Canada Personal

Canada #7: muffins, mugs & midterms

Afgelopen donderdag tot zondag was ik in Montreal, dus dit fotodagboek loopt van maandag 17 tot woensdag 26 oktober! Even voor de duidelijkheid, omdat het anders volgens mij echt verwarrend is, haha. Anyway, verder gebeurde er ook eigenlijk niet bijster veel interessants. Ik had 4 midterms in 8 dagen, dus er was niet echt veel tijd voor spannende dingen. 

Na deze week ben ik echt zó blij dat ik geen vijf vakken tegelijk heb op mijn uni thuis! De afgelopen twee weken had ik dus midterms. Helaas vinden die gewoon plaats tijdens de les (of nog erger: op zaterdag, zodat de les van die donderdag gewoon doorgaat en je daar ook nog voor moet lezen). Tussendoor moet je gewoon nog opdrachten inleveren en je andere colleges voorbereiden. Nou, ik was al blij als ik alle stof had doorgenomen voor het studeren, dus die artikelen ter voorbereiding schoten er bij in. Nu moet ik wel zeggen dat ik echt goed bezig ben geweest en alle stof goed heb doorgenomen. Gelukkig is dat ook redelijk terug te zien in mijn cijfers, dus ik ben tevreden!

2016-10-17-19-24-00

Lekker smakelijke foto dit, maar dit zijn dus vijf porties c2016-10-18-18-16-22 img_20161018_185709

Dinsdagavond liep ik naar mijn linguistics lecture en genoot ik even van het uitzicht. Nu moet ik wel zorgen dat de filter ervoor heeft gezorgd dat het er iets aantrekkelijker uitziet allemaal, maar het was alsnog prachtig! Ik geniet echt van deze campus, ook al is alles wel verder lopen. Op Erasmus kun je de bomen volgens mij makkelijk tellen.

2016-11-02-22-17-25

Maandag en woensdag had ik twee toetsen, maar dinsdag moest ik ook nog eens een grote hoeveelheid huiswerk (sorry voor mijn taalgebruik, maar de docenten noemden het letterlijk toetsen en huiswerk, dus ja…) voor linguistics inleveren. Ik was er ruim vier uur mee bezig en dat maakte me een beetje bang voor het tentamen. Wat nou als ik het niet af zou krijgen? Gelukkig kreeg ik er wel een goed cijfer voor terug!

2016-10-20-15-36-41

Als ik deze foto’s zie wil ik het liefst nu naar de winkel rennen om een nieuwe telefoon te kopen… helaas ben ik redelijk blut (en ik moet nog ruim twee maanden) dus zulke uitgaven zitten er voorlopig niet in.

Anyway, donderdag had ik wat tijd vrij tussen colleges door. Ik moest eigenlijk écht studeren voor mijn sociologietentamen van zaterdag, maar ik was er even klaar mee. Ik trakteerde mezelf op een muffin en koffie (denk ik?) en las wat blogjes.

Vrijdag moest ik in één dag ongeveer mijn hele sociologietentamen nog leren. Na een week leren en met nog een week in het vooruitzicht, was mijn motivatie echter ver te zoeken. Rond half vier kon ik het niet meer aan en nam ik de bus naar de stad, om wat boodschappen te halen en… geld te pinnen. Exciting life! Er is namelijk een bank die mij geen extra kosten rekent als ik daar pin, dus als het kan ga ik het liefst daarnaartoe.

Zaterdag had ik het tentamen. Ik werd wakker met ochtendmisselijkheid en hoofdpijn en dat was niet echt bevordelijk voor mijn prestaties. Het tentamen bestond uit 50 multiplechoice- en 50 goed-of-foutvragen en het was… best wel kut. De antwoorden bestonden steeds uit drie mogelijkheden, gevolgd door “alleen A&C zijn correct” en “alles is correct”. Het tweede gedeelte had zulke vage vraagstellingen soms dat ik echt het gevoel had alsof alles een instinker was en ik het hele tentamen niet meer vertrouwde. Niet echt lekker, dus. Uiteindelijk had ik er gelukkig nog wel een 6,7 voor.

2016-10-22-12-44-23

Zaterdag was het ook nog eens homecoming weekend 2, dus reden er allemaal alumni de campus op om naar de footballwedstrijd te kijken. Natuurlijk moesten ze allemaal pronken met hun auto’s.

Die avond gingen we nog “uit” vanwege homecoming m2016-10-23-16-41-00 dsc_0091-001

Zondag ging ik naar Grand Bend, een dorpje en strand aan Lake Huron, ongeveer een uur van London vandaan. We gingen met de outdoors club om de zonsondergang te bekijken, maar zoals je ziet was er niet zo veel zonsongang. Verder was het alsnog wel lekker weer en het is sowieso lekker om even uit te waaien na al dat leren. Op de terugweg ontmoette ik een meisje dat ook mee was naar Algonquin en ook in Rotterdam studeert. Blijkbaar kennen we een aantal dezelfde mensen, zo grappig!

Grand Bend is trouwens altijd razend druk in het seizoen, maar na september is er eigenlijk niets meer te beleven. Ongeveer alles was dicht (lang leve Subway en Tim Hortons) en er was niemand op het strand. Er is trouwens een soort slechte realityshow: The Grand Benders. Ze doen volgens een poging om Grand Bend eruit te laten zien als een superspannend uitgaansoord. Ik heb de trailer gezien en het zag er best wel lame uit, haha.

img-20161025-wa0000

Dinsdagavond had ik mijn linguistics-tentamen, maar leren ging niet helemaal lekker. Ik heb het met fonetiek een beetje opgegeven: de verschillen tussen bepaalde klinkers kan ik gewoon niet zo goed horen. Fonologie en morfologie gingen me prima af, dus was er niet zo veel te doen. Ik besloot naar de winkels te gaan om snacks voor Montreal in te slaan en kon het niet laten om even een kijkje bij mijn favoriete winkel Indigo te nemen. Daar lag de kerstcollectie in de winkel, en hoewel ik normaal niets met kerst heb wilde ik alles hebben. Deze mok kon ik niet laten staan: ik was op zoek naar een mok van Canada die niet recht uit een cheesy toeristenwinkel kwam.

En nu heb ik dus ook eindelijk een mok die “lekker” drinkt, in plaats van die irritante theeglazen. Klinkt gek, maar ik drink veel meer en veel liever als het object waar ik uit drink gewoon fijn vasthoudt en zo, haha. Ik heb ook meteen even lekkere thee gekocht, dus nu ben ik weer helemaal terug bij mijn zes koppen per dag.

Die avond had ik mijn tentamen en het ging best oké. Uiteindelijk had ik er een 7,5 voor en daar ben ik eigenlijk wel heel blij mee. Beetje jammer dat ik hier hoger voor haal terwijl het moeilijk is dan sociologie en ik waarschijnlijk nog de sociologiekant op wil ook, maar je kunt niet alles hebben hè?

Woensdag worstelde ik me door twee lange lectures heen, om daarna razendsnel te eten, te douchen en mijn spullen in te pakken. Om half 9 vertrok ik met de Greyhound naar Montreal! Ik heb echt een fantastisch weekend gehad daar, maar daar lezen jullie later (als ik alle foto’s heb) over.

1 Reactie

  • Beantwoorden
    anna
    3 november 2016 op 11:58

    Die eerste foto is zo mooi herfstig <3 Klinkt wel heel pittig wat je allemaal moet doen, maar zo te lezen gaat het wel goed, knap hoor! Die mok is ook heel leuk, ik krijg nu helemaal zin om ook een Kerst mok te kopen :')

  • Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.