Life improvement Personal

De life improvement tag

Ik had nooit gedacht dat ik ooit nog een tag op mijn blog in zou vullen. Ach, ik geloof best wel in het principe dat hoe harder je roept dat je iets nooit zou doen (een Macbook kopen, bij een studentenvereniging gaan…), hoe sneller je het wel doet. Bovendien is dit een tag die heel goed bij mijn blog past, dus waarom niet? De life improvement tag gaat over hoe je je leven verbetert (goh) door doelen te stellen, te plannen en geïnspireerd te raken. Hij is verzonnen door Linda van Streets Ahead en ze heeft haar best gedaan om moeilijke vragen te verzinnen, haha. Anyway, het is weer een lange lap tekst geworden, dus laten we snel beginnen! 

Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven?

Mijn droom is om ten eerste maar eens die droom te vinden… Nee serieus, ik heb erover nagedacht, en het houdt me serieus veel bezig, maar ik weet het gewoon niet. Ik denk dat ik op zo’n punt zit waar gaan zitten en nadenken simpelweg geen zin heeft. Ik weet dat er veel mensen in mijn positie zitten.

Als ik mijn toekomst voor me moet zien, hoop ik in ieder geval dat ik een leven heb met meer stabiliteit. Ik geniet nu heel erg van het studentenleven, maar ik hou uiteindelijk toch wel van structuur. Met ruimte om spontaan leuke dingen te doen en te reizen, natuurlijk.

Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?

Me bedenken wat ik leuk vind, ook al kan ik op dit moment vooral dingen bedenken die ik niet leuk vind. Maar wat ik vooral doe, is het proberen los te laten. Ik ga stage lopen en vijf maanden in het buitenland wonen (!!!) en daarna is mijn leven weer heel anders. Ik probeer er echt niet te veel op te hopen en ik wil er geen druk op leggen, maar stiekem hoop ik toch een heel klein beetje dat ik er in die periode ga achterkomen wat ik wil.

Ondertussen blijf ik mezelf ontwikkelen. Ik doe dingen en probeer nieuwe ervaringen op te doen. Ik stel kleinere doelen en probeer mezelf te verbeteren op de vlakken waar ik niet helemaal tevreden mee ben. Want ook al heb ik geen concreet doel in mijn leven op dit moment: jezelf verbeteren en openstellen voor nieuwe ervaringen is altijd goed.

Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken?

Aan het begin van dit jaar was dat natuurlijk Canada, dus dat heb ik inmiddels eigenlijk al bereikt. Maar wat ik in dat halfjaar wil bereiken? Ik wil me minder zorgen maken en meer van het moment genieten. Niet te veel nadenken over die kleine dingen. Ik roep altijd dat alles altijd wel goed komt, en daar mag ik best een beetje meer naar gaan leven.

Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen?

Ehh… ik kan wel een leuk verhaal op gaan houden over habit trackers, er tijd voor inplannen en mezelf belonen, wat geloof ik echt de beste manieren zijn, maar dat komt er op dit moment niet zo van.

Wat ik vooral doe, is reflecteren. Kijken waar ik ben ten opzichte van een paar jaar geleden, en of mijn doelen nog wel relevant zijn op dit moment (een goed dagritme vinden is dat op dit moment bijvoorbeeld niet). Wat doe ik waardoor het niet lukt, en wat gaat juist wel goed? Wat kan er beter? Soms merk je juist dat dingen beter gaan, ook al heb je er misschien niet heel veel aandacht aan besteed.

DSC_0368

Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst?

Ik gebruik in normale weken de bullet journal-methode, waar ik hier en hier wat over schreef. Eigenlijk bestaat mijn planning in drukke periodes grofweg uit drie stappen: alles opschrijven wat ik moet doen, dan al mijn afspraken opschrijven en vervolgens die taken inplannen. Op dit moment probeer ik mijn to d0-lists iets te verbeteren door tijd te tracken en er minder op te schrijven, maar daar ben ik dus nog mee aan het puzzelen. Misschien komt er nog een update over!

