Lisa loves

Lisa loved… mei 2016

Terug van weggeweest: de rubriek Lisa Loved! In deze rubriek deelde ik altijd mijn favorieten van de afgelopen maand, en ook mijn favoriete blogposts. In de praktijk bestonden deze posts eigenlijk alleen nog uit het laatste en toen ben ik er op gegeven moment maar mee gestopt. Ik twijfelde lang of ik hem weer terug wilde brengen, want dit is nou niet echt het meest originele idee. Toch is hij nu terug. Omdat ik soms van die dingen heb die ik graag wil delen, maar die geen aparte blogpost verdienen. Losse boeken, aankopen, mijn favoriete muziek van de afgelopen tijd, enzovoorts.

IMG-20160421-WA0010

Aankoop – slaapmasker

Ik dacht altijd dat deze dingen het irritantste ooit waren, maar ik moet toegeven dat een slaapmasker toch wel veel fijner is dan om 7:00 uur ‘s ochtends wakker te worden na drie uur slaap en niet meer verder te kunnen slapen vanwege het licht, haha. Dit slaapmasker kocht ik voor drie euro bij Flying Tiger.

Eigenlijk is mijn meest favoriete aankoop mijn vliegticket naar Canada, maar dat telt niet helemaal, haha.

stopbreathethink App – Stop, breathe, think

Het onwaarschijnlijke is gebeurd: Lisa is aan het mediteren geslagen. Ik geloof het zelf ook nog niet helemaal, maar het is toch echt zo. Omdat aan niets denken voor mij nog een beetje een onmogelijke opgave is, doe ik het met behulp van een app. Deze app is heel fijn: je kunt met behulp van hoe je je voelt suggesties krijgen, of gewoon zelf een meditatie uit een lijstje kiezen. Ik ben nog druk aan het testen, maar jullie kunnen er snel meer over verwachten!

Je kunt de app hier downloaden: Android | App store 

kafkaontheshore

Boek –  Kafka on the Shore van Murakami

wwIn de zomer deed ik een poging tot het lezen van dit boek van Murakami, nadat ik al heel veel over hem had gehoord. Het boek stond echter op mijn mobiel voor als ik ergens heen ging en geen boek bij me had, met als gevolg dat ik er nooit echt “in” zat. Ik wilde het wel nog een kans geven, dus bestelde ik het boek op Bol omdat ik anders toch verzendkosten moest betalen, haha (uiteindelijk heb ik er volgens mij nog een eBook van 2 cent bij moeten kopen).

Kafka op het Strand bestaat uit twee verhalen. Het eerste gaat over Kafka, vijftienjarige jongen die wegloopt van zijn vader omdat hij een rare voorspelling over hem heeft gedaan. Hij komt terecht bij een privébibliotheek, waar hij heel hartelijk wordt ontvangen. Het tweede gaat over Nakata, een man die door een bizar ongeluk zijn geheugen is kwijtgeraakt en daardoor niet kan lezen. Wél kan hij met katten praten en verdient hij wat extra geld door vermiste buurtkatten op te sporen. Eén van die katten zorgt ervoor dat hij op een spoor wordt gezet en een zoektocht begint. Dan is het natuurlijk wachten tot de paden van Kafka en Nakata kruisen…

Het is echt een heel bizar verhaal. Ik had daar vroeger altijd moeite mee: romans die zo in deze tijd afspelen, met een verhaal dat echt zou kunnen gebeuren (ook al blijft het een roman), maar waar toch een hoop niet aan klopt, of in dit geval, met magisch realisme erin. Mensen die met katten kunnen praten en geesten, bijvoorbeeld. Toch vond ik het te boeiend om weg te leggen en toen ik er eenmaal in zat, was het zo uit.

Het boek gaat wel een beetje langzaam, maar daar hou ik juist wel van. Ook vond ik het leuk om eindelijk weer eens iets qua wereldliteratuur te lezen, want de auteur is Japans en het boek speelt zich ook af in Japan.

