Canada Personal

Canada #3: studeren en Niagara Falls

Er is weer een week voorbij en dat betekent: tijd is voor een nieuw fotodagboekje! Op één of andere manier heb ik veel meer zin om deze te maken in vergelijking met normale. Misschien een reden om dit concept eenmaal thuis een beetje op te frissen. Gelukkig duurt dat nog even!

Afgelopen week stond in het teken van weer in een normaal ritme komen. Want exchange is leuk, maar je kunt niet zoals op vakantie alleen maar doen en eten waar je zin in hebt Het grootste aspect daarvan was natuurlijk studeren. Verder bezocht ik zaterdag een van de hoogtepunten van Ontario: Niagara Falls.

Maandag stond ik best wel laat op en ging ik naar mijn vroegste lecture van de week: om 11:30. Het was een introductie op het vak en dat betekende dat er vooral policies werden uitgelegd. Helaas heb ik deze man ook voor een ander vak en mocht ik woensdag precies hetzelfde praatje aanhoren… haha, verder zijn de vakken wel allebei leuk dus ik ga ze houden.

Daarna ging ik met mijn goede gedrag naar de UB om te studeren voor een vak waarvoor het boek veel te duur is. Vervolgens was ik de helft van mijn tijd daar bezig met de vakkencatalogus nog een keer doorspitten. Uiteindelijk heb ik niks meer gewisseld. Wel voelde ik me productief want ik ga thuis nóóit naar de UB, alleen soms naar de bieb bij mijn ouders.

2016-09-13-18-14-11

Dinsdag was niet echt noemenswaardig. Ik sliep uit, deed boodschappen met mijn huisgenoot en belde met mijn vriend. Van 18:30 tot 20:30 (als je dat laat vindt: lessen kunnen tot max 22:00 uur duren) had ik mijn introductie in linguistics. Ik was aan het einde best wel bang, want ik kreeg echt het gevoel alsof het voor niet-native Engelsen niet te doen was. Gelukkig was de professor zelf ook geen native speaker. Donderdag had ik een soort werkgroep en daar heb ik nog even met mijn teacher’s assistant gepraat. Zij zei dat het best te doen moest zijn en anders kon ik haar altijd om hulp vragen. Fijn!

2016-09-15-17-38-29

Woensdag had ik twee hoorcolleges van drie uur, maar gelukkig duurden ze allebei maar anderhalf uur. De eerste was precies hetzelfde praatje als maandag, de tweede was weer een introductie. Ik was van tevoren niet heel enthousiast, maar de vrouw die het geeft is heel leuk en de onderwerpen lijken me interessant. Ik kan nog niet heel goed uitleggen waar het over gaat, maar het heeft te maken met informatie en de publieke sfeer (voor mijn communicatielotgenoten: jeej Habermas!). Ze heeft relevante onderwerpen uitgekozen en we gaan het ook veel over de aankomende presidentsverkiezingen in de USA hebben.

2016-09-14-15-49-36

Donderdag begon met een koffieafspraak met mijn peer (een soort mentor dus).  Ze is derdejaars en studeert sciences (dat is hier dus alles: natuurkunde, scheikunde, wiskunde en biologie) met een specialisatie in pathologie. In 2006 is ze met haar ouders verhuisd van Zuid-Korea naar New Brunswick. Ze is superaardig en ik merk dat ik het echt leuk vind om met Canadezen te praten.

Daarna bleef ik daar nog een tijdje werken in de Tim Hortons, maar ik was zó moe. Helaas is er niets meer over van mijn jetlag en slaap ik weer vreselijk slecht. Ik kan uren wakker liggen, zelfs nadat ik melatonine heb genomen en gewoon rustig aan heb gedaan. Ik voel mezelf steeds langzaam wegzakken en ik vind het zo vreemd dat dat bewust gaat, dat ik een soort van schrik en mezelf zo wakker hou. Waarschijnlijk ben ik gewoon veel te excited om alles en alle mogelijkheden die ik heb hier, maar irritant is het wel. Dus ging ik koffie bestellen. Nou, dan weet je wel dat het ernstig is gesteld met mij. ‘s Middags had ik nog een hoorcollege urban sociology en een werkgroep linguistics. Inmiddels heb ik dus al mijn lessen een keer gehad!

Vrijdag ging ik op expeditie. Oftewel, winkelen dus. Ik wilde een telefoonabonnement afsluiten om een taxi te kunnen bellen in noodgevallen maar ik had mijn paspoort niet bij me. Daarna kocht ik nieuwe schoenen, maar de goeie waren niet meer in mijn maat dus die zijn nu besteld. Ik ging op zoek naar sportkleding maar het was allemaal veel te duur, dus kocht ik alleen een BH. Ik wilde boodschappen doen bij een andere supermarkt maar het was echt geen fijne winkel dus kocht ik bijna niets. Daarna had ik geen zin om op de bus te wachten dus ging ik lopen. En ja hoor, net twee minuten later reed hij langs…  Daarna hield ik nog een hele speurtocht naar een paraplu….

2016-09-18-12-33-44

Oké, zo dramatisch was het allemaal niet hoor. Maar de conclusie van de dag: ga gewoon naar de fijne supermarkt, ook al is die duurder. En als je het op Amazon kan bestellen: doe het. Anyway, ik kocht wel hele fascinerende nepkip want het was in de aanbieding en zag er goed uit. En het was echt lekker! McNuggets maar dan beter, want eigenlijk zijn McNuggets vies.

