Canada Personal

Canada #1: alleen vliegen en Toronto

Ik weet nog niet zo goed hoe ik mijn Canada-verhalen moet vormgeven. Waarschijnlijk wordt het iets van een combinatie van fotodagboekjes, gewone verhalen en gedachten, maar ik weet het dus niet zo goed. Voor nu beginnen we maar gewoon bij het begin! Ik wil me alvast even excuseren voor alle slechte foto’s. De zon schijnt zo fel dat je spiegelreflex erbij pakken niet altijd zin heeft…

Inmiddels ben ik dus al gewoon ruim een week in Canada. Het avontuur begon op maandag 29 augustus om 5:00 uur, toen de wekker ging. 

50 minuten later zaten we in de auto en nog eens 50 minuten later liepen we richting de vertrekhal. Ik was de drukte net voor en kon snel mijn bagage inchecken. Daarna dronken we nog wat in een café en moest ik weer terug, dit keer door de douane.

Heb ik gehuild? Nou, toen ik in de rij stond voor de douane was ik wel echt op het randje. Het ging zo snel! Ik moet zeggen dat het heel erg scheelde dat ik met een vriendin naar Toronto ging. Daardoor voelde het alsof ik even leuk een citytrip ging maken en kwam de klap toch minder hard.

camera-uploads7

Oeeh, ijs… gelukkig was het verder hartstikke warm in Canada, maar ik dacht dat we nog best zuidelijk vlogen…

Ik had voor het eerst in mijn leven een raamstoel en dat was echt leuk. Ik had een leuk uitzicht over Nederland en later tijdens het dalen over de suburbs van Toronto. Het was een hele rustige vlucht (alleen een beetje jammer dat ik naast een manspreader zat die ook nog eens zijn elleboog 5 centimeter over de leuning heen had. Na twintig keer “per ongeluk” tegen hem aanstoten terwijl ik deed alsof ik sliep hielp niets, dus toen gaf ik het maar op) en toen ik acht uur later over het vliegveld van Toronto liep, in mijn eentje, alsof ik dit wekelijks deed, voelde dat stiekem best wel cool. Dat ik alleen was betekende ook dat ik op niemand hoefde te wachten en relatief snel door de customs mocht.

Ik kreeg een hele hoop vragen (Wat ga je hier doen? Hoe lang? Welke studie?) dus pakte ik mijn acceptance letter er maar bij. Toen vroeg die man of ik al accommodatie had geregeld en hoeveel koffers ik bij me had (eentje. Ja, ik ben hierheen gekomen met 16 kilo bagage. Don’t ask) mocht ik doorlopen.

In de terminal kon ik langs een groepje vrijwilligers dat alle internationale studenten in de regio verwelkomt. Die legden me uit hoe ik bij mijn hostel kwam en gaven me een goodiebag met een giftcard van Tim Horton’s van 5 dollar. Ja, daar kun je dus gewoon makkelijk 2 ijskoffie’s voor halen hè? Ik ga nooit meer naar Starbucks.

2016-08-30-18-39-16

Beetje vertekend, maar wel een mooi uitzicht

We verbleven in het Planet Traveler Hostel, vlak buiten het centrum. Dit is echt een goed hostel, met gratis ontbijt, koffie, thee, rijst, olie en popcorn, laptops, telefoons, spelletjes, iMacs en het allerbeste: een dakterras met uitzicht over de skyline van Toronto. Het personeel was heel vriendelijk en het was erg schoon. Ja, aanrader dus!

Rond 4:00 uur -pardon, 16:00 uur, ik schrijf al op z’n Canadees- kwam Eline aan van de bus uit Ottawa. Daarna gingen we de stad verkennen. Tegen die tijd was ik al 17:00 uur wakker en na een tijdje lopen kon ik écht niet meer. Mijn maag was een beetje van slag door de jetlag en al het eten in het vliegtuig (nootjes, pasta pesto, een ijsje én een empanada) dus wilde ik maar twee dingen: frietjes en cola. Gelukkig was er een Burger King in de buurt van het hostel en kon ik daarna zo mijn bed in duiken. We chillden nog even met onze laptop maar om half 10 kon ik écht niet meer.

2016-08-30-11-23-25

My very first Tim Hortons!

