Canada My life Personal

Canada #10: Two Door Cinema Club en hiken

Nou jongens, wat een zware week had ik toch… ik ging maar lieft één dag naar college (sorry pap en mam), zag Two Door Cinema Club in Toronto, bezocht een vriendin in Waterloo, ging uit (ja, je gelooft het niet) en eindigde de week met een (half mislukte) hike. 

2016-11-21-15-07-05

Maandag stond ik om half tien op. Ik had niet eens heel lang geslapen maar ik had zó veel energie! Ik deed mijn was, ruimde op en zat alsnog te stuiteren. Ik had alleen niet echt iets te doen. Dus ging ik maar naar Starbucks waar ik mijn blogpost van afgelopen donderdag afmaakte.

2016-11-21-16-56-40

Toen ik terug liep, was het licht heel mooi. Het kwam natuurlijk totaal niet over op camera, maar de lucht was een beetje rozig terwijl het verder wel bewolkt was. In combinatie met de sneeuw was het gewoon heel rustgevend of zo, haha.

2016-11-22-16-34-02

Dinsdag pakte ik mijn tas in en nam ik de bus naar Toronto. Die avond ging ik naar een concert van Two Door Cinema Club, maar het is wel een beetje zonde van mijn geld om alleen daarvoor te gaan. Ik wilde nieuwe jeans maar die kon ik nergens vinden! Ik had broeken die goed zaten (door al dat eten krijg ik eindelijk een beetje kont…) maar ze hadden nergens lengte 34! En het waren al bijna allemaal enkelmodellen en die zijn natuurlijk al helemaal te kort. Lekker frustrerend dus. Daarna liep ik rond door Toronto om vervolgens te gaan eten.

2016-11-22-17-06-12

Ik ging naar een plek met vegan eten (Fresh). Je kon er afhalen en op de foto’s zag het eruit alsof je zelf je eten moest halen en het daarna daar op kon eten, maar het bleek dat je echt een tafeltje kreeg gewezen. Ik had geen zin om het af te halen en onderweg op te halen, dus ging ik maar voor een tafeltje. Iets wat twee maanden geleden in Ottawa nog véél te eng was. Ik was niet de enige alleen en het was redelijk casual, maar het voelde toch als een overwinning haha.

De burgers klonken heerlijk, maar ik besloot toch om voor een wrap vol groenten te gaan. En een “side” zoete-aardappelfriet, natuurlijk. Met alleen die side had ik ook genoeg gegeten dus.

Daarna liep ik naar de parkeergarage waar ik met Eline, de vriendin met wie ik ook de eerste dagen in Toronto was, had afgesproken. Zij kwam met vijf anderen van haar universiteit met de auto. Ik bleef bij haar slapen, zodat ik niet ‘s nachts in mijn eentje naar huis hoefde, dus wilde ik mijn spullen alvast in de auto leggen. Daarna gingen we naar het concert, wat echt nog een half uur lopen bleek te zijn. Sowieso had ik echt al té veel gelopen voor een dag waarop je ook nog een paar uur moet staan, maar oké, haha.

2016-11-22-19-39-03

We liepen door de Distillery District, waar de kerstmarkt nu is. Daar ga ik volgend weekend dus heen met een groep exchange studenten uit mijn gebouw. Het zag er echt heel leuk en gezellig uit, eigenlijk. Niet vol met opgepropte kraampjes zoals ik had verwacht.

Ik had me helemaal niet verdiept in het voorprogramma, maar het was dus Broods, van het nummer Bridges. Wat ook het enige nummer was dat ik kende, haha.

Perks of going to a concert in Canada as a Dutch person: no extremely tall people in front of you

A photo posted by Lisa (@lisa.geest) on

En toen kwam Two Door Cinema Club. De band waar ik eigenlijk al best wel wat jaren naar luister. Ik had ze zo’n drie jaar geleden al live willen zien, maar toen viel het concert samen met mijn middelbareschoolgala.  Ze hebben een paar weken geleden een nieuw album uitgebracht, maar gelukkig speelden ze daar niet te veel van. Hun eerste album ken ik namelijk echt helemaal uit mijn hoofd, en hun tweede album ook wel ongeveer.

Het was een goed concert, de zaal was leuk, dat Canadese mensen gemiddeld kleiner zijn was zeker niet vervelend en de sfeer was gewoon goed. Behalve het grote aantal kleffe stelletjes, maar dat is misschien een stukje selectieve perceptie van mij of zo, haha. Ik zou het niet in mijn top 5 favoriete concerten zetten (Kodaline in Paradiso, Bastille in de HMH, Imagine Dragons in Ziggo Dome, The Black Keys in Ziggo Dome en Mumford & Sons in het Goffertpark, voor als je dit graag wilde weten) maar het was zeker leuk!

