Lisa loves

Lisa Loved… juni 2016

Mijn favorieten van de maand… pfoe, dat is een lastige. De afgelopen maand was niet de beste maand. Daarnaast had ik veel zin om te slapen, zeker als ik een dag had gewerkt. Toch wilde ik wat dingetjes delen en daarom staat er toch een Lisa Loved van juni online. Met onder andere een sneak peek van mijn nieuwe bullet journal en een aantal blogposts voor de zomer!

imitationgame

Favoriete film: the Imitation Game

Ik kijk niet heel veel films (al kijk ik er veel meer dan vroeger) maar als ik besluit er eentje te kijken, kies ik meestal voor een simpele film. Om echt even te ontspannen, of zo. Maar twee weken geleden keek ik The Imitation Game, over Alan Turing en hoe hij de Enigmacode van de Duitsers wist te ontcijferen. De naam komt je vast bekend voor, want hij was genomineerd voor meerdere Oscars en heeft er ook eentje gewonnen.

Naast dat het een indrukwekkende film was, deed hij me even realiseren dat films kijken juist een toegankelijke en relaxte manier is om meer over de geschiedenis te leren. Natuurlijk vertellen ze nooit helemaal de waarheid, maar ik zal niet zo snel een boek pakken en zo leer ik in ieder geval nog iets. Ook word ik gemotiveerd om zo weer meer informatie over het onderwerp op te zoeken.

Toevallig is juni ook de maand waarin Turing is geboren en gestorven én de maand van D-day, dus het was een toepasselijke film.

Favoriete liedje: There Will be Time


Ik heb dit nummer van Mumford en Sons best vaak gedraaid, maar toen deze versie op het kanaal van La Blogothèque online kwam… ik kan zoiets echt de hele dag op repeat zetten, denk ik. Dit kanaal is sowieso echt een aanrader, al luister ik vrijwel alleen de nummers van artiesten die ik al ken.

leuchtturm1917

Favoriete aankoop: Leuchtturm1917 notitieboek

Twee weken geleden liep ik Donner binnen om me te oriënteren op een nieuwe bullet journal. Augustus is namelijk de laatste maand die in mijn huidige boekje past. Ik heb sinds november 2014 volop geëxperimenteerd in mijn Moleskine met lijntjes, maar inmiddels weet ik zeker dat een bullet journal het ideale systeem voor mij is. Ook weet ik inmiddels dat ik liever een boekje met ruitjes of stipjes wil.

Maar toen stuitte mijn oog op het kleurrijke schap van de Leuchtturm1917-boekjes. Ik had er al een bij iemand gezien (maar wist toen niet dat dat dit merk was). Deze notitieboekjes hebben iets bredere pagina’s, zijn ietsje goedkoper dan een Moleskine en voorzien van een inhoudsopgave en paginanummers. Verder hebben ze hetzelfde dikke, iets gelige papier, een opbergvak en blijven ze mooi openliggen. Ze zijn er in een heleboel mooie kleuren. Ik heb ironisch genoeg gewoon zwart genomen. Ik was te lui om te wachten op een donkerblauwe (want die was er niet meer met stipjes) en wilde toch een donkere, want als je een boekje ruim een jaar intensief gebruikt worden ze vies.

Binnenkort ga ik voorzichtig beginnen aan mijn nieuwe bullet journal. Ik wéét dat het hele punt ervan is om niet perfectionistisch mee om te gaan en zo, maar ik ben vrees ik toch iets beïnvloed door alle Youtube-filmpjes die ik erover heb gezien. Nu wil ik ook van die mooie pennen. Anyway, als ik even bezig ben met mijn nieuwe, komt er een nieuwe blogpost. Als ik tijd heb om die te schrijven in Canada dan, haha.

En dan nog even dit

Verder was er deze maand heel veel liefde voor mijn OV-chipkaart, aangezien mijn fiets weer een kapot is (en het zeg maar niet zulk goed weer was). Over twee weekjes moet ik weer een maand lang zonder… Voor mijn nieuwe boodschappentas met Sterrennachtprint, zodat ik nooit meer plastic tasjes mee hoef te slepen die binnen no time kapot zijn. Voor mijn kokerrok (waarom stelde ik het kopen hiervan zo lang uit) en voor het salaris dat op mijn bankrekening werd gestort. En voor hoe mijn zomervakantie eindelijk een beetje vorm krijgt. Maar vooral, heel veel liefde voor mijn familie.

