. Ik hoop gewoon dat ik dit jaar met plezier door blijf bloggen, want ik zou mijn hobby niet kwijt willen. En wat een mijlpaal trouwens, je bloggie is al bijna ZES!

 • Beantwoorden
  Linda
  2 januari 2016 op 22:36

  Oh wat leuk om te zien! Mooie doelen, gewoon doorgaan lijkt me een heel goed voornemen met zo’n druk en “anders” jaar in het vooruitzicht. Iets van een projectje wil ik ook nog eens doen, ik snap wel wat je bedoelt haha, maar ik weet ook nog niet wat ik dan zou willen doen. En jeej wat leuk dat bij de top commenters sta :-D

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.