Hoe ga je te werk in een superdrukke periode?

Verstand op nul en het gewoon doen. Ergens werk ik liever in drukke periodes dan in rustige. Als ik weinig te doen heb, heb ik snel de neiging om overal veel te lang over na te denken en te veel in detail te gaan. En dan stel ik het dus ook uit. Als ik eenmaal in de flow zit en gewoon dingen af wil hebben, gaat het allemaal veel sneller. Meestal begin ik echt met een paniekmoment, maar dan plan ik dus en als ik eenmaal bezig ben, valt het al-tijd mee.

Wat is jouw #1 planning tip?

Tsja, plannen is iets wat mij wel redelijk is aangeboren dus dan vind ik het ook lastig om er tips over te geven, haha. Maar als ik één ding moet zeggen, is dat je niet te veel op een dag moet inplannen. Daarnaast moet je al die kleine taakjes gewoon meteen doen in plaats van ieder dingetje maar in de planning te zetten. Oké, dit waren er twee. Sorry.

Wat is jouw ochtendritueel?

Een ochtendritueel past op dit moment niet echt in mijn ritme. De ene dag lig ik om 4:00 uur in bed, de andere dag om 23:00 uur. Ik hoef vrijwel nooit ’s ochtends weg en verkies een half uurtje langer in bed liggen toch echt boven een ochtendritueel. Dit is allemaal niet echt handig voor slechte slapers als ik, maar het is maar even zo. Een ritme komt over een maand wel weer.

Op een normale ochtend kom ik met veel moeite uit bed, zet ik thee en laat ik boterhammen ontdooien, ga ik douchen, kleed ik me aan, eet ik ontbijt en maak ik me klaar. Dat is eigenlijk altijd al mijn “ritueel” geweest: wassen/douchen, dan naar beneden om te ontbijten (al staat mijn bed nu twee meter van de keuken) en daarna klaarmaken, tanden poetsen, tas inpakken etc. Niets bijzonders en ook niet bijdragend aan life improvement, haha.

Waarvan krijg je energie? Waarom?

Als iets goed gaat, bijvoorbeeld mijn blog, studie, sociale leven of ritme in het algemeen, raak ik snel in een soort opwaartse spiraal. Dan heb ik juist energie om er andere dingen bij te doen waar ik op die plaats weer meer energie van krijg. Tot ik op gegeven moment te veel te doen heb, dan brokkel ik weer een beetje af en moet ik me echt weer even focussen op de belangrijkste dingen.

Ik kan ook juist energie of inspiratie (al heb ik het idee dat dat bij mij een beetje hand in hand gaat) van nieuwe dingen. Een verandering van de omgeving. Meestal kom ik gesloopt terug van vakantie of aan het einde van het studieblok, maar na een paar dagen heb ik dan juist zin om nieuwe plannetjes te maken en lekker met frisse energie weer te beginnen.

Wat doe je in het geval van een mental breakdown?

Ehh nou, een mental breakdown krijg je niet voor niets. Dat betekent gewoon echt dat ik iets te veel van mijn hoofd heb gevraagd. Ik laat mijn emoties eruit, ga een avondje ontspannen serie kijken of een boek lezen, of gewoon een beetje op de bank hangen, probeer weg te blijven van social media en ik praat er ook steeds meer over. Op gegeven moment gaat het wel weer over en kan ik weer opnieuw beginnen met frisse energie!

Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

Ehm… geen idee. Ik wil graag meer zelfhulpboeken lezen, maar ik vind het zo lastig om geschikte te vinden. Veel boeken komen zo zweverig op me over en daar hou ik niet van. Ik ben ook gewoon te nuchter en tegelijkertijd te kritisch, haha. Wel kom ik vaak inspirerende quotes in “gewone” boeken tegen, maar dat telt niet echt.

Welke film (of serie, of documentaire) heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

Ik neem me altijd voor om meer documentaires te kijken, maar het lukt me nóóit. Ik kreeg van Suits altijd wel motivatie, alleen nu ik weet dat ik toch niet in een groot kantoor wil werken, is dat een beetje weggezakt, haha.

Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom?

Mijn eerste blog op het gebied van self help is die van Lianne. Echt nuttige, to the point blogposts die ervoor zorgen dat je nú aan de slag wil. De laatste tijd raak ik ook geïnspireerd van de Groene Meisjes en van de blog van Deisy. En mag ik nog even slijmen en zeggen dat ik door de blog van Linda zelf veel motivatie krijg om aan het werk te gaan.

Maar goed. Om te voorkomen dat dit een te groot slijmstukje wordt, kun je hier mijn lijstje met favoriete blogs vinden. Iedere blog die ik volg inspireert mij namelijk op één of andere manier wel! Of het nou is om nieuwe dingen te proberen, andere dingen te schrijven of creatief bezig te zijn.

Ik ben echt slecht in tags invullen… Krijg ik de vraag of ik één ding wil invullen, schrijf ik óf niet wat er staat, of ik noem er gewoon vijf. Sorry! Dit is overigens niet het beste moment voor mij om een tag over life improvement in te vullen: mijn leven is een gezellige chaos op dit moment. Voor als je dat dus nog niet had gemerkt, haha.

Ik dacht, laat ik eens gek doen en mensen taggen. Normaal ben ik altijd veel te laat met tags namelijk, dus deed ik dat nooit. Bij dezen tag ik Marjolein, Maaike, Marlot (mamama), HesterAudrey, Sonja en Silke. Sorry alvast als jullie net als ik tot een paar uur geleden geen tags meer invullen, haha. Voel je trouwens vrij om deze tag over te nemen als je niet getagd bent, want volgens mij doet verder niemand daar meer aan.

9 Reacties

 • Beantwoorden
  Charelle
  5 maart 2016 op 08:54

  Dit is echt zo’n leuke tag! Series als Suits of Mad Men vind ik zo nu en dan ook wel motiverend, ook al is het fictief, haha! Maar je hebt wel gelijk, volgens mij zijn er meer niet-leuke dingen aan zo’n groot kantoor dan dingen die wel leuk zijn. Maar ja, dat moet de ervaring leren natuurlijk. ;)

 • Beantwoorden
  Elbrich
  5 maart 2016 op 09:56

  Leuke tag, ik kende ‘m nog niet!

 • Beantwoorden
  Judith
  5 maart 2016 op 13:19

  Wat een leuke (en voor mij onbekende) tag! Erg interessant om jouw dromen te lezen en hoe je deze wil bereiken. Ik hoop dat je ze (dus minder zorgen maken en meer van het moment genieten) kan waarmaken. :)

 • Beantwoorden
  Vivian
  5 maart 2016 op 14:57

  Jaa, ik vind deze ook leuk, ik ga ‘m binnenkort ook invullen!

 • Beantwoorden
  Marjolein
  5 maart 2016 op 18:39

  Thanks voor het taggen meid :D ik wilde hem stiekem al gaan doen maar dit geeft me een extra reden! Je hebt het ook super leuk ingevuld. Ik moet toegeven dat ik mijn droom beschrijven ook pittig vind… :(

 • Beantwoorden
  Linda
  12 maart 2016 op 15:47

  Jaa superleuk dat je hem hebt ingevuld! Kan me wel voorstellen dat dit voor jou niet het ideale moment is haha ja, maar alsnog heel leuk om te lezen!

 • Beantwoorden
  De life improvement-tag | Muy Maaike
  14 maart 2016 op 06:02

  […] posten. De life improvement-tag is daarop echter een uitzondering: die zit juist vol inspiratie. Lisa tagde me vorige week, en dus besloot ik het vragenlijstje gewoon eens in te vullen. Over dromen, […]

 • Beantwoorden
  Tips en inspiratie uit de Life Improvement Tag - Streets Ahead
  5 januari 2017 op 17:13

  […] niet alleen maar vooruit, maar ook terug, zegt Lisa: “Wat ik vooral doe, is reflecteren. Kijken waar ik ben ten opzichte van een paar jaar geleden, […]

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.