Het was een hele relaxte citytrip. Dat moest wel omdat ik zowel geestelijk als fysiek een beetje gesloopt was en het 30 graden was buiten, maar we wisten dat we wel weer terug zouden komen. We liepen door old town (niet zo veel te doen) en Kensington Market, langs de harbourfront, door de grote mall bij Eaton center (als je daar bent: ga naar Chapters. Ik wilde alles hebben) en door de straatjes.

camera-uploads8

In Kensington Market zit een leuke winkel: Blue Banana Market! Hier vond ik mijn portemonnee die ik drie jaar geleden in New York kocht. Inmiddels was hij best wel aan vervanging toe, dus kocht ik twee nieuwe.

sweetjesustoronto

dsc_0005Dinsdagavond aten we voor 5 dollar in het hostel (besparen waar het kan!) en haalden we ‘s avonds met een Australisch meisje dat op exchange is op dezelfde universiteit als Eline een softserve bij Sweet Jesus. Nou, dat was een beleving. Er stond een hele rij en je kreeg een menukaart met de zoetste combinaties ever. Je kon kiezen uit cookies, cookies, cookies & cream (koekjes, koekjesdeeg, chocola en nog wat?) birthday cake (met heel veel sprinkles) en nog meer lekkere combinaties waarvan ik de naam ben vergeten (zoals red velvet en smores). Als je eindelijk klaar was met kiezen kon je je nog vermaken met alle mensen die voor de deur selfies aan het maken waren met hun ijsje. Ik moet toegeven dat het een tikkeltje overrated was, maar het was wel lekker! Toch was ik blij dat ik een kleine had genomen. Daarna liepen we nog even langs de Toronto-letters. Hebben we toch nog een toeristische highlight gehad.

dsc_0016

Woensdag maakten we een tripje naar Toronto Islands om de skyline eens van de andere kant te zien. Een leuk uitje voor zowel ons als de locals. Je kunt er fietsen huren, naar een soort pretpark, op het strand liggen en zwemmen in Lake Ontario. Oh, en is was een kinderboerderij! Je bent hier trouwens kind tot en met je negentiende en student was om een of andere reden ook tot negentien. Eline is nog negentien maar ik wilde het er ook wel op wagen. De vrouw achter de balie keek niet eens naar de leeftijd op mijn studentenkaart, haha.

2016-08-31-18-14-36

‘s Middags had ik het heet en gingen we chillen in het hostel, en even naar beddengoed kijken. Maar ja, eigenlijk hadden we toch niets te doen. De IKEA was maar 45 minuten met het OV en de bus vertrok voor onze deur dus, waarom niet? We dineerden er met vegaballetjes (serieus, waarom zit er geen friet bij? Je eet nu letterlijk groenteballetjes met nog meer groenten, beetje saai) en ik haalde al mijn beddengoed. Ik kreeg het voor elkaar om al mijn beddengoed in mijn koffer te doen. Ik moest wel met twee rugzakken (of moet ik een rugzak en een buikzak zeggen?) naar de Greyhound de volgende dag, maar toen ik de volgende dag in London aankwam was ik blij dat ik dat in ieder geval niet hoefde te kopen…

Wat ik van Toronto vond? Ik weet het nog niet zo goed. Er is een hoop te zien en te doen en er zijn veel hippere buurten, maar ik denk dat het wel een stad is die je niet even in één dag leert kennen. Wat me vooral opviel is dat het heel rustig was. Natuurlijk had je wel last van de spits, maar je wordt niet omver gelopen zoals in New York, terwijl het toch wel een beetje New York-ish aanvoelt. Bovendien was ik niet echt met de stad zelf bezig, omdat ik ook nog veel moest uitzoeken. En dat was toch anders dan toen ik naar Boedapest ging zonder ouders, of zo. Ik had hier toch in mijn achterhoofd dat ik hier ga WONEN en het het toch echt wel waard is om te kijken hoe duur de supermarkt is, bijvoorbeeld. Hopelijk ga ik snel weer eens terug!

3 Reacties

 • Beantwoorden
  Laura
  9 september 2016 op 06:52

  Super tof deze soort diary! Heel leuk om te lezen hoe je alles beleeft. Enjoy!

 • Beantwoorden
  Silke
  9 september 2016 op 17:13

  Superleuk om te lezen, Lisa! Hou je goed daar :D En geniet maar van al dat lekkere eten hihi, ik krijg echt honger van al die dingen die je beschrijft hihi. Liefs!

 • Beantwoorden
  Marjolein
  10 september 2016 op 09:52

  Echt heel leuk om dit soort random updates vanuit Canada te lezen :D Gelukkig heb je alle tijd om Toronto een beetje te leren kennen, en aan het eind van je study abroad heb je vast al wel wat favoriete plekjes ontdekt.

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.