Personal

Week 51, 52 & 53: Kerst, pizza en een chille vakantie

Ik heb genoeg gedaan in de laatste twee weken van 2015, maar ik heb gewoon nauwelijks foto’s gemaakt. Ja, ik vind dit stiekem gewoon week 1, want week 53 is toch zoiets raars… Goed, dat is de reden dat ik deze rubriek een weekje oversloeg, maar vandaag ben ik er weer met een nieuw fotodagboekje over de afgelopen drie weken!

2015-12-14-22.38.37

De laatste week van december bestond vooral uit aftellen naar de vakantie. Maandagavond moest ik weer filmen voor onze documentaire, en daarna had ik honger maar niets in huis dus maakte ik deze veel te grote bak magnetronpopcorn voor mezelf. Dinsdagavond werkte ik aan mijn portfolio, woensdag was ik nog even naar de vereniging, donderdag ging ik met mijn commissie pannenkoeken bakken (of nou ja, ik was team boodschappen en team afwas, want pannenkoeken bakken moet je niet aan mij over laten) en daarna vergaderen en vrijdag vertrok ik met mijn bomvolle koffer naar de vereniging, waar ik nog anderhalf uur meehielp met bijlagen invouwen en het stickeren van het verenigingsblaadje. Om 22:00 pakte ik dan eindelijk de trein vanaf centraal naar huis. Vakantie!

Tussendoor had ik niet echt energie om te studeren, dus schoof ik alles maar uit naar de vakantie. Of ik in de vakantie dan wel hard heb gewerkt? Ehh…

2015-12-16-18.29.58

Ondertussen bakte ik woensdag en donderdag ook nog koekjes, want mijn boter moest op. Ik heb die snapchat niet opgeslagen maar de eerste portie was helemaal zwart. Gelukkig werden ze steeds beter. Dit bewees ook weer dat je je deeg écht goed moet laten afkoelen: de koekjes zijn iets uitgelopen omdat de boter al iets ging smelten vóór het bakken echt begon.

2015-12-22-18.56.53

De eerste dagen van de vakantie deed ik niet zo veel. Ik ging even naar Utrecht waar ik een nieuw blouseje en shirtje kocht en kookte voor mijn ouders. Die hebben er wel moeite mee dat ik geen vlees meer eet, want voor zeven dagen een vegetarische maaltijd bedenken, of iets waar je het vlees uit kan laten, is best lastig. Straks als ik er alleen in het weekend ben gaat het vast beter, maar voor nu hielp ik ze even. Ik maakte deze pizza’s van de Allerhande. Maar dan ietsje anders: ze hadden geen pizzakit meer dus gooide ik de paprika, ui en knoflook maar los op de pizza.

Woensdagavond had ik onze tweejaarlijkse reünie met vrienden van de middelbare school. Maar als ik ze dan zie is het altijd hartstikke gezellig!

Donderdag was een vrij normale dag (twee kerstdagen is echt wel genoeg, dus Kerstavond slaan we lekker over) en vrijdag vierde ik Kerst met mijn ouders en broertje. We aten een simpel driegangendiner en ik kreeg het Forest Feast-kookboek, een EOS-lippenbalsem en een nieuwe oven! Onze huidige is op zijn zachtst gezegd een beetje gevaarlijk en ook onhandig, dus hier ben ik heel blij mee.

‘s Avonds gaf ik mijn kerstcadeau: ik deed mee aan Kolonisten van Catan. Ik ben er na 5 potjes nog steeds heel slecht in maar het gaat nu in ieder geval wat sneller.

2015-12-26-17.35.46

Tweede Kerstdag vierden we zoals ieder jaar bij mijn oom met de hele familie. Ik sloeg het voorgerecht over en at omasoep, twee soorten stamppot en ijs met taart. Mijn eerste kerst als niet-vleeseter was totaal niet vervelend! Ik heb het vlees uit de soep gevist en aan mijn nicht gegeven en de spekjes die in één soort stamppot zaten ook. Ik heb er wel per ongeluk twee opgegeten (was een beetje donker) maar ja, dat is verder ook geen drama. En ik eet ze nog altijd liever op dan dat het vlees op mijn bord blijft liggen.

2015-12-31-14.08.43

Mijn keyboard krijgt na twee jaar verstoffen een nieuw thuis bij één van mijn nichtjes en als bedankje kreeg ik dit heerlijke Rituals-pakket. Dit is Happy Buddha: een heerlijke sinaasappelachtige geur die ook een heel klein beetje kruidig is. Ik hou altijd wel van fruitige geuren én er zit zo’n fullsize doucheschuim in, dus hier ben ik heel blij mee!

lisa.geest

En tussendoor nog even mijn Instagram Best Nine. Ik heb de collage boven mijn jaaroverzicht op Instagram gedeeld en niet deze, want met vijf foto’s van mijn vier dagen Boedapest is dit niet echt een representatief overzicht van mijn jaar, haha.

Zondag en maandag deed ik wederom niets noemenswaardigs. Ik zocht wat dingen uit voor exchange en werkte aan mijn blog. Dinsdag vertrok ik aan het einde van de ochtend naar Rotterdam. Daar ging ik eerst lunchen met een commissiegenootje. Alles zat vol dus belandden we lekker onorigineel bij La Place. Beetje vreemd als je een paar dagen daarvoor al die berichten over uitstel van betaling leest, maar daar leek het alsof er niets aan de hand was. Inmiddels zijn ze dus failliet. Echt héél naar voor die medewerkers om dat in deze periode te horen…

2015-12-29-13.57.06

Ik vond dat ik wel een pizza mocht omdat ik dus maar één nacht bleef en niet uitgebreid kon koken, haha. Mijn avondeten bestond uit een boterham met pindakaas omdat ik zo vol zat.

