Canada My life Personal

Canada #6: Nederlands eten en midterms are coming

Nu ik dit schrijf moet ik eigenlijk leren voor mijn midterms en werken aan mijn opdrachten, maar ik had mezelf óók beloofd dat ik niet meer zo zou achterlopen met mijn fotodagboekjes. Oké, dit is natuurlijk gewoon een slecht excuus om niet te hoeven studeren. De midterms zijn nauwelijks begonnen en ik heb er nu al geen zin meer in. Waarschijnlijk komt het omdat ik tussendoor nog gewoon deadlines en college heb. Dus tijdens het studeren loop ik alweer achter, want naast leren ga ik niet óók nog al mijn readings voor komende week doen. Goed, dat lossen we later wel weer op. Op naar het fotodagboek! 

img-20161004-wa0005

Maandag kwam ik om half twee ‘s nachts terug uit Ottawa en dook ik meteen mijn bed in. Ik ging wel naar mijn college, maar omdat ik ‘s ochtends weer in slaap was gevallen na mijn wekker had ik zo’n hoofdpijn…. ik was niet echt meer te redden, haha. Ik spendeerde de middag maar videobellend in bed. ‘s Avonds was ik weer iets opgeknapt en besloot ik in ieder geval een belangrijk ding te doen: een regenjas kopen. Die had ik wel echt nodig voor de campingtrip dat weekend. Ik heb maar meteen een goede gekocht (van the North Face) dus hopelijk gaat hij lang mee!

Ook deed ik boodschappen en kocht ik nieuwe tandpasta. Ik pakte maar gewoon een normale en hij was ook niet duur, maar ik had er niet bij stilgestaan dat hij zo groot zou zijn (hoofd voor scale). Echt belachelijk eigenlijk. Hij mag niet eens mee in je handbagage!

2016-10-04-15-54-50Dinsdagochtend kwam mijn pakketje binnen. Waarom gebruiken ze altijd zo’n grote verpakking? Het is een powerbank die mijn telefoon zeven keer kan opladen, superfijn. En hij was omgerekend maar 30 euro. Hoe ik hem naar huis ga vervoeren in het vliegtuig moet ik nog even uitzoeken, maar ik ben er blij mee!

snapchat-3265230113009762580

Ook kocht ik iets wat ik al heel lang wilde hebben: een Western sweater! Zodat ik die vol trots overal kan dragen als ik terug kom, haha. Al kan ik hem hier ook gewoon dragen, want op de campus lijkt altijd wel 10% Western-kleding aan te hebben.

Normaal heb ik last van te korte mouwen maar bij deze sweater is dat niet zo. Waarschijnlijk omdat het een mannenmodel is, haha. Omdat ik al zó veel truien en vesten met capuchon heb (blame de studentenvereniging die ieder jaar een nieuw Eurekaweekthema heeft), ging ik nu eens voor een crewneck.

In het echt is dat “witte” natuurlijk gewoon wit, maar lang leve de Snapchatfilter. Volg jij me al op Snapchat?

2016-10-04-18-14-17

Een fotodagboekje is natuurlijk niet compleet zonder foto van de campus.

2016-10-05-20-57-52

Woensdag had ik twee colleges van drie uur en daarna de pre-trip meeting voor Algonquin. We kregen informatie over wat we mee moesten nemen, bij wie we in de auto zaten en bij wie we in de eet-/kampeergroep zaten. Daarna maakten we afspraken over wat we gingen eten. Conclusie: ik moest nog bést wel veel doen en kopen op donderdag.

Daarna konden we onze spullen (rugzak, matje, slaapzak) ophalen. Ik had gezegd dat ik het snel koud kreeg en kreeg toen een slaapzak tot -20 graden. En die had ik uiteindelijk nodig ook! Ik voelde me wel een beetje ongemakkelijk met zo’n grote rugzak om, haha. Maar het wende gelukkig al snel.

