My life Personal

Week 20 & 21: hoogtepunten (+persoonlijke update)

Ik heb weer twee niet-zo-heel-boeiende weken achter de rug qua foto’s. En blijkbaar ook qua gebeurtenissen, want van de week van 16 mei word ik zelfs van mijn agenda niets wijzer. Omdat ik nog wat dingetjes heb die ik graag wil delen combineer ik deze twee “opvulposts” maar even tot één update. 

Stage en werk

Misschien vragen jullie je wel af: waarom doet zij alleen maar leuke dingen (of gewoon niets) in haar fotodagboekjes? Moet zij niet studeren, of zo? Ja, eigenlijk wel. Of nou ja, ik moet dus stage lopen. Om precies te zijn, zou ik nu al bijna klaar moeten zijn met die stage. Zoals je vast al hebt geraden, loop ik op dit moment geen stage.

Tsja. De redenen hierachter zijn persoonlijk en ik heb geen zin om hier uitgebreid op in te gaan. Nu vraag je je vast af wat ik de afgelopen maanden nou gedaan heb. Aan het begin was ik nog druk op zoek, maar ik kwam tot de conclusie dat het hem toch niet ging worden. Verder heb ik dus vooral niets gedaan. Me schuldig gevoeld, te veel nagedacht, maar ook wel een beetje genoten stiekem. Voor het eerst had ik het gevoel dat ik echt een beetje rust had en mezelf een beetje terug heb gevonden na veel te veel periodes van stress. Sinds vorige week heb ik tijdelijk werk (tot de echte zomervakantie) als administratief medewerker, drie dagen in de week. Dit ging via via en een beetje snel (lees: dinsdag kennisgemaakt, de maandag erna zat ik een volle dag op kantoor) maar ik ben blij dat ik werk heb!

Omdat ik geen studievertraging wil oplopen moet ik nu dus tijdens mijn afstuderen (naast mijn scriptie en de twee vakken die ik nog moet volgen, dus) stage lopen. En op zoek gaan naar een stage terwijl ik nog in Canada ben. Hoe ik dat ga doen weet ik nog niet, maar oké. Dit plan is een work in progress.

2015-06-26-01.12.24-1

Boedapest, 2015. Stiekem hoop ik nog steeds op een leuk citytripje deze zomer. Heeft iemand nog low-budget aanraders voor vier dagen, met een temperatuur rond de 22 graden?

Zomer

Ik vind het grappig als mensen vragen wat ik deze zomervakantie ga doen, want eigenlijk is de mijne dus al in maart begonnen. Het antwoord voor nu is: niet zo veel. Ik ben dus waarschijnlijk 8 juli klaar met werken. Die week erna ben ik jarig en dan heb ik een maand “niks”. Misschien ga ik nog ander werk zoeken, misschien laat ik het lekker zo. 15 augustus begin de introductieweek en ga ik weer helpen bij mijn studentenvereniging. Daarna ga ik mijn kamer leeghalen en de 29ste vlieg ik naar Canada! Het gaat zo snel allemaal, dat eigenlijk helemaal geen behoefte heb om weg te gaan.

DSC_0032

Persoonlijk bloggen

Ja hoor, Lisa heeft weer last van blogstruggles. Ik ga hier geen advies vragen, want uiteindelijk is het iets waar ik zelf over moet beslissen. Maar het komt erop neer dat ik de laatste tijd meer twijfels heb over persoonlijk bloggen. Hiermee heb ik het niet over de fotodagboekjes of de dingen die ik doe. Eigenlijk geloof ik namelijk niet heel erg meer in privacy. Is dat erg? Wel wil ik graag mezelf beschermen, en de mensen om me heen.

Soms vind ik het lastig om de grens te trekken. Wat kan wel, en wat kan niet? Waar ik vroeger dan eerder geneigd was om toch iets over de grens te gaan, blijf ik er nu het liefst zo ver mogelijk vandaan. Misschien komt het omdat ik ouder en verstandiger ben geworden. Of omdat ik weet dat ik mijn blogskills kan gebruiken voor het zoeken van werk, maar dat wel betekent dat mijn blog op mijn CV terecht komt. Het komt sowieso deels omdat ik nu meer dingen heb waarvan ik helemaal niet de behoefte heb om ze op internet te gooien (of aan vreemden te vertellen, bijvoorbeeld). Daarbij weet ik ook niet altijd goed hoe ik het moet vertellen, of er zijn anderen bij betrokken. Of de timing is nog niet helemaal goed. Ik vind het altijd eng om voorbarig al superenthousiast over dingen te zijn als er nog (een hele kleine) kans is dat het toch niet helemaal goed loopt, of zo. Het loopt inmiddels wel goed, don’t worry! En sorry dat ik zo supercryptisch ben. Daar heb ik echt een hekel aan. Dat is trouwens nog een reden: ik vind het altijd heel irritant om halve dingen te vertellen, want ik hou van duidelijkheid.

