Personal

Week 3 & 4: tentamens, commissieweekend en exchange

Goedemorgen! Vinden jullie het ook altijd zo fijn als de maand op 1 februari begint? Ik weet niet waarom, maar het is gewoon zo lekker overzichtelijk! Maar goed, eerst is het nog tijd om terug te blikken op de laatste twee weken van januari. Dit waren de meest vreemde weken in mijn leven tot nu toe, denk ik. Terwijl ik de eerste week nog druk bezig was met deadlines, tentamens en de laatste fase van mijn exchange application, lijkt dat nu ik dit op vrijdag schrijf alweer een maand geleden. 

2016-01-18 21.22.58Maandagavond ging ik van huis naar Rotterdam, waar ik dit aantrof… waarschijnlijk kunnen posterbuddies niet zo goed tegen de kou.

Snapchat-8011483260693716343Dinsdag was het D-day: mijn eerste tentamen dus. We werden van tevoren heel erg bang gemaakt over hoe moeilijk het zou zijn. Ik had mijn aantekeningen omgetoverd in een samenvatting en die een paar keer doorgelezen en toen geloofde ik het wel. Ik weet nog niet hoe ik het gedaan had maar ik kon nog aardig wat met zekerheid invullen. Maar voor het tentamen maakte ik eerst nog even een ochtendwandelingetje door de zon, naar de supermarkt.

‘s Avonds had ik een commissievergadering en de volgende ochtend moest ik pitchen voor de uitwisseling. Omdat ik mijn band leeg is en ik nog steeds niet uitgevonden heb of alle mankementen aan mijn fiets oplossen of een nieuwe fiets kopen goedkoper is, moet ik steeds overal heen lopen.

2016-01-20 22.36.26

Na die pitch had ik nergens zin meer in, dus ging ik maar weer verder in het boek dat ik laatst kocht. Het is een heel populair boek over introverten in een wereld die meer is ingericht op extraverten. Ergens vind ik dat deze tegenstelling soms/vaak iets te erg wordt aangedikt, of zo, maar ik moet zeggen dat ik tot nu toe wel echt interessante inzichten uit dit boek heb kunnen halen. Blogpost volgt zodra het uit is!

Donderdag moest ik de hele dag leren voor mijn laatste tentamen en een opdracht afmaken. Ik had alleen echt geen concentratie meer. Ik was al drie weken non-stop met studiegerelateerde dingen bezig en nu was het wel een keer klaar. Ik heb mijn huisgenoot me ‘s avonds tijdens het afwassen laten overhoren en de volgende ochtend nog een keer. Ik had opgelet tijdens de hoorcolleges en een haalde een 8.5 voor de tussentoets, dus het moest wel goedkomen toch?

Vrijdagmiddag was dus mijn tentamen. Ik kreeg bijna een lachaanval tijdens dat tentamen, want er kwamen allemaal vragen achter elkaar met dingen die mijn huisgenoot die ochtend nog had gevraagd (en waarvan we nog dachten: ach, dit komt waarschijnlijk toch niet in het tentamen). Ik kon dus met een goed gevoel op commissieweekendje!

Want direct na mijn tentamen vertrokken we naar Hellevoetsluis. Met de metro ging het nog goed, maar eenmaal in de bus bleek dat hij helemaal niet langs onze halte ging en ergens anders moesten uitstappen. Gelukkig was dat wel vlakbij de supermarkt, maar uiteindelijk zijn we nog een vreselijk end omgelopen en duurde het meer dan een half uur. En ja, het regende. Dit was echt zo’n “nu-is-het-kut-maar-straks-kunnen-we-erom-lachenmoment We waren dus superblij toen we eindelijk binnen waren.

IMG-20160124-WA0023

2016-01-23 16.17.38

Verder hebben we een heel chill weekendje gehad! Ik heb echt heel veel gelachen en genoten van het idee dat ik even een weekendje niets hoefde. Het huisje was heel ruim en toen we de volgende dag weer naar de supermarkt moesten (door de zon) bleek Hellevoetsluis best prima te zijn. Alleen waarom ze naast de vesting een soort Willemstad probeerden na te bouwen, is me nog steeds een raadsel. En die supermarkt/bushalte was een kwartier lopen als je het goed deed, en dus geen half uur. We hadden alleen een rare route genomen waardoor we op de terugweg met de bolderkar vol boodschappen een brug met trappen over moesten. Ehh…

2016-01-23 16.34.28

Het park. Een pittoresk dorpje in de zon, een spookstad met bewolking, haha. Het had best wel wat weg van de Truman Show.

IMG_20160124_190713

En onze Villa

Zondagmiddag kwamen we weer thuis en de rest van de dag deed ik eigenlijk niets meer, haha.

2016-01-25 15.47.55

2016-01-25 15.50.16

Maandag deed ik weer boodschappen en ging ik even naar de stad. Ik kon natuurlijk weer geen kleding vinden en vergat iets belangrijks maar ik genoot wel even lekker van het warme weer. Tijdens het wachten op de tram moest ik natuurlijk even een typische foto van de kubuswoningen maken.

Dinsdag draaide ik wasjes en probeerde ik mijn opdracht voor donderdag te maken, maar ik had er gewoon geen concentratie voor. ‘s Avonds had ik een commissievergadering.