‘s Avonds had ik een commissieborrel. Ik maak altijd leuke plannen maar natuurlijk belandde ik pas om 4:00 uur in mijn bed. Om kwart voor 9 werd ik voor het eerst wakker en om 10:00 uur moest ik echt mijn bed uit…

…ik had namelijk met Maaike afgesproken om deze keer wél te bakken na die rampendag van de vorige keer. Het was een hele gezellige middag/avond en er ging veel minder mis dan op een gemiddelde dag met ons maar ik had al nauwelijks een stem meer. De volgende dag was hij dus helemaal verdwenen,

2015-12-31-16.18.00

De dag erna was het dus oudjaarsdag. Ik deed niets noemenswaardigs, maar tegen het einde van de middag besloot ik dat ik toch echt nog even de deur uit moest. Ik liep een rondje en dat was niet echt chill met al die vuurwerkknallen om me heen, maar het was wel fijn om even buiten te zijn. Ik vind het altijd irritant dat ik in Rotterdam zo ver moet lopen voordat ik iets groens tegenkom, dus ik moet er wel een beetje gebruik van maken als ik hier ben.

2015

Ik had al niet echt zin om wat te doen met oudejaarsavond en die verkoudheid was natuurlijk een extra goed excuus. Ik eindigde uiteindelijk met mijn ouders en Kolonisten aan de keukentafel. We waren zo geconcentreerd bezig dat ik pas na minstens een halve minuut door had dat Imagine had plaatsgemaakt voor luid gejuich, haha. Ik heb trouwens nog nooit een oudejaarsavond gehad die zo snel voorbij ging, best bijzonder eigenlijk.

Vrijdag sliep ik toch maar uit en ging ik toch eindelijk eens een keer aan de studie. Zaterdag kwam Veerle nog even langs om te lunchen en nu ik dit typ op zondag ben ik net weer in Rotterdam gearriveerd. Met mijn ouders en de auto, want ik had natuurlijk weer veel te veel troep verzameld in mijn kleine kamertje.

Morgen begint het gewone leven weer. Ik ben er duidelijk nog niet helemaal klaar voor en ik word ook niet helemaal blij van mijn planning voor de komende weken. Toch is het ergens ook wel weer fijn om hier te zijn en ik wil zo veel mogelijk genieten van mijn tijd hier, want voor ik het weet is het voorbij!

Ik wil het woord druk zo veel mogelijk vermijden, maar als ik naar mijn agenda kijk kom ik tot de conclusie dat alles wat ik moet doen in zo’n korte tijd vrijwel onmogelijk is. Maandag moet ik mijn exchange application inleveren en heb ik een presentatie, en verder heb ik nog drie andere deadlines. De week van de achttiende heb ik nog drie deadlines en… tentamens, aah! Tussendoor ga ik nog uit eten met mijn jaarclub, heb ik een Harrypotterfeest (!) en gaat het vergaderen natuurlijk ook nog gewoon door. Maar het blok is bijna voorbij en daarna komen er alleen maar nog meer leuke dingen aan! Hopelijk lukt het me tussendoor nog wat blogjes te tikken, maar ik beloof niets!

Ik wens jullie een hele fijne eerste werk-/studieweek. Hopelijk falen jullie niet nu al met jullie goede voornemens en lukt het jullie snel weer terug in het ritme te komen. Voor iedereen die binnenkort tentamens of toetsen heeft en mijn Belgische volgers in het bijzonder: heel veel succes! Dat blok klinkt echt afschuwelijk, maar jullie kunnen dit! 

Liefs,

Lisa

6 Reacties

 • Beantwoorden
  Hester
  4 januari 2016 op 08:49

  Ik ben stiekem heel erg blij dat ik vandaag nog vrij ben want ik ben ook nog niet helemaal klaar voor school haha. Leuk overzichtje, klinkt wel als een gezellige vakantie! Heel veel succes met je (ik zeg het toch maar gewoon even) drukke weken.

  • Beantwoorden
   Lisa
   4 januari 2016 op 10:15

   Oeh, geniet nog maar even lekker van je laatste dagje vrij dan! Ik moet om 15:00 uur beginnen dus dat valt ook wel weer mee, haha.

 • Beantwoorden
  anneleen
  4 januari 2016 op 10:43

  Lief dat je denkt aan de Belgische volgers ;) Ik heb ook een product van de Happy Buddha lijn en ik vind die zo lekker ruiken! Echt een heerlijk, fris geurtje! :)

 • Beantwoorden
  Rosanne
  4 januari 2016 op 20:36

  Je hebt fijne weken!
  Kolonisten is zo’n leuk spel, jammer dat ik het thuis niet heb want ik ben er gek op.
  Wat grappig dat jij ook het woord oma soep gebruikt. Is dat bij jullie ook groentesoep met lettervermicelli? :)

  • Beantwoorden
   Lisa
   4 januari 2016 op 20:41

   Haha ja, alleen dan is het meestal gewone vermicelli en er zit ook nog vlees in. Bij ons heet het gewoon omasoep omdat oma al sinds forever die soep maakt. Het is ook echt zo’n typische omasoep, met veel te veel zout erin en zo. Grappig dat jij dat herkent!

 • Beantwoorden
  Laura
  12 januari 2016 op 16:45

  Tsjonge, wat klinkt de vakantie toch alweer ver weg als ik dit nu lees.. mweh. Maar toch leuk zo’n overzichtje! X

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.