My life Personal

Week 15, 16 & 17: kapper, mislukte shopsessies en blogverjaardag

Vorige week kwam er even geen fotodagboekje, omdat ik voor de verandering weer eens bijna geen foto’s maakte en ook weinig boeiends deed. Eigenlijk maakte ik deze week nog steeds niet veel foto’s, dus afgelopen weekend heb ik dat even lekker gecompenseerd. Maar anders krijgen jullie volgende week weer tweeduizend woorden voorgeschoteld dus doen we het even zo. Laten we maar snel beginnen! 

IMG_20160411_140053591

Maandag bleef ik nog een dagje bij mijn ouders en ging ik even naar de bieb omdat ik me totaal niet kon concentreren thuis. Helaas werkte het daar ook totaal niet en eigenlijk voelde ik me ook niet zo lekker, dus ging ik maar weer naar huis. Op de fiets maakte ik deze snelle foto van mijn mooie hometown.

IMG_20160413_160520154

Woensdag deed ik wat ik heel lang uitstelde: ik ging naar de kapper. Het was dezelfde die ik in november reviewde voor het verenigingsblaadje en daarom herkenden ze me nog. Lekker ongemakkelijk als je al een half jaar niet bent geweest…. Het is weer lekker een stukje korter (eigenlijk had het nog wel iets korter gemogen, maar ach) en er zit weer wat volume in. En daar gingen we voor, haha. Die avond ging ik nog naar de vereniging maar mijn hoofd stond er niet echt naar of zo, dus ik was snel weer thuis.

IMG_20160416_204031960_HDR

Zaterdag ging ik met mijn moeder op bezoek bij mijn tante en op de terugweg waren er hele mooie luchten. Verder heb ik geen flauw idee wat ik dat weekend heb gedaan. Hetzelfde geldt voor donderdag en vrijdag. Waarschijnlijk ging ik donderdag naar de stad. Ik moet dit beter bijhouden jongens, haha.

Maandag had ik evaluatievergadering met mijn commissie. Naast serieus evalueren was het ook gewoon heel gezellig, haha.

IMG_20160420_153138385

Die woensdag ging ik naar de stad om… nieuwe kleding te kopen. De nieuwe Sostrene Grene, Flying Tiger, boekhandel en Urban Outfitters waren echter veel boeiender. Bij Urban Outfitters verkochten ze deze cactuslichtjes voor zeventien euro, belachelijk toch? De Sostrene Grene in Rotterdam is trouwens heel leuk! Ik was een jaar geleden nog in Groningen maar het is dus nog wel even leuk als in mijn herinnering, haha.

IMG-20160421-WA0010

Ik kocht geen kleding maar wel een slaapmasker bij Flying Tiger. omdat mijn gordijn eerder een vitrage is. Op één of andere manier vind ik dat dit jaar veel irritanter dan vorig jaar.

IMG_20160422_135748746

Vrijdag ging ik zoals gewoonlijk weer naar huis. Ik las op internet dat ze een televisieserie aan het opnemen waren dus ik ging extra vroeg weg. Uiteindelijk kon ik er gewoon langs,dus ging ik in mijn overgebleven tijd maar even kijken.

Zaterdagavond had ik een verjaardag van een vriendin die een paar huizen verderop woont. We spreken elkaar niet zo vaak meer maar kennen elkaar dus al wel heel erg lang. Behalve de jarige was er niemand die ik (goed) kende, maar het was echt supergezellig. En daarna rolde ik zo mijn bed in: ideaal.

Maandag ging ik weer naar Rotterdam en deed ik niet zo veel boeiends, eigenlijk. Het hoogtepunt van de dag was dat ik tijdens het boodschappen doen een commissiegenoot tegenkwam en daar een half uur mee bleef praten.

Mijn koningsnacht was heel spannend: ik had een vergadering van de communicatiecommissie. Die overigens best wel snel klaar was.

IMG-20160427-WA0003

Woensdag was ik veel te lang bezig met de foto voor het zesjarig bestaan van mijn blog maken. Zoals jullie gisteren al hebben kunnen lezen, was ik mijn geheugenkaartje vergeten mee naar mijn ouders te nemen en kon ik het zaterdag opnieuw doen. Als ik vanmiddag weer in Rotterdam ben zal ik de foto nog even in deze blogpost stoppen, want anders is het wel heel erg zonde, haha.

‘s Avonds ging ik bij een studievriendin eten. Ik zat op de fiets maar het was zo koud en regenachtig dat ik de hele weg langs de Kralingse Plas even niet aan kon. Ik betaalde (!) om met de metro en bus te gaan. Lekker lui, maar soms mag dat even.

(En nee, ik heb precies niets meegekregen van koningsdag en ik heb ook niet het gevoel alsof ik iets gemist heb.)

IMG_20160428_194706289

Donderdag had ik eigenlijk niet heel veel meer te doen, dus ging ik ‘s avonds alvast naar huis. Er hing echt zo’n mooie licht mistige lucht. Of het zag er gewoon extra mooi uit omdat mijn wijk sowieso mooi is, haha.