En ja, je bent niet gek: er zitten drie selfies in deze blogpost! Ik weet ook niet wat er met me is gebeurd, haha.

img-20161006-wa0000

Donderdag spendeerde ik een groot gedeelte van mijn dag in de mall en bij de supermarkt. Ik miste zelfs mijn hoorcollege omdat ik te hard aan het twijfelen was over welke van de honderd soorten mueslirepen ik nou moest kopen…

Ook ging ik voor het eerst naar de Bulk Barn en het was fantastisch. Ze hebben alle bakbenodigdheden, peulvruchten, granen…: eigenlijk alles wat je kunt scheppen. Ze hebben zelfs hondenvoer, haha. Je kunt dus gewoon de hoeveelheid die je nodig hebt in een zakje scheppen. Ideaal voor als je die grootverpakkingen van hier in de supermarkt niet nodig hebt,  maar verder is het ook gewoon best goedkoop. Als je nou je eigen voorraadbakken mee kon nemen, zou het echt voorlopen op de trends van verpakkingsvrije supermarkten want het bestaat al vrij lang. Ik ging er trouwens heen voor noten voor het weekend en die waren (zeker vergeleken met de supermarkt) ook heel goedkoop!

Die avond pakte ik mijn tas in, zodat ik vrijdag een beetje uit kon slapen. Ik voelde me namelijk de hele week al niet zo lekker (verkouden) dus slaap zou me goed doen.

2016-10-07-08-42-24 2016-10-07-08-42-38

Op vrijdagochtend om 08:30 werd dit plan bruut verstoord door… het brandalarm. Het is zo vreemd om uit een diepe slaap ontwaakt te worden door zo’n geluid. Het voelde gewoon surrealistisch of zo, haha. Ik had al eerder brandoefening gehad, dus ik dacht alleen: niet weer…. We twijfelden eerst wat we moesten doen en mijn huisgenoot stond onder de douche, maar uiteindelijk gingen we toch maar naar buiten. Niet dat je binnen kón blijven met dat vreselijke geluid, maar oké. Ik had al mijn warme spullen al ingepakt, dus stond ik daar op mijn teenslippers. Het was niet eens zo heel koud eigenlijk.

Er kwamen vier brandweerauto’s aangereden, maar uiteindelijk bleek het gewoon een fout van het alarm zelf te zijn. Beetje jammer wel…

Ik wist al meteen dat opnieuw naar bed gaan het domste idee ooit zou zijn, dus bleef ik maar wakker. En dat was wel slim, want twintig minuutjes later ging het alarm wéér af. Kon ik weer naar buiten. Weer op mijn teenslippers in mijn pyjama, haha.

2016-10-07-21-39-12 algonquindsc_0071

Om half twaalf vertrokken we met de bus naar de plek waar we opgehaald zouden worden met de auto. Op naar Algonquin! Na een hoop files konden we om half negen aansluiten bij het kampvuur. Mijn complete verslag over Algonquin (met heel veel mooie foto’s!) kun je hier lezen!

2016-10-10-22-00-32

Maandagavond  haalde ik weer pizza. Die pizzatent om de hoek is echt veel te lekker. (En ja, deze pizza is inderdaad groot. Ik besloot voor een dollar meer een grotere pizza te nemen zodat ik er twee dagen van kon eten, haha)

2016-10-11-13-23-07 2016-10-11-13-31-11

Dinsdag lukte het me niet om uit te slapen: om 9:00 uur kon ik écht niet meer in bed liggen. Ik pakte mijn backpack uit om hem te laten luchten en deed rustig aan. Om 1 uur kwam mijn (Canadese) huisgenoot aanzetten met huisgemaakte pumpkin pie. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen, haha. Het is best wel vreemd spul: geprakte pompoen met speculaaskruiden. Niet mijn favoriete pie ooit, maar wel lekker!

Daarna kwam ze aanzetten met paprikachips! Dat heb je hier dus niet. Ze ging langs de Dutch Store en daar liep ze tegen dit schap aan. Blijkbaar heb ik zo veel over paprikachips gepraat dat ze precies wist wat ze mee moest nemen. Oeps! Het was net zo lekker als in mijn herinnering en mijn huisgenoten vonden het ook lekker. Lay’s, als je dit leest: doe er wat aan!

