Canada Personal

Canada #12: sneeuw, studeren, ziekenhuis

Nou jongens, het is me gelukt. Een allitererende titel die ook nog eens goed mijn week omschrijft. Al hadden de woorden afscheid nemen, rugpijn, bevriezen, inpakken en wegwezen er ook nog wel bij gekund. Goed, genoeg spoilers: op naar het fotodagboek van mijn allerallerallerlaatste anderhalve week in het pittoreske London, Ontario. Een beetje verlaat, want voor ik het wist zat ik in Boston en daar had ik geen tijd om te bloggen.

Voor de duidelijkheid: dit fotodagboek begint op zondag 11 december en eindigt op donderdag 22 december! 

 

2016-12-11-23-29-51 2016-12-11-23-40-31Zondag liep ik ’s avonds laat terug van de UB. Het had de hele dag gesneeuwd dus er lag een flinke laag. Het was heel erg druk op de campus: allemaal mensen hielden sneeuwbalgevechten en bouwden sneeuwpoppen. Lekker even ontstressen na het studeren, haha.

Maandag maakte ik mijn takehome af en deed ik een poging tot studeren voor linguistics. Die avond leverde ik mijn essay in en de volgende dag was mijn linguistics-tentamen. Het ging redelijk! Ik heb allebei de vakken ook gehaald.

2016-12-14-21-07-25

En toen had ik dus acht dagen vrij, zonder heel veel te doen. Ik deed een poging tot schaatsen in het park, maar mijn voeten en enkels waren te smal voor de schaatsen. Ik pakte mijn koffer proef en en woog hem met zo’n kofferweegschaal… en ik vrees dat het daar mis is gegaan.

 

Vrijdagochtend werd ik wakker met verschrikkelijke rugpijn. Ik kon mijn havermout al nauwelijks in de lage magnetron zetten, haha. Ik belde de campusdokter maar werd doorverwezen naar de urgent care, wat in het ziekenhuis zit en dus iets geavanceerder is dan een huisarts, maar geen emergency care.

2016-12-18-23-07-42

Nou, goed. Misschien was het ook wel een beetje naïef van mij om te denken dat zij me konden helpen. Maar ik wilde toch zeker weten dat het niets ernstigs was, en ik hoopte dat ze me ten minste wat advies konden geven over oefeningen of zo. Maar nee. Na anderhalf uur wachten in de wachtkamer en nog drie kwartier in het kamertje zelf kwam er iemand die op drie plekjes drukte (niet eens waar het echt zeer deed), concludeerde dat het inderdaad erg vast zat en me paracetamol en ibuprofen voorschreef. Dit duurde misschien dertig seconden. Of ik zelf in staat was om die pijnstillers te halen en ik wel naar huis kon, werd niet gevraagd.

Gelukkig zat er onderweg een drugstore, in een bejaardentehuis. Die mensen waren zo lief! Ze hielpen me de goede pijnstillers uitkiezen en zeiden dat ik op een tapijtje moest wachten want dat was fijner voor mijn rug. Er staan dus 50 soorten van allebei in het schap. Ik kan ook nog een hele rant over de farmaceutische industrie schrijven, maar dat zal ik achterwege laten.

Toen ik thuiskwam ging ik dus maar emotie-eten. Ik probeerde de pijnstillers maar ik was steeds misselijk, waarschijnlijk door de ibuprofen. Daar ben ik na een dag mee gestopt en met de paracetamol na twee, want daar werd ik óók misselijk van, haha. Verder lukte het me nog wel een beetje om te studeren en zo, zo lang ik maar niet te lang achter elkaar zat. Slapen ging trouwens prima, waarschijnlijk door het harde matras.
2016-12-15-16-40-38 2016-12-12-14-56-53

2016-12-17-15-46-10
Even een intermezzo na dit zielige verhaal: meer sneeuwfoto’s! Het komt op de foto totaal niet