2016-09-16-19-23-16

Toen ik aan het eind van de middag buiten mijn schoenen en jas aan het waterproofspuiten was, kwam ik een jongen uit mijn gebouw tegen die vroeg of ik mee ging naar een ijshockeywedstrijd. Ja, waarom niet? Het stadion de universiteit is héél klein, met maar aan een kant banken. Bovendien waren er vooral ouders van de spelers, haha. Maar dit is echt andere koek dan football! Het gaat een heel stuk sneller en het het is echt een harde sport. De spelers botsen en beuken gewoon tegen elkaar aan. Vergeleken met dit is gewoon voetbal echt heel saai. De sfeer was niet geweldig maar ik vond het wel echt leuk, dus wellicht ga ik nog naar een echte wedstrijd van de London Knights. Ze verloren helaas wel met 2-4…

‘s Avonds had ik nog interessante gesprekken met mijn huisgenoot over Canadees en Nederlands eten. Daarna kwam mijn Nederlandse huisgenoot, die nog stroopwafels had! Wat ik het meest mis: stroopwafels dus, sinterklaasdingen, kroketten (ook al eet ik die niet) en paprikachips. Oh, paprikachips… En nee, dat hebben ze dus ongeveer alleen in Nederland en Duitsland. Terwijl ik zeker weet dat bijna iedereen het lekker zou vinden! We kwamen trouwens op kroketten omdat ik vroeg wat een hash brown was. “Ze hebben het ook bij McDonald’s! Die hebben jullie toch wel?” Ja, maar onze Mac heeft onze eigen lokale specialiteiten. McKroketten dus, haha.

2016-09-17-12-34-10 2016-09-17-12-25-47

Zaterdag was de big day… Niagara Falls! Het zou gaan regenen (vandaar die spraysessie). Ik mocht een regenjas van mijn huisgenoot lenen. Nog beter, haha. Ik wist van tevoren niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik hou niet zo van al dat toeristische. Nou, dat kregen we al meteen bij onze eerste bestemming: Niagara-on-the-Lake. Een van de mooiste dorpjes van Ontario, maar door alle toeristische winkels (en de regen) viel dat niet echt te zien. Ze hadden wel veel winkels met chocola.

Daarna gingen we door naar de Falls. Vanuit de bus keek ik met de rest vol spanning naar buiten. Eerlijk gezegd had ik, door alle lovende verhalen, verwacht dat het best wel een deceptie zou zijn. Maar het was echt best wel bijzonder!

2016-09-17-13-56-54-copy2016-09-17-13-52-29niagaragroepselfie

We begonnen met een boottour. Ik wil niet weten hoe veel geld ze daaraan verdienen (het kostte 22 dollar, ongeveer 15 euro) en hoeveel plastic afval ze maken door al die poncho’s, maar goed. Het was echt leuk! Ik ben op honderd groepsfoto’s geweest, in een poging om met de falls op de foto te gaan. Uiteindelijk zag je dus alleen maar hoofden, haha. Door het regenachtige weer waren de falls wel lekker heftig en we kwamen dus ook niet bepaald droog van die boot af, haha. Het was wel echt leuk, ook al zag je door de regen de Horseshoe Falls (de mooiste) eigenlijk nauwelijks.

niagarafalls

Daarna gingen we naar de Skylon Tower. We moesten eerst verplicht op de foto, zoals bij alle toeristische attracties… Eerst normaal, daarna met onze armen omhoog en alsof we het allemaal heel eng vonden. Daarna mochten we de toren in. En ik moet toegeven: het uitzicht was toch wel heel mooi. Je kon echt goed zien hoe het er van boven uitzag (goh, het is een toren). Eigenlijk is de rest van het meer best wel rustig, maar dan stort het water opeens naar beneden.

De trip zelf was niet fantastisch. Ze hadden een tight schedule, maar je kunt verwachten dat niet iedereen om 9:00 uur paraat staat. Al helemaal in Canada, waar nooit iets op tijd begint. Uiteindelijk hadden we tussen de boot en toren drie kwartier om rond te lopen. Na de toren kon je mee naar de outlet, maar dat was dus echt direct door. Ik had geen behoefte om alle toeristische dingen langs te gaan en had gezien waar ik voor kwam, dus ging ik maar mee haha. Maar als we wat uitgebreider te tijd hadden om dingen te doen en te eten, was het anders geweest. Ach, ik was met leuke mensen, het was geen gedoe met regelen en het was niet heel duur, dus dat scheelde!

img-20160918-wa0009

Zondag deed ik eerst veel te lang research naar backpacks (want ik heb opeens bedacht dat ik die nodig heb…) en daarna deed ik een poging tot studeren. Ik moet toegeven dat het wel weer even wennen is! Het is wel interessant allemaal en ik begrijp het ook, maar gewoon het concentreren is even lastig.

2016-09-18-12-05-40

Oh, ik maakte ook nog een foto voor vriendin Emma die niet geloofde dat Canadees geld plastic en dus waterproof is. Hier komt Elizabeth net van onder de kraan vandaan, haha.

4 Reacties

 • Beantwoorden
  Marjolein
  19 september 2016 op 08:57

  Dat geld ziet er echt heftig uit! Wat een leuke dingen heb je deze week weer gedaan. Hoe toeristisch ook, volgens mij zijn die watervallen echt mooi om te zien :) En goed van je dat je ook nog gestudeerd hebt!

 • Beantwoorden
  Silke
  19 september 2016 op 10:45

  Hahaha die foto van dat geldbriefje! Leuk dat je dat erbij stopte. Die watervallen zijn zo mooooi, wat leuk dat je die in’t echt hebt gezien! Heel veel succes nog!

 • Beantwoorden
  Kimberly
  25 september 2016 op 19:54

  In België hebben we ook paprikachips hoor ;)

  • Beantwoorden
   Lisa
   27 september 2016 op 03:22

   He, had ik toch naar Antwerpen op exchange moeten gaan!

  Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.