My life Personal

Week 13 & 14: paaswandeling, vegan cupcakes & uit eten

Mijn blog is op dit moment wel lekker afwisselend, he? Ik heb wat andere dingen aan mijn hoofd en daardoor staat bloggen even niet zo hoog op mijn prioriteitenlijstje, maar ik wilde mijn fotodagboekje natuurlijk niet overslaan. De afgelopen twee weken waren best wel chill en rustig en ik moet toegeven dat ik daar echt even aan toe was. 

IMG_20160328_171807Maandag was het Tweede Paasdag en maakte ik een paaswandeling met Veerle en Coco (haar hond dus, haha). Met die verschrikkelijke wind waren de Soesterduinen misschien niet de allerbeste keuze, maar het was wel heerlijk om even uit te waaien.

Dinsdag vertrok ik weer naar Rotterdam. Ik weet niet zo goed meer wat ik heb gedaan, behalve dat ik anderhalf uur bezig was met boodschappen doen. Ik ging naar de Markthal omdat ik avocado’s wilde hebben (ik scoorde er uiteindelijk zeven voor twee euro!) en iets wat ze bij mijn AH niet hebben. Toen bleek dat ze het daar ook niet hadden, dus moest ik met de metro naar een andere Albert Heijn en vanaf daar nog naar huis lopen. Toen besloot ik dat ik net zo goed ook nog langs de Aldi kon gaan. Wát een spannend leven heb ik ook.

IMG_20160330_183841993

Woensdag werkte ik aan mijn laatste paper dat ik nog moest inleveren, deed ik boodschappen (ja… alweer) met mijn huisgenootje en ‘s avonds kwam een studievriendin van ons eten. We maakten wraps, met kaas en guacamole. Door die hoeveelheid avocado’s at ik al de hele week tosti’s met avocado en kaas, dus dit kon er ook nog wel bij. Daarna was er een leuk feestje op de vereniging en lag ik een beetje laat in bed, haha.

Donderdag en vrijdag was ik dus vooral bezig met die paper. Het was op zich niet heel veel werk, maar ik vond het lastig om alles duidelijk op een rijtje te krijgen en het is écht zo dat de laatste loodjes het zwaarst wegen. Ik kon me er heel moeilijk toe zetten, maar uiteindelijk leverde ik het eindwerk 10 minuten voor de deadline in.

IMG_20160410_130216064

Donderdagnacht schrok ik opeens wakker omdat ik mijn host nog niet had verlengd. Dat deed ik dus snel de volgende dag. Uiteindelijk had ik nog 25 dagen, maar je vergeet het zo weer… Het e-mailadres waar ik mijn account op heb gebruik ik eigenlijk nooit meer, misschien moet ik de boel maar eens overzetten.

IMG-20160404-WA0002

Zaterdag had ik een verjaardag van kennissen van mijn ouders/een vriendin. Het was supergezellig om weer eens bij te praten en er was heerlijk eten, haha. Ook kreeg ik eindelijk het cadeautje wat ik anderhalf jaar geleden van ze had gekregen mee naar huis. Het waren deze schattige bordjes van Blond Amsterdam, die ik destijds niet mee kon nemen omdat ik een hospiteeravond had. Wow, wat een tijden.

Zondag deed ik een typisch zondaguitje met mijn moeder: we gingen naar IKEA. Ik heb van die hele grote glazen (die IKEA-dingen van 39 cent, je snapt vast welke ik bedoel) en dat is fijn, maar kleinere glazen zijn toch ook wel handig. Ook had ik een nieuw bedlampje nodig voor thuis en ik vond nog een kleine koekenpan. Typisch: je gaat naar IKEA en komt met veel meer thuis.

1459776661561

Maandag ging ik (met mijn glazen en bordjes, maar alles is nog heel) naar Rotterdam. Daar deed ik iets wat ik al even had uitgesteld: de grote lenteschoonmaak. Dat betekent bij mij dus dat ik écht alles uit ieder kastje haal en apart afstof. Ik zei toch: wat een spannend leven heb ik ook. Mijn kamer is wel weer heerlijk schoon.

