Lisa loves

Lisa loved… november 2016

Oké, november is nog lang niet voorbij, maar toch had ik zin om een lijstje met leuke dingen van november (en oktober) te maken. Ik vind dit altijd leuk om te doen, maar op een of andere manier komt het er aan het einde van de maand dus nooit van. Misschien moet ik dus maar proberen om van die vaste tijden af te stappen, haha. 

img_20161018_185709

Favoriete seizoen – indian summer (met fall foliage, natuurlijk)

Ik weet nog dat ik ergens midden oktober zei dat ik geloofde dat het wel eens de laatste warme dag zou kunnen zijn. Nou, ik heb sinds dat moment mijn winterjas wel een aantal keer gebruikt, maar verder is het gewoon… warm? Vorige week maandag zat ik nog rustig aan de ijskoffie en gisteren was het achttien (!) graden. Ik weet het, dit slaat nergens op. Ik ging naar Canada met de veronderstelling dat ik in zou sneeuwen. Natuurlijk is de echte winter pas in januari, maar dat betekent nog niet dat het nu dit weer zou moeten zijn. En nee, ook de Canadezen zijn in de war.

Hoe dan ook: ik klaag niet. Ik word echt vrolijk van dit weer en dit bewijst ook maar weer dat ik het weer mij best wel kan beïnvloeden. Ik ben hier natuurlijk veel meer buiten, want je exchange beleef je niet terwijl je binnen zit. En ik moet langer lopen dan dat ik in Nederland op de fiets zit. Volgende week gaat het vriezen, maar ik zou het niet erg vinden als het daarna weer net zo warm wordt als nu, haha.

Edit: het is vandaag zaterdag (ik schreef deze blogpost op vrijdag) en het sneeuwt….


Favoriete stad – Montreal

Oké, Montreal beleefden we helaas vooral in de regen en vrieskou. Maar het was wel heel leuk! Montreal is een hele leuke stad met een perfecte mix van Noord-Amerika en Europa. We sliepen in een hostel in Oud-Montreal en dat was supergezellig. Oh, en kunnen we het over het eten hebben? Ja, ik kan weer iets aan mijn lijstje van favoriete steden toevoegen!

brunchmontreal

Favoriete bezigheid – brunchen buiten de deur

In Montreal deed ik iets heel heftigs: brunchen buiten de deur. Dat mocht best om even op gang te komen na een nachtje doorhalen in de bus. Het voelde echt superdecadent en ik voelde me bijna schuldig, alsof ik iets deed wat totaal boven mijn stand is. Is ook wel een beetje waar, maar goed. #treatyoself, of zo?

Favoriete bezigheid II – bullet journallen

Misschien heeft het iets te maken met dat ik hier in Canada aan veel meer dingen moet denk11en. Misschien heb ik hier meer behoefte aan structuur, omdat ik hier natuurlijk 24/7 voor mezelf moet zorgen. Misschien heeft het te maken met dat ik vijf vakken heb in plaats van drie. Of misschien komt het door mijn mooie notitieboekje met stipjes, dat ik sinds augustus in gebruik heb.

Maar ik gebruik mijn bullet journal hier veel fanatieker en ik vind het echt een fijne methode. Toen ik laatst in de boekhandel was kon ik het niet laten om een kijkje te nemen bij alle mooie planners, maar ik kwam tot de conclusie dat ik mijn eigen, flexibele systeem veel fijner vind.

Ik ben van plan om binnenkort weer eens een blogpost over mijn bullet journal te schrijven, aangezien ik het inmiddels alweer twee jaar doe. Als je nog vragen hebt: stel ze dan vooral! 

Favoriete blogposts van de afgelopen tijd

Ik wilde hier stiekem zelf een blogpost over schrijven, maar helaas was iemand me net voor, haha. Merel schreef een blogpost over een opgeruimde inbox. Sinds iets meer dan een half jaar zorg ik ervoor dat mijn inbox altijd bijna leeg is. Er mogen een paar dingen in staan, zoals mailtjes die ik nog moet doorsturen naar mijn onderhuurders en een linkje naar een datumprikker. Maar nooit meer dan vijf. Troep gaat meteen weg. En het is heerlijk, echt waar. Alsof ik in ieder geval op een aspect van mijn leven controle heb. Nee, grapje. Maar ik kan het je aanraden. En deze blogpost helpt je er vast bij!

Ze maakte ook een lijstje met een aantal van haar favoriete plekken in Rotterdam. Ik mis mijn stad stiekem toch wel een beetje hoor…

Linda maakte mijn droomreis door het oosten van Canada en de VS. Echt, nu weet ik het zeker: over een paar jaar (als ik weer geld heb, haha goede grap) wil ik rondreizen door Canada. Maar dan neem ik Yellowstone bijvoorbeeld ook gelijk even mee.

Iris deelde een lijstje met 50 manieren om blij te worden. Kunnen we allemaal wel gebruiken in deze tijd. En ik al helemaal, haha.

Nu ik weer traditioneel moet leren voor tentamens (wat ik al héél lang niet gedaan heb), merk ik weer dat mijn handgeschreven aantekeningen/samenvattingen altijd veel te lang zijn. Deze blogpost (in het Engels) geeft wat handige tips voor een betere, en vooral kortere, samenvatting.

Op zoek naar nieuwe blogs

De laatste tijd (misschien zelfs het laatste jaar) posten mijn favoriete blogs wat minder. Geen ontwikkeling waar ik per se tegen ben: zo lang dit het blogplezier en de kwaliteit maar ten goede komt. Maar daardoor heb ik wel een beetje een gebrek aan leesvoer soms. En ik merk dat ik het lastig vind om nieuwe blogs te ontdekken. Dus, geef me je blogaanraders! Ik hou van persoonlijke (verhaaltjes)blogs en mindstyle. Beetje zoals mijn eigen blog dus, haha.

Twitteraccounts zijn trouwens ook van harte welkom!

 

2 Reacties

 • Beantwoorden
  Romy
  20 november 2016 op 10:16

  Ja, de herfst is heerlijk, zeker met een zonnetje erbij! Wat leuk om te horen waar je de afgelopen maand allemaal blij van werd. Die pannenkoek ziet er ook heerlijk uit.
  Qua blogs kan ik je deze aanraden: Vivian’s Vocabulaire en I Live for My Dreams.

 • Beantwoorden
  Irene | Tussenmarsenjupiter.be
  20 november 2016 op 16:22

  Haha wat een gek weer! Die pannenkoek ziet er echt superlekker uit! En ik heb al daaaagen zin in pannenkoeken. Misschien dat ik er morgen eindelijk eens ga maken. Yum!
  Ik had een jaar geleden ook een bullet journal. Vond het ook een superfijne methode. maar toen was m’n boekje vol en kocht ik een moleskine agenda. Wat ook fijn is, maar ik denk dat ik hierna toch weer terug ga naar een bullet journal.
  Ik kan je zeker de blog van Stella (www.mondetmoi.nl) aanraden en de blog van Melle (thankgoditismonday.nl)!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.