Woensdag sleepte ik mezelf met moeite naar mijn werkgroep en was het daarna tijd om zenuwachtig te zijn. Al was ik aan het einde niet eens meer zo zenuwachtig, want ik had me al een soort van ingesteld op Leeds. Ik zou het allemaal wel zien. Om half 6 gingen we richting de universiteit voor het exchange announcement event, want een uitwisseling is bij ons zo groot dat je dat niet viert met een mailtje. Je snapt vast wel dat dit soort massale dingen helemaal niets voor mij zijn en ik dit soort dingen gewoon in mijn eentje wil verwerken, maar oké.

Het was dus een event in een normale collegezaal. We moesten daar allemaal zitten en kregen eerst een presentatie. Wat zijn de volgende stappen in het proces? Waarop is onze keuze gebaseerd? Toen kwamen ze nog met fun facts, zoals dat 67% zijn/haar eerste keus hadden gekregen. Wij dachten echt: hallo, hoe lang gaat dit nog door? Maar gelukkig kregen we al heel snel onze bestemming te weten. Drie mensen van de staff stonden met bakjes (A-H, I-P, etc.) met naamkaartjes met onze universiteit en een vlaggetje van het land erop. Dat stukje onder je naam was dus afgeplakt met een post-it die je er eerst af moest trekken.

IMG-20160127-WA0008

Dus. Ik dacht al dat ik hem niet had. Ik had een Engels vlaggetje verwacht, met Leeds erboven. Gedurende het proces heb ik zeker voor mijn doen een hele positieve mindset gehad, maar nadat het laatste onderdeel geweest was besloot ik mijn verwachtingen iets bij te stellen. Ik wist dat een ander meisje dezelfde eerste keus had. Zij had net voor mij haar kaartje en sprong in het rond. Shit. Maar ik trok dus die post-it eraf en er stond een Canadees vlaggetje en de Universiteit van Western Ontario en ik was helemaal in de war. Mijn huisgenoot stond inmiddels achter me. “Huh, dat is toch je eerste keus?” Ehh, ja? Waarom ik niet blij was? Ehhh. Ik was echt in shock.

Het bleek dus uiteindelijk dat er voor bepaalde universiteiten een extra plek was vrijgekomen. Terwijl iedereen vol blijdschap aan het rondspringen was bekeek ik de chaos van bovenin de collegezaal, onder het genot van gratis frisdrank en chips. Daarna ging ik met mijn huisgenoot en een studievriendin bij Happy Italy eten.

2016-01-28 14.51.37

Donderdag leefde ik nog steeds een beetje in een roes. Toch kwam mijn concentratie weer een klein beetje terug en bereidde ik mijn werkgroep voor. Die hadden we op de 15e verdieping. Je ziet het niet goed, maar we zaten aan de perfecte kant, met uitzicht over de Willemsbrug, Erasmusbrug, Markthal en Euromast (en mijn huis, haha). Tussen 3 en 6 gaat precies de zon onder, dus dat was heel mooi! Daarnaast had ik ook nog wel wat concentratie voor de werkgroep, haha.

Vrijdagochtend maakte ik een blogje af, had ik nog een werkgroep en ging ik terug naar mijn ouders, die natuurlijk ook heel enthousiast zijn. ‘s Avonds -en eigenlijk nu ik dit typ- heb ik een blogavondje. Ik heb niet altijd tijd om te bloggen, dus als het eens lukt geniet ik er extra van.

Zaterdag werkte ik een beetje aan de studie en zondag ging ik op verjaardagsbezoek bij Julia in Tilburg. Ik heb geen foto’s meer gemaakt, maar haar taart was heerlijk! Inmiddels ben ik weer lekker in Rotterdam: klaar voor een nieuwe week!

Misschien komt er volgende week weer een fotodagboekje, want er staan zo veel leuke dingen op de planning de komende twee weken! Ik ga naar de concerten van Imagine Dragons & Kodaline, zit natuurlijk weer genoeg achter de vergadertafel, zie als het goed is Maaike weer en ik heb gewoon motivatie om veel leuke dingen vast te gaan leggen!

4 Reacties

 • Beantwoorden
  Marjolein
  1 februari 2016 op 07:44

  Superleuk om te lezen op deze maandagochtend! Ik vind jullie villa er echt fotogeniek uitzien :) Je reactie op het exchange nieuws is ook wel weer heel normaal, haha. Ik zou ook ZO in shock zijn. Maar you did it, super goed :D

 • Beantwoorden
  Soesja
  1 februari 2016 op 14:06

  Jezus, hoe stressvol willen ze je exchange uitslag maken, haha, dit had ik echt never getrokken! En ik moest lachen om je vergelijking met The Truman Show, daar lijkt het inderdaad wel een beetje op!

 • Beantwoorden
  Charelle
  1 februari 2016 op 15:02

  Aaah super tof dat je op exchange mag naar Canada! Lijkt me echt heel cool, volgens mij is het daar zó mooi! En het boek van Susan Cain ben ik ook aan het lezen, vind het tot nu toe echt heel interessant. (: Heb op mijn blog al meerdere artikelen over introversie kunnen schrijven met behulp van het boek, echt leuk!

 • Beantwoorden
  Maaike
  1 februari 2016 op 16:43

  Ik ben heel benieuwd naar je blogpost over Quiet! Jullie villa was trouwens vet mooi, hoewel ik het zelf nooit zou bedenken om naar Hellevoetsluis te gaan, haha. En yay, ik heb ook zin in vegan cupcakes!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.