Woensdag had ik weer een hele dag college en ging ik ‘s avonds naar de General Meeting van de Outdoors Club. We kregen uitleg over de trips die nog komen en ik schreef me dus meteen in voor die van (nu aankomende) zondag. Verder wil ik nog naar Bruce Peninsula in november (kamperen ja)… naar een ziplineparcours en een hike eind november. Volgens mij zijn al mijn weekenden tot finals nu ongeveer gepland, haha.

2016-10-12-21-24-11

Toen ik thuiskwam moest ik nog opdrachten maken voor donderdag. Ik besloot ook maar meteen mijn achterstand voor linguistics een beetje in te halen. Als ik ervoor ga zitten lukt het me wel, maar het kost gewoon veel te veel tijd! Hopelijk is de midterm niet te lang, want dan ga ik hem echt niet halen, haha. 2016-10-14-13-32-37 img-20161014-wa0000

Vrijdag sloot ik me op in de nieuwe study room in mijn gebouw. Eigenlijk heb ik gewoon een soort mini-UB op kruipafstand, hoe chill? Naast zeven van zulke tafels zijn er nog twee kamertjes met een grote tafel. Zoals je ziet is er nog makkelijk ruimte voor een blok in het midden. En dat is misschien wel nodig, want zaterdag zat het blijkbaar helemaal vol.

Ik deed niet heel veel, maar achteraf is dat niet zo erg. Ik was vooral bezig met het maken van een globale planning. Daar zag ik al zó tegenop omdat ik zo achterliep, dat ik het steeds maar ontweek. Na vrijdag was ik ten minste over dat obstakel heen.

2016-10-17-15-35-47

Zaterdag stond ik pas om 12:00 uur op en kreeg ik het toch nog voor elkaar om 15 pomodoro’s te doen. Ik maakte een overview voor mijn midterm van maandag en worstelde me onnodig gecompliceerde artikelen van Hall en Adorno. Waar ik dus al vaker dingen over heb gehad, maar die artikelen waren zo moeilijk dat het juist averechts werkte. Hopelijk zijn de lecture notes en mijn aantekeningen genoeg. Ik heb gemerkt dat ik in de woonkamer aan de salontafel moet zitten of aan de tafels in de gang, want in mijn kamer lukt het concentreren gewoon niet zo goed.

2016-10-16-23-03-48

Zondag probeerde ik het wel in mijn kamer en dat ging vrij erg mis, haha. Ook omdat ik gefrustreerd raakte van de hoeveelheid opdrachten voor linguistics. Dus wat doe je dan? Niet harder proberen, maar het gewoon wegleggen. Ja, dit lost wat op Lisa… Ik besloot maar om in mijn sociale relaties te investeren en ging videobellen met mijn vriend en mijn ouders. ‘s Avonds sprak ik af met een groepje om plannen te maken voor de fall study break. We hebben alle opties qua vervoer overwogen, maar het komt er toch op neer dat we 13 uur in de bus moeten… De ouders van een van hun huisgenoten was er en die hadden kruidnoten meegenomen. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen…

 

Deze week staat dus weer in het teken van… leren. Ik wil zo veel mogelijk doen, want zaterdag is homecoming. Helaas heb ik wel een tentamen tot 13:00 uur (ja helaas, de feesten beginnen al om 10:00 uur ‘s ochtends blijkbaar) en weet ik niet of ik daarna überhaupt nog mensen kan vinden. We zien het wel! Zondag ga ik met de outdoors club naar een strand een uur hier vandaan en de week erna heb ik gelukkig maar drie dagen les en één midterm. En woensdagnacht gaan we naar Montreal (en hopelijk ook Quebec)!

2 Reacties

 • Beantwoorden
  Audrey
  18 oktober 2016 op 21:19

  Leuke selfies zijn het, hoor ;) En wel tof dat er een Nederlandse winkel is!

 • Beantwoorden
  Joost (NerdyGeekyFanboy)
  20 oktober 2016 op 09:25

  Ik heb je goed opgevoed wat paprikachips betreft.

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.