Wat me ook opviel is dat de gemiddelde leeftijd best wel hoog was. Waarschijnlijk omdat het openbaar vervoel en zo gewoon niet zo goed geregeld is in Canada, en dan stuur je je zestienjarige kind niet zo naar een concert. Dat volwassen publiek was wel lekker eigenlijk, niet te veel gegil haha.

Daarna gingen we dus terug naar Waterloo. Het concert was trouwens in de haven, dus vanaf daar had je een heel goed uitzicht op de skyline! Toch wel een coole stad, Toronto.

2016-11-23-10-57-16 snapchat-1292658485 2016-11-23-14-57-07

De volgende dag ging ik met Eline mee naar de campus en naar een hoorcollege over cognitive science, waar ik dus echt helemaal niets van snapte (het was dan ook al week 11 of zo). We lunchten bij de soort-van-pub op de campus. Met Mac n’ Cheese, om even mijn vegan eten van de dag ervoor te compenseren (grapje). Daarna maakten we een wandeling door Waterloo, maar het was niet zulk lekker weer dus uiteindelijk eindigden we toch weer bij een koffietentje.

2016-11-23-16-46-03

Daarna liepen we via het park terug naar huis, en daar waren lama’s en Alpaca’s. Het hoogtepunt van Waterloo dus, haha.

2016-11-24-00-02-42

Donderdag ging ik naar mijn lessen en verder deed ik eigenlijk niet heel veel boeiends. Want ik had weer weekend… Wel las ik mijn boek uit! The Power of Habit dus. Niet echt een blogpost waard, wel interessant. En het ging dus over een experiment uitgevoerd op mijn (tijdelijke) universiteit.

Vrijdag kon ik er echt niet aan ontkomen… ik moest boodschappen doen. Ik ging eerst naar de Covent Garden Market (voor wie het niet weet: ik woon in London Ontario en het aantal verwijzingen naar de “echte Londen is echt om te huilen, haha). Dit is een soort Markthal, eigenlijk. Ze hadden er een Duitse deli die ook heel veel Nederlandse producten verkoopt. Alleen je moet dus wel opletten, want sommige dingen waren over de datum… maar ik nam wel kruidnootjes mee. Daarna deed ik vet veel boodschappen maar het ziet er naar uit dat ik er netjes een week mee ga doen, dus dat is fijn.

snapchat-189482375

‘s Avonds had ik een verjaardag van iemand en ging ik daarna uit. Je gelooft bijna niet dat ik in één week twee keer na elven nog de deur uit was. Omdat er na twee uur ‘s nachts geen alcohol meer mag worden verkocht, gaan op stipt die tijd de lichten aan. We waren dus half elf al binnen… Gelukkig was het niet zoals in Nederland, waar er voor twaalven echt geen kip binnen is. Mensen waren gewoon rustig wat aan het eten of kletsen voordat de dansvloer open ging.

Het was een flashback friday-feestje met hits uit de ’90s en ’00s. Ik kwam tot de conclusie dat ik van veel nummers de tekst niet echt kende, omdat ze natuurlijk uitkwamen toen mijn Engels nog niet zo goed was. Best wel awkward om iedereen los te zien gaan op songteksten die je dus zelf niet goed kent, haha.

Zaterdag was ik niet brak, maar ik had niet zo goed geslapen dus ik was niet echt vooruit te branden. Om 5 uur vroeg mijn huisgenoot of ik mee ging naar de Starbucks om te studeren. Ik deed een poging, maar de artikelen voor mijn paper die ik van tevoren had gedownload waren niet goed en de wifi was te slecht. Maar ja, ik was wel het huis uit geweest, haha.

2016-11-27-13-10-52

Zondag moest ik vroeg op, want we gingen nog een keertje hiken met de outdoors club. Of nou ja, eigenlijk kon je het niet echt een hike noemen… ze konden het pad van vorig jaar niet vinden (of het was gewoon te modderig) waardoor de “hike” echt maar 20 minuten of zo duurde, haha. Beetje een faal dus, maar ik was in ieder geval wel lekker buiten. Ik bleef verder wel lekker bij het water uit de buurt, haha.

 

Deze blogpost komt online op de donderdag van mijn allerlaatste complete collegeweek hier in Canada. Bi-zar! Vrijdag en zaterdag ga ik wederom naar Toronto (voor de kerstmarkt dus) en daarna heb ik nog drie dagen les (met drie deadlines, helaas) waar ik op dit moment dus druk mee aan de slag ben. En daarna is het alweer finals-tijd. Ik kan het bijna niet geloven… 

1 Reactie

  • Beantwoorden
    Marjolein
    4 december 2016 op 16:41

    Leuk om te lezen allemaal :) SUPER fijn ook dat niemand zo lang was bij het concert van TDCC! Ik vind hun muziek ook echt leuk, ik luister het alleen wel te weinig…

  • Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.