Canada My life Personal

Canada #9: vliegtickets naar de zon en sneeuwstorm

Ik kan nog niet helemaal geloven dat ik over iets minder dan twee maanden weer op Nederlandse bodem sta. Niet dat ik absoluut niet naar huis wil, hoor. Maar de tijd gaat zo snel! Dat betekent dus ook dat het hoog tijd was om mijn plannen voor de kerstvakantie vast te stellen. Verder kreeg ik ook alvast een voorproefje van de Canadese winter…

Maandag en woensdag had ik een tentamen. Laten we het er verder maar niet te veel over hebben. Dat van woensdag ging alleen maar over Marxism, Marxism en nog meer Marxism. Het heet de entertainment industries maar het was nauwelijks toegepast op entertainment en de vragen gingen ongeveer alleen maar over Marx. Dus. Heel fijn.

Dus. Ik wist heel lang niet wat ik moest doen met kerst en oud en nieuw. Ik boekte mijn retourticket voor 12 januari, omdat ik vast nog wel mensen zou ontmoeten om mee te . Maar de meeste mensen die ik heb ontmoet gaan vrijwel allemaal meteen naar huis. Ook de mensen die het hele jaar blijven, gaan naar huis met kerst. Ja, daar zit je dan, haha.

Uiteindelijk is kerst dus goedgekomen: ik ga met de vriendin met wie ik de reis in Toronto begon naar Boston! Ik kon met hun mee naar New York, maar rond NYE betaal je echt de hoofdprijs en op NYE zelf was er geen hostel meer te krijgen. Dus wat moest ik doen? Vanaf Boston naar huis? Naar New York en dan op 1 januari naar huis? Ik wist het niet.

img_20161120_211812925

Maar ondertussen had ik het ook nog met mijn vader over Costa Rica. Het begon als een half grapje (“kijk pap dit is zo mooi!”), maar ja, als je die foto’s en zo ziet wil je natuurlijk meteen een ticket boeken. En dat is dus wat ik deed, afgelopen dinsdag. Ik vlieg van Boston naar Costa Rica en vanaf daar weer terug naar Toronto, waar ik twee dagen later het vliegtuig terug naar Nederland neem.

Stiekem heb ik altijd al in de “winter” (de echte winter is natuurlijk pas in januari/februari, maar toch) op vakantie gewild. Gewoon, om op te warmen. En dat ik dat tussen de sloths, toekans, aapjes, regenwouden en op het strand mag doen, is al helemaal geweldig. We gaan twee weken rondreizen en I’m so excited! Dit is de eerste keer dat ik naar een niet-westers land op vakantie ga en dat is best wel gek. Maar ik ben met mijn vader, dus het komt allemaal goed. Maar mijn vader moet maar wat extra zomerkleding meenemen denk ik, haha.

2016-11-15-17-11-54 2016-11-17-13-10-02

2016-11-17-13-10-24

Verder boekte ik een ticket voor Two Door Cinema Club  (morgen!) en mijn bustickets. En alsof de dag nog niet leuk genoeg was, stond er opeens dit doosje op tafel.

2016-11-20-20-18-48

Ik boekte ook maar meteen even een crappy hotel op Toronto airport. Het is veel goedkoper om in een hostel te blijven, maar als ik om 11:00 uur ‘s avonds een keer door de customs ben en dan nog een uur met het openbaar vervoer moet… no thanks. Het hotel is sinds de vorige eeuw niet meer veranderd en heeft 2 sterren… maar wel een bed en 24-uurs shuttleservice, haha.

2016-11-18-12-16-02

Dit boek vond ik in de campus book store en is wel toepasselijk voor het komende verhaaltje. Er staan grappige opdrachten in, zoals where’s Wendy (zoek de 25 vrouwelijke CEOs tussen de Fortune top 500, bijvoorbeeld). Sowieso is Gemma Corell echt superleuk.

Woensdag had ik, na mijn tentamen, nog een leuk hoorcollege. Ik denk dat het wel mijn favoriete hoorcollege ook was. Het ging over femvertising: feminisme in reclames dus. En hoe erg ze ook hun best doen, lukt het vaak niet helemaal. Dit fotodagboekje is niet helemaal de plek om hier uitgebreid op in te gaan, maar ik vond het zo interessant!