Favoriete blogposts over de zomer

123_PANA

Je zou het niet zeggen, maar het is toch echt zomer! Ik schrijf wel eens blogposts over de zomer. Daar ben ik dit jaar nog niet echt aan toe gekomen (wellicht door een gebrek aan zomergevoel) en daarom deel ik een aantal blogposts die ik de afgelopen jaren heb geschreven.

Zo schreef ik een blogpost over je voorbereiden op een meerdaags festival met inpaktips, een aantal tips voor het inpakken van je koffer en een aantal van mijn favoriete boeken voor de zomer. De boeken die ik in de zomer van 2915 las, vind je trouwens hier.

Favoriete blogposts van juni

Marlous publiceerde gisteren een inspirerende blogpost over hoe haar eerste halfjaar van 2016 is verlopen. Ze voelt zich een stuk gelukkiger dan eind 2015 en in deze blogpost vertelt ze hoe ze dat heeft bereikt. Blogposts met praktische tips van ervaringsdeskundigen zijn altijd favoriet (veel inspirerender dan gewoon wat tips op een rijtje), dus zeker een aanrader dit!

Na aanleiding van het boek The Life-changing Magic of not Giving a Fuck schreef Annemerel een Zero F*cks-lijst. Naast dat ik het interessant vind om na te denken over dingen waar ik niets om geef, krijg ik nu ook de neiging om dit boek te lezen, haha.

Oh, en dit is geen blogpost maar een blog: op 1 juni lanceerde blogvriendin Maaike haar nieuwe veganistische kookblog Colours ‘n Cooking. Ik wil graag vaker veganistisch eten en ik moet zeggen dat het nog wel redelijk lukt, maar mijn recepten zijn wel vaak een beetje saai. Door Maaike ben ik al verschillende nieuwe etenswaren gaan proberen en haar blog gaat me daar denk ik zeker bij helpen!

Ik heb afgelopen maand niet heel veel blogs gelezen, eigenlijk. In plaats daarvan las ik vooral veel nieuws. Ook las ik veel entertainmentnieuws, want ik gebruik Microsoft Edge op mijn werk en krijg je allemaal “nieuws” van MSN en de Telegraaf en zo op de startpagina. Echt verschrikkelijk. Gelukkig hoef ik nog maar een week te werken, haha.

Iedereen die nog even moet doorbikkelen: héél veel succes! En anders: geniet van je vakantie!

5 Reacties

 • Beantwoorden
  Marlous
  3 juli 2016 op 12:17

  Wat leuk dat je m’n blog noemt! En bedankt voor het delen van deze versie van There will be time. Dat is denk ik ook mijn meest gedraaide nummer van de afgelopen tijd, maar deze versie kende ik nog niet!

 • Beantwoorden
  Maaike
  3 juli 2016 op 16:08

  Ik had het al gezegd maar toch nog een keer dankjewelll voor het noemen van mijn blog! Ik voel me vereerd dat je door mij nieuwe etenswaren probeert, haha. En ik wil ook echt een keer proberen of een bulletjournal iets voor mij is! (Maar dat is in de vakantie nogal nutteloos.)

 • Beantwoorden
  Joost (NerdyGeekyFanboy)
  4 juli 2016 op 16:43

  Je bent Lisa loved Neopets vergeten, hoe kon je!!!

 • Beantwoorden
  Nienke
  6 juli 2016 op 15:29

  Ooh, ik vond The Imitation ook zo’n indrukwekkende film en heb daarna ook allemaal informatie over het onderwerp zitten opzoeken. Leuke blog heb je trouwens, ik ga je gelijk even volgen! :D

 • Beantwoorden
  mijnsaramsades
  7 juli 2016 op 22:45

  ook een fijne vakantie toegewenst

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.