Genoeg redenen dus, om bepaalde dingen niet te vertellen. Toch vind ik persoonlijk bloggen nog steeds heel leuk en belangrijk, dus is het die struggles van af en toe wel waard.

Zo, dat was even een algemene update over hoe het met mij gaat. Verder ben ik nog steeds aan het wachten op bepaalde informatie uit Canada, waarvan ik echt hoop dat het snel komt (mijn bevestiging, de nieuwe vakken voor komend jaar en vooral mijn huisvesting). Zodra ik meer weet komt er weer een Canada-update! Nu volgt nog even een extreem verkorte versie van mijn weekoverzicht, haha.

Hoogtepunten van de week

Zoals ik al zei, ben ik het verloop van de eerste week dus een beetje kwijt. Dinsdag en donderdag had ik dus afspraken op mijn toekomstige werk, maandag is echt een gat in mijn geheugen (ik zal vast wel niets hebben gedaan, echt erg dit) en woensdag was natuurlijk verenigingsdag. Zondag werd mijn opa zevenennegentig en omdat we niet op zijn verjaardag konden zijn, had mijn moeder maar gebak gehaald. En zondagavond mocht ik weer naar Rotterdam, zodat ik enigszins uitgerust op mijn werk zou verschijnen maandag. Niet dat ik die nacht kon slapen, maar het idee was leuk.

Maandag, dinsdag en woensdag werkte ik de hele dag. Of nou ja, gewoon van 08:30 tot 17:00 uur, en omdat mijn dagen normaal gesproken best wel laat op gang komen viel het ook wel weer mee. Al moest ik dus wel om 22:30 richting bed in plaats van twee uur later… En werd ik de volgende ochtend wakker met appjes of ik nog kwam borrelen, terwijl mijn telefoon toen al op vliegtuigstand stond #oma.

dophert2dophert1

Vrijdag had ik een blogbrainstormsessie met Maaike bij Dophert in Amsterdam, onder het genot van veganistische taart. Zo veel hebben we nou ook weer niet gebrainstormd, maar we hebben wél over bloggen gepraat en dat is al een hele stap. Meestal kom ik niet zo ver als ik met andere bloggers praat, namelijk.

Doordat ik nu drie dagen werk, moet ik opeens dingen plannen. ‘s Avonds naar de gemeente en op mijn vrije dag wassen. Toch merk ik dat ik daardoor juist meer doe. Als ik maar eeuwig de tijd krijg om alles uit te stellen, komt er uiteindelijk niets van. Die maanden vrij waren heerlijk, maar juist door de structuur raak ik weer gemotiveerd om dingen te doen. Dit is ook de reden waarom ik dit blogje vooruitschrijf!  En blijkbaar krijg ik er ook energie van, want woensdag werd ik om 7:00 uur wakker en ging ik om 04:30 maar eens een keer slapen. Kortom: ondanks al het gedoe gaat het goed met me!

aardrijkskundethrowback

En als laatste nog even een throwback: het is inmiddels al twee jaar geleden sinds ik mijn laatste examens maakte. Ik moet er nu niet aan denken om nog in een schoolse situatie te zitten, hoe erg ik ook van leren hou en hoe erg ik het ook heb gemist de afgelopen maanden.

socialmediadetox

De komende twee weken

Deze week ben ik bezig met één ding van mijn 20 before 20 lijst: de gevreesde social media-detox. Ik heb dit heel lang uitgesteld omdat het voor mij gewoon zeer onhandig is om een week zonder Facebook te zitten. Dat ik maar twee minuten per dag nodig heb om Facebook even te checken, is natuurlijk een domme reden om dit punt niet uit te voeren. Daarom doe ik een detox light: maximaal een half uur per dag. Ter compensatie mag ik geen spelletjes doen, geen onzin op internet lezen en de grootste challenge: geen Youtubefilmpjes kijken. Wish me luck! Eigenlijk ben ik vandaag (zaterdag) al begonnen maar het is dus best wel gefaald, mede omdat ik voor mijn commissie een paar polls op Facebook moest zetten en toen toch weer mijn notificaties ging bekijken. We plakken er dus nog maar een extra dagje aan vast, haha.

Verder staan er de komende twee weken weer wat commissiedingen op de planning en ben ik natuurlijk weer van maandag tot woensdag aan het werk. Fijne zondag!

 

1 Reactie

  • Beantwoorden
    Marjolein
    29 mei 2016 op 10:34

    Social media detox…. zou ik ook eens moeten doen. Al merk ik wel dat als ik bij mijn ouders ben, mijn telefoon meestal gewoon de hele dag op de keukentafel ligt en ik boven zit of buiten zit. Maar good luck with that! En aaah fijn dat je werk hebt en daardoor ook meer doet voor je gevoel. Even wat geld verdienen voor je naar Canada gaat kan ook geen kwaad lijkt me ;)

  • Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.