IMG_20160429_134321346

Vrijdag ging ik naar Utrecht om een cadeautje voor mijn moeder te kopen en op zoek te gaan naar kleding. Ik heb allemaal broeken gepast maar ondervond steeds hetzelfde probleem: Hij zat te strak om mijn taille en een maatje groter lubberde hij onder mijn kont (kan ik dat hier zeggen? Ja toch?) en bij mijn enkels. Ik moet echt nieuwe kleding hebben dus moet ik denk ik maar dealen met die flubberdelen (of binnen twee weken even een paar kilo afvallen, maar dat doen we maar niet). Goed, ik heb dus even niets gekocht.  Op gegeven moment had ik honger en was ik te lui om een lunchtentje op te zoeken, dus belandde ik maar bij Starbucks. Dat ik de rest van het weekend ook nog taart zou eten, negeerden we maar even.

Ik ben de afgelopen weken dus drie keer in de stad geweest om kleding te kopen en ik heb gewoon geen kleren gekocht. Best wel knap van mezelf?

 

room-preferences

Vrijdagavond kreeg ik een heel leuk mailtje: ik kon me aanmelden voor housing! Het was een heel gedoe en op dit moment ben ik er nog niet helemaal uit. Het gaat op first come-first serve basis, maar het duurt toch nog twee tot vijf werkdagen voordat mijn aanbetaling binnen is dus ik heb nog een beetje nadenktijd. Ik moest onder andere dit formulier invullen. Fijn dat ik dan niet met een rommelkont op de kamer woon die iedere dag om 6:00 uur ‘s ochtends opstaat, haha.

IMG-20160430-WA0000

Zaterdag moest ik dus opnieuw die foto maken. Dit is confetti van de HEMA. Heel leuk, maar een ellende om van elkaar los te krijgen. En uiteindelijk zag je het niet eens heel goed op de foto, maar het idee is leuk!

carrotcake

Aan het einde van de middag kwam de familie om de verjaardag van mijn moeder te vieren. Het was een nogal snelle verjaardag want binnen vier uur was iedereen weer weg, maar mijn opa en oma worden ook ouder en het was hartstikke leuk dat ze er waren. Het was echt zo’n typische kringverjaardag maar wel een hele gezellige. Ik heb misschien ook wel geluk met mijn familie, hoor! We hebben nooit irritante lange discussies of zo, heerlijk haha. IMG_20160430_185029555

Voor het eten had mijn moeder iemand ingehuurd die lekkere verse soep, belegde stokbroodjes en zelfgemaakte kruidenboter kwam brengen. Dit is een soort bruschetta met guacamole (avocado, lente-ui, limoensap, koriander (maar van dat laatste proefde je gelukkig niets want ik heb die afwijking waarbij koriander naar afwasmiddel smaakt)), tomaatjes met olijfolie en nog iets en kiemgroenten (alfafa).

IMG_20160501_175345720

En nu heb ik een typische zondag! Ik schrijf dit blogje, werk aan mijn paper en heb net een klein wandelingetje gemaakt. Verder at ik een lekker stukje overgebleven taart en restjes van het avondeten van gisteren als lunch. Oh, en ik lees een nieuw boek dat ik in een opwelling heb gekocht: Het Happiness Project van Gretchen Rubin. Het is verschrikkelijk slecht vertaald (“beter als” en twee dat als-contructies op één pagina) maar ik zou hem toch nooit online bestellen en de Engelse kun je toch nooit in een winkel vinden voor deze prijs. Ik ben verschrikkelijk sceptisch tot nu toe. Misschien komt er nog een review. Misschien niet.

De komende twee weken staan weer volgepland met een aantal verenigingsdingen en vrijdag zie ik Maaike weer. Verder zie ik het allemaal wel. Ik wens jullie een hele fijne week toe! 

 

4 Reacties

 • Beantwoorden
  Joost (NerdyGeekyFanboy)
  2 mei 2016 op 09:30

  Misschien zou je ooit eens een blogje moeten maken met alle slechte woordgrappen die worden gemaakt bij commissievergaderingen, we waren de vorige keer best op stoom. Nou ja, blogje, maak er maar eerder een boekwerk van…

 • Beantwoorden
  Marjolein
  2 mei 2016 op 19:05

  Leuk om een update XL te zien ;) Zo te lezen waar het prima weekjes, met lekker veel chill-momentjes en taart. Ik hou van de taart-foto trouwens!

 • Beantwoorden
  Lenneke
  8 mei 2016 op 00:35

  Proficiat met je blog!

 • Beantwoorden
  Rosanne
  20 mei 2016 op 13:54

  I feel you met de koriander! Wat een afgrijselijke smaak heeft dat spul! Al zit er maar één armetierig flintertje koriander ergens in, ik proef het direct…

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.