We kwamen tot de conclusie dat er vast wel mensen zijn die dit met goede intenties in hun reclames stoppen. Het is ook echt beter dan al die reclames over af moeten vallen zoals een aantal jaar geleden, maar uiteindelijk is het toch een manier om geld te verdienen.

img-20161113-wa0000

Op een of andere manier heb ik echt heel veel zin in zoeteaardappelfrietjes (en de vegetarische hotdogs voor conserveringsmiddelen en zo die ik had gekocht). Ik maakte ze in de pan in veel te veel olie, Echt te slecht haha, maar zo lekker.

2016-11-18-12-09-57

Donderdag was een reguliere collegedag en vrijdag maakte ik een wandelingetje naar de campus om me in te schrijven voor een hike aanstaande zondag. Het was lekker weer (18 graden) en ik had toch niets te doen, dus ik liep nog even een rondje over de campus. De wintercollectie hing al in de winkel, inclusief lelijke kersttrui. Zó fout, haha.

Daarna maakte ik nog even gebruik van het lekkere weer door boodschappen te gaan doen (want op de bus wachten is toch een stuk minder erg als de zon schijnt). ‘s Middags skypete ik met mijn ouders.

2016-11-19-16-15-11

Zaterdag deed ik wat dingetjes voor mijn studie en ‘s middags ging ik even naar de mall 2016-11-19-17-08-42

Daarna besloot ik even langs de Starbucks te gaan om wat te werken. Gewoon, even een change of scenery. Veel sfeervolle koffietentjes heb je hier niet, dus kom je toch snel bij Starbucks terecht. Deze Starbucks is in de Indigo en dat is mijn favoriete winkel ooit. Goed, zoals je op deze foto ziet wilde ik aan mijn blog werken, maar uiteindelijk las ik de rest van het hoofdstuk van mijn sociologievak. Uhh?

2016-11-19-17-09-51

Ik kocht trouwens ook maar vast iets ter voorbereiding van mijn reis. Heel veel tijd om Spaans te leren is er niet, dus komt een taalgidsje vast van pas.

De uitspraak is alleen wel in het Engels, haha. Wel in schrijftaal, maar zoals je de Engelse klanken uit zou spreken. Zoals altijd in een taalgidsje, eigenlijk. Dus dat is even omschakelen soms.

2016-11-19-18-53-32

Ik voelde het al een beetje, maar had niet verwacht dat het ook daadwerkelijk zou blijven liggen. Nou, dat was een leuke verrassing toen ik naar buiten liep, haha.

Sorry trouwens dat het op mijn blog (en op mijn snapchat) zo vaak over het weer gaat, trouwens. Maar ik ben gewoon echt gefascineerd, haha. 2016-11-19-22-43-24

En zo ging het door. 2016-11-20-10-31-31

En door. Deze weerconditie wordt ook wel een “snow squall” genoemd. De weersomstandigheden verschillen heel erg per regio en per tijd: de ene minuut is het zonnig, het volgende moment gaat de sneeuw alle kanten op.

Ze zeiden dat er 15-35 centimeter kon vallen tussen zaterdag en morgen. De 35 gaan we gelukkig niet halen, maar als ik een hevige sneeuwbui mee moet nemen, dan liever nu en niet als ik moet vliegen, haha.

Het is niet eens superkoud, maar het blijft dus net wel liggen, haha. 2016-11-20-18-27-28

Het is wel mooie sneeuw. Niet die gore drap zoals in Nederland. Ik ben alleen wel bang dat het aan de grond gaat vriezen, haha.

2016-11-20-17-41-14

Zondagmiddag deed ik met een groepje een escape-room. Het was voor ons allemaal de eerste keer en we ontsnapten helaas niet op tijd… Ik heb het idee dat we soms gewoon een beetje te moeilijk dachten, haha. En het was niet de meest fancy escaperoom, zeg maar. Maar het was wel een leuke ervaring!

De komende twee weken heb ik niet heel veel te doen qua studie. Maar in de week voor de tentamens heb ik drie deadlines en die maandag en dinsdag heb ik al tentamens. Nog maar twee volle lesweken dus! En deze week ga ik al de helft skippen, omdat ik dinsdag en woensdag weg ben voor een concert. Op zich ben ik ook wel weer een beetje klaar met de vakken die ik nu heb. Of ik klaar ben voor de tentamens is nog een ander verhaal…

2 Reacties

 • Beantwoorden
  Laura
  21 november 2016 op 07:49

  Tof dat je ook naar Costa Rica gaat! Nog even de winter ontvluchten. Ik zou ook wel willen! :)

 • Beantwoorden
  Beau
  21 november 2016 op 09:27

  Oeeehh Costa Rica klinkt als een heel goed plan! Leuk!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.