Voor de Murakami-kenners: hebben jullie nog aanraders? Er zijn er zo veel! 

Afspeellijst – Infinite Indie Folk van Spotify

Mijn idee was om in deze blogpost iedere maand een playlist te doen, maar dat gaat een beetje lastig als je alleen maar naar dezelfde afspeellijst van 300 nummers luistert en niet opslaat welke nummers je nou echt leuk vindt… Op één of andere manier vind ik Folk echt heel fijn om naar te luisteren. Lekker rustige muziek, perfect voor tijdens het schrijven en treinreizen. Ik weet zeker dat ik na een tijdje weer behoefte heb aan wat hardere muziek, maar voor nu ben ik fan!

Mijn favoriete blogposts van mei

Natuurlijk heb ik ook weer een hoop leesvoer verzameld in de afgelopen maand.

Planmethode: werk met een 3-takenlijst: even cheaten, want deze post is eigenlijk van eind april. Ik probeer minder op mijn to do-list te zetten omdat je dan je focus gewoon kwijtraakt, maar hoe ga je dan om met alle kleine taakjes die er ook nog bij komen, zoals een mailtje versturen? Linda heeft handige tips.

Halfjaar in het buitenland: om over na te denken – Sonja gaat net als ik een semester in het buitenland studeren, superleuk! Voor dit blogje verzamelde ze een aantal blogposts met dingen om mee te nemen als je op uitwisseling gaat. Dat je niet moet vergeten dat je ook moet studeren daar, hoe je omgaat met een nieuwe cultuur en wat je vooral (niet) in moet pakken.

Non-zero days: how taking the first step can take you anywhere – Een goede reminder die ik de afgelopen maand echt even nodig had: als het niet lukt, is het ook al goed om gewoon één ding te doen. De eerste stap is de grootste barrière, maar met iets heel kleins bereik je al iets. Ik doe het liefst gewoon alles in één keer goed, maar soms lukt dat gewoon even niet.

Om op te geven – Hester deelde een mooi lijstje met dingen waar je NU mee moet kappen.

The Face Everything Technique: Why Avoiding Difficulties Doesn’t Work – Ik vind Zen Habits altijd een beetje een zweverige website en daardoor kan ik er niet altijd wat mee. Toch zijn die blogposts altijd zo waar. Deze blogpost gaat over ontwijkend gedrag, een hele vervelende eigenschap van mezelf die ik echt probeer te verbannen uit mijn leven. En een beetje hulp kan ik daar wel bij gebruiken. 

4 Reacties

 • Beantwoorden
  Marjolein
  30 mei 2016 op 08:28

  Ik vind dit altijd zulke leuke artikeltjes! Ik ga ook maar eens die afspeellijst proberen :)

 • Beantwoorden
  Joost (NerdyGeekyFanboy)
  30 mei 2016 op 19:46

  Oh shit ik moet ook zo’n slaapmasker halen, ik word letterlijk elke ochtend rond 8 uur wakker in mijn kamer omdat altijd net het licht aan de zijkant van mijn gordijn in mijn gezicht schijnt, vet irritant.

 • Beantwoorden
  Sonja
  3 juni 2016 op 12:35

  Hé, wat leuk dat ik hier tussen sta!! Thank you, voel me wel een beetje vereerd haha! Maar het is inderdaad zo leuk om een mede-blogger te hebben die hetzelfde semester naar het buitenland vertrekt..! Zin zin zin in!!
  En ik ben trouwens nu ook helemaal geïntrigeerd door het boek waar je over vertelt, ik heb al vaker dingen van die schrijver zien liggen maar toch nog nooit gelezen. Je maakt me wel heel nieuwsgierig.. :)

 • Beantwoorden
  Rowan
  11 juni 2016 op 17:58

  Wat een leuk slaapmasker!! Ik ga de links even bekijken, leuk!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.