IMG_20160408_170940

Woensdag kwam Maaike eindelijk naar Rotterdam om cupcakes te eten bij Heavenly Cupcakes, een gebakszaak waar alles vegan is. Dat wilden we al heel lang doen, maar we (lees: ik) konden steeds geen goede datum vinden. Ik had een heerlijke karamel-walnotencupcake en verder was het tentje zelf ook gewoon heel gezellig, met een aardige eigenaresse en van dat leuke oma-servies. Verder kom ik nooit in dat gedeelte van Rotterdam (Nieuwe Binnenweg in West) maar er zitten superveel leuke winkeltjes en lunchtentjes daar. Daar moet ik dus vaker heen!

IMG_20160406_161257714

Daarna gingen we nog lunchen bij The Tea Lab. Waarom eet ik altijd zo veel als ik met bloggers ben? Ik vind het slechte weer van die dag wel een goed excuus, haha. Toen we er toch waren konden we net zo goed nog even hun vegan bananenbrood proberen. En koffie, want dat had ik nodig. Ik had namelijk niet heel veel geslapen de vorige nacht. Het verenigingsfeestje die avond hield ik dus niet heel lang vol.

IMG-20160406-WA0000

We sloten de dag af in de Markthal, bij de Aziatische Supermarkt. Daar kochten we hele goedkope baking soda en Maaike vond gedroogde zoete aardappel. Ehh, ja. Ze hadden er sowieso heel veel aparte producten maar dit kon Maaike niet laten liggen. Het smaakte eigenlijk gewoon naar ander gedroogd fruit, maar wie verzint het om zoete aardappel te drogen?

IMG_20160406_181206841

Daarna moesten wij met onze geweldige selfieskills nog even een foto maken. Not dus, ik kon zelfs niet aan Maaike uitleggen hoe mijn selfiecamera werkte zonder het eerst zelf te proberen. We wilden dus een mooie foto maken met de Markthal op de achtergrond maar dat is niet helemaal gelukt, haha.

Die avond ging ik nog naar de vereniging maar ik was vroeg weer thuis. Ook wel eens fijn! Donderdagavond had ik weer eens een vergadering, die uiteindelijk meer een borrel werd. Wel een gezellige borrel… ach, volgende keer beter!

IMG_20160409_160449511

IMG_20160409_173406157

Vrijdag ging ik weer naar huis en deed ik verder niet zo veel. Net als zaterdag, eigenlijk. Wat ben ik toch eigenlijk lui… Ik liep nog wel even een rondje om de mooie bloesem in de buurt te bewonderen. Het lukte me niet echt om een mooie foto te maken, dus je moet maar geloven dat het er best sprookjesachtig uitzag, haha. Zondag vergezelde ik mijn moeder, die alles uiteraard ook nog even moest fotograferen, en deed ik een betere foto. Dat resultaat was dus wel Instagram-waardig.

Vandaag zijn mijn ouders twintig jaar getrouwd en daarom gingen we gisteren lekker uit eten met het gezin. Zulke dingen doen we eigenlijk bijna nooit, alleen op vakantie. Het was heel gezellig en we hebben heerlijk gegeten. Kijk, bijkletsen kan ook gewoon thuis op de bank, maar het is ook wel eens leuk om iets speciaals te doen!

2 Reacties

 • Beantwoorden
  BySilke
  11 april 2016 op 17:40

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Ik snap dat moment dat je paper bijna klaar is, ik zit ook een beetje in die struggle momenteel (met de nodige schoolwerkontwijkingen ;) ). Leve wraps! Met avocado is echt een goed idee, dat onthoud ik ;) Liefs!

 • Beantwoorden
  Marjolein
  12 april 2016 op 12:07

  Mooie bloesems!!! En super fijn is dat altijd hè, als je je kamer weer helemaal schoon hebt :) Het is misschien wel veel werk, maar dan heb je ook wat. En begrijpelijk dat je andere dingen te doen hebt dan bloggen hoor :)

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.