My life Personal

Week 31-34: op avontuur, Eurekaweek en afscheid nemen

Nu jullie dit lezen ben ik natuurlijk in Canada, maar het fotodagboekje van de afgelopen weken heb ik nog niet gedeeld. Ik wilde dit blogje eigenlijk “de laatste weken in Nederland” noemen, maar dat klinkt wel heel dramatisch. Ik kom gewoon weer terug, haha.

De afgelopen maand heb ik een heerlijke “staycation” gehad. Vooral de laatste twee weken, want toen was het heerlijk weer. Ik heb nieuwe plekjes ontdekt (in zowel de omgeving van Rotterdam als die van mijn hometown), een mooie Eurekaweek gehad en tijd doorgebracht met vrienden en familie.

Oké. Ik moet deze blogjes duidelijk vaker schrijven, want ik weet niet meer zo goed wat ik een maand geleden heb gedaan, haha. In de week nadat ik terugkwam van vakantie hebben ik met de communicatiecommissie een awardshow georganiseerd. Leden konden mensen in verschillende categorieën nomineren en later ook stemmen. De winnaar werd op deze avond bekendgemaakt en moest dan een rondje geven. Dus inderdaad: eigenlijk wil je helemaal niet winnen. Het was een geslaagde avond!

2016-08-05 20.54.54 2016-08-05 21.38.13

Vrijdag ging ik met Veerle op avontuur als verlate verjaardagsactiviteit. We haalden Hugo, aardbeien en bevroren frambozen (niet alleen lekker in de Hugo, maar ook goede ijsklontjes) en maakten een fietstocht. We wilden naar Spakenburg, maar onderweg stuitten we op een picknicktafel waar je met stapstenen naartoe kon. Later keken we nog Costa (zó slecht!) en kwamen er nog twee jongens van de middelbare school langs.

De week erna is ook weer een groot vraagteken, maar volgens mijn bullet journal heb ik wel dingen gedaan. Zaterdag zag ik mijn vriend weer die terug was van vakantie, dinsdag had ik een commissievergadering en ondertussen regelde ik dingen met DUO en de onderhuurders. Donderdag ging ik weer naar huis en vrijdag naar de kapper.

2016-08-17 02.36.53

De week van 15 augustus was de Eurekaweek. Voor mij begon hij al een dagje eerder, want via de vereniging had ik twee logés die op zondag al kwamen. Daarom leek het mij slim om die zaterdag al mijn spullen naar mijn ouders te verhuizen. Daar was ik de hele week wel een beetje mee bezig eigenlijk, haha. Zaterdag ging ik met mijn moeder naar Rotterdam en hebben we de hele auto volgeladen. Grapje, eigenlijk waren het maar 3 dozen en wat kleine doosjes voor mijn boeken. Ik heb lekker veel weggedaan en spullen waarvan ik niet wist wat ik ermee moest heb ik maar gewoon laten staan. Mijn yogamatje en zo. En toen was het heel leeg in mijn kamer, maar het voelde wel lekker rustig.

En verder was het gewoon een Eurekaweek. Weinig slapen en vroeg opstaan, de dag doorbrengen met leuke mensen, niet weten wat je aan moet met jezelf als je even een paar uur niets te doen hebt en op de laatste dag overdag maar gaan slapen. Ik heb veel gesjouwd en heel veel consumptiemuntjes verkocht, haha. Het was heel gezellig en het mooie weer maakte ook veel goed!

2016-08-22 16.11.56

2016-08-23 10.28.41 2016-08-23 14.51.51

2016-08-24 14.16.11 2016-08-26 13.58.55

2016-08-27-18.21.45

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

En toen was het zo ver… mijn laatste week in Nederland. Kort samengevat maandag wilde ik nog één keer iets kneuterigs doen en heb ik met mijn moeder boodschappen gedaan. Daarna gingen we nog met mijn broertje zo’n vieruurtje nemen bij de HEMA. Erg, hè? : dinsdag ging ik kanoën met de boyfriend en ‘s avonds simpel uit eten. We gingen met de waterbus naar de Biesbosch en we haalden de gemiddelde leeftijd wel wat naar beneden, maar het was een leuke ervaring. Lang leve studenten-OV! Woensdag ging ik met Maaike taart eten bij Lof der Zoetheid en ‘s avonds bij Spirit eten (aanrader!) en ‘s avonds naar de vereniging. Donderdag moest ik een hele hoop spullen die ik nog op mijn kamer had in mijn koffer proppen en schoonmaken. Nou, ik kreeg echt een mental breakdown van alles wat nog mee moest en het was zó heet. Uiteindelijk heeft mijn vriend zo veel mogelijk in mijn koffer gepropt terwijl ik lamlendig op de bank lag. Vrijdag kwam hij naar mijn ouders en zijn we met z’n vijven uit eten gegaan. ‘Die middag kreeg ik mijn cadeautjes van Veerle. Ze heeft me onthaald met allemaal Canada-goodies van haar buurvrouw en had voor al mijn angsten een cadeautje bedacht. Inclusief instructies voor het vermijden van een eland-aanval. Zo lief! We bakten een cheesecake met Oreobodem en een Canadese vlag.

Zaterdagochtend ging ik inpakken en ‘s middags naar de familiedag, waar we met z’n allen aan een lange tafel hebben gegeten. Zondag moest ik naar Rotterdam om de sleutels over te dragen aan mijn onderhuurders. ‘s Avonds pakte ik mijn laatste spullen in en ging ik op tijd naar bed. Niet dat ik kon slapen, maar dat is een ander verhaal…

Vraag me niet hoe ik al deze sociale heisa heb overleefd, haha. Nu ik erop terugkijk was het veel, maar ik had er eigenlijk geen moeite mee. Ik heb tijd doorgebracht met mensen die me dierbaar zijn en alles gedaan wat nodig was, dus het was een goede week. Inmiddels zit mijn eerste week in Canada er alweer op. Hoe bizar is dat? Daar komen natuurlijk snel meer updates over! 

1 Reactie

  • Beantwoorden
    Maaike
    5 september 2016 op 10:57

    Oh wat een chaos inderdaad! Ik zou het allemaal ook niet aankunnen in ieder geval. En ik ben reuze benieuwd naar al je updates uit Canada!

  • Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.