Canada My life Personal

Canada #8: herfstwandeling en reisplannen

Oh jongens, wat een slechte blogger ben ik toch… Het is alweer drie weken geleden dat ik naar Montreal ging, en nog steeds heb ik de foto’s niet. Dat betekent dus ook dat ik de blogpost nog niet kan schrijven… ondertussen zijn er weer twee weken voorbij en kan ik dus weer een nieuw fotodagboek vullen. Laten we dat eerst maar doen, dus!

2016-11-06-16-06-07

Ten eerste: ik weet niet wat er aan de hand is met het weer hier. Het was een paar dagen koud (in de week van de midterms) maar verder is het gewoon… warm? Ik heb mijn winterjas buiten Montreal nog maar een paar keer aangehad. Nu ik dit schrijf ligt de maximumtemperatuur gewoon rond de 12 graden. Ik heb dus iedere dag mijn zomerjas aan… De Canadezen snappen er ook niets van dus dat scheelt, haha. Toch dacht ik dat ik hier zou bevriezen… Natuurlijk roep ik dit niet te hard, want straks word ik volgende week nog wakker met een dikke laag sneeuw buiten.

Maandagochtend was ik rond half vier thuis van Montreal, maar de wekker stond om half tien omdat ik mijn opdracht nog moest afmaken. Het was echt een ramp, want ik had hem grotendeels in de Greyhound geschreven op bijna geen slaap en ik was ook niet trots op wat ik had ingeleverd. Daarna deed ik iets heel onbeleefds waar ik me nog steeds voor schaam: ik liep het lokaal in om mijn opdracht in te leveren en daarna meteen via de andere deur naar buiten, omdat ik het niet kon opbrengen om me drie uur te concentreren. Aan de ene kant is het ook nog lulliger om half in slaap te vallen in de les, maar toch…

Die dinsdag en woensdag moest ik nog precies zo’n assignment (vier bronnen zoeken over een onderwerp gerelateerd aan het vak en die omschrijven) maken én een midterm van 30 procent leren. Dit keer besloot ik wat meer aandacht aan mijn opdracht te besteden. Ik was er dubbel zo lang mee bezig en het zag er veel beter uit, plus ik begreep de bronnen die ik gebruikte ook daadwerkelijk beter.

Nou, zul je net zien… ik heb voor de eerste een A- en voor de tweede een A. Het verschil? In de eerste opdracht was mijn writing “sloppy” en bij de tweede was het goed. Ik zeg echt niet dat het onderwijs hier makkelijk is maar als ik voor zoiets slechts zo’n makkelijk cijfer kan halen….

Voor het tentamen had ik niet heel goed geleerd, maar het was allemaal best wel vanzelfsprekend. Natuurlijk wist ik een paar detailvragen niet, maar ik had uiteindelijk 70%. Best netjes dus!

De rest van de week deed ik… niet zo veel? Ik maakte mijn opdrachten voor linguistics en had hoorcollege. ‘s Avonds ging ik naar de mall, waar ik een trui kocht voor de winter (die ik dus niet nodig heb op dit moment, maar dat is een ander verhaal) en nieuwe sokken, want de wasmachines hier eten ze zonder grappen allemaal op.  Op vrijdag had ik een meeting voor een groepsopdracht.

nov5_0047 nov5_0040 nov5_0015 nov5_0005 nov5_0054

Zaterdag maakte ik een herfstwandeling met mijn huisgenoot. Er is hier een heel leuk pad dat langs de rivier richting een park loopt. De zon scheen, en de blaadjes waren nog geel. Op de geluiden van de footballwedstrijd na voelde ik me helemaal één met de natuur, haha.

‘s Avonds wilden we uit eten, maar het was overal veel te druk dus belandden we bij de McDonald’s. Oeps? Nou ja, we hadden de 10.000 stappen ruim gehaald die dag, dus het moest kunnen.

2016-11-08-00-03-37

Maandag. Zon. Verplichte foto van de campus.

Ik had een hoorcollege maar kon me totaal niet focussen omdat ik plannen probeerde te maken voor de laatste paar weken. En het lukte maar niet! Ik ben dus echt niet iemand die zoiets los kan laten hè… ik was zelfs aan het kijken om eerder naar huis te vliegen, zo gestrest raakte ik ervan.

En zo voelde ik me eigenlijk de hele week ervoor en de dagen erna ook nog. Ik wilde gewoon naar huis? Ik kon me totaal niet focussen op mijn studie en had in het algemeen moeite om mezelf te motiveren. Inmiddels ben ik er wel weer overheen. Ik ben hier nog twee maanden en ik ga er het beste van maken ook!

Dinsdag boekten Eline en ik wel onze vlucht en ons hostel voor Boston! Daar ben ik dus met kerst, zin in! We konden trouwens kiezen tussen vliegen en met de bus. Met de bus is 20 uur vanaf Toronto, vliegen duurt anderhalf uur. Het scheelde maar vijftig euro maar ik voel me gewoon verwend dat ik voor vliegen heb gekozen, haha.

nov5_0071

Dinsdag gebeurde er nog iets leuks: ik kreeg mijn pakketje uit Nederland. Er zat eten (zie foto) in en een paar leuke cadeautjes van mijn ouders. Zo lief, thanks pap en mam!

camera-uploads13

Dinsdagavond keek ik met een hoop mensen uit mijn gebouw in de common room naar de verkiezingen. Ik had er van tevoren best wel “zin in” en het was ook wel gezellig, maar al snel kregen we door dat het niet zou eindigen zoals we hadden gewild. Veel mensen hielden nog een tijdje hoop, maar nadat 70% van de stemmen in Florida was geteld, wist ik het wel.

Het was echt vreemd. Alsof je naar een soort talentenshow zat te kijken, maar in plaats daarvan ging het over de machtigste persoon op aarde (natuurlijk valt dat in de praktijk nog wel mee, maar met de senaat én het congres weet ik het nog zo net niet…). En hoe dan? Ik wilde nog op tijd naar bed, maar kon echt niet stoppen met kijken. Na de speech van Trump (ugh, ik wil deze naam niet eens op mijn blog hebben) ging ik naar bed.

Het lijkt me trouwens zo raar om wakker te worden met dit nieuws! Wij hadden nog de hele avond om langzaam aan het idee gewend te raken, maar als je naar bed gaat met de veronderstelling dat Hilary wel gaat winnen en met dit nieuws wakker wordt…

De volgende ochtend werd ik om 9:00 uur al wakker en ging ik proberen mijn Twittertijdlijn terug te lezen (onmogelijk). Daarna kon ik niet meer slapen en deed ik de afwas en keek ik de speech van Hilary.

Naast alle stress om mijn reisplannen was ik de rest van de week dus ook een beetje boos. Niet alleen op deze verkiezingen, maar gewoon op de wereld en hoe verschrikkelijk veel er mis is. Op gegeven moment lukte me het wel om het los te laten en die artikelen gewoon even niet meer aan te klikken, maar ugh.

Toen het een beetje voorbij was, werd ik zaterdagochtend wakker met het nieuws over opgepakte anti-pietendemonstranten in Rotterdam. En zo konden we weer opnieuw beginnen, haha.

Wat een gezellig blogje dit! Ik twijfel serieus of ik dit wel online moet zetten, maar anders is mijn verslag ook weer zo incompleet. En dit verklaart dus ook een beetje het gebrek aan leuke foto’s.

camera-uploads15

Vrijdagmiddag ging ik even naar mijn favoriete winkel hier: de cadeau-/boekwinkel Indigo. Daar vond ik onder andere een leuk boek over woorden die niet te vertalen zijn. Natuurlijk stond ook mijn meest gemiste Nederlandse woord erin! Ik vraag me alleen af waar ze die warme, verwelkomende cultuur vandaan halen. Klopt sowieso al niet veel van vind ik, en de laatste tijd al helemáál niet.

2016-11-12-12-11-522016-11-12-12-54-192016-11-12-13-37-15

Zaterdagmiddag ging ik naar een vegan festival. Ik ging half lopend en half met de bus, en kwam weer tot de conclusie dat London best wel sketchy is. Ik voelde me er eerlijk gezegd niet heel prettig in mijn eentje. Zonde, want eigenlijk is het oude deel van London best wel leuk met alle muurschilderingen.

Het was niet echt iets voor mij. Ik vond het etensgedeelte en het promoten van hoe lekker, gevarieerd en toegankelijk veganistisch eten is heel leuk en goed, maar dat extreme activisme eromheen hoeft voor mij ook weer niet. Echt niks tegen veganisten verder, echt niet, ik ken alleen maar leuke vegans (zoals Maaike, Emilia en Sabine) maar op zo’n festival komen natuurlijk wel bepaalde types af. Dit fotodagboek is verder niet echt de goede plek om hier dieper op in te gaan.

Daarna ging ik naar de farmer’s market in het gebouw ernaast. Er was een Dutch bakery met appeltaart, krentenbollen en Sinterklaassnoepgoed (!), en ik haalde een overpriced smoothie. Daar had ik echt behoefte aan na al die chocola uit Nederland, haha. Ik maakte meteen een omweg naar huis naar een goedkope supermarkt om even goed groente en fruit in te slaan. Was dat festival toch nog ergens goed voor!

Zondag probeerde ik weer te studeren voor mijn tentamens van maandag en woensdag, maar eerlijk gezegd was mijn motivatie nog steeds ver te zoeken…

Deze week had ik twee tentamens (spoiler alert: het ging beide heel slecht) en werkte ik aan mijn plannen voor december/januari. Daarover lezen jullie komende week, maar als je me op Twitter volgt weet je al waar ik heen ga…

1 Reactie

  • Beantwoorden
    Marjolein
    19 november 2016 op 10:53

    Dat boek ‘Lost in translation’ is echt zo leuk! Floor en ik zagen het vorig jaar bij de Urban Outfitters in Stockholm :) Mooie herfstfoto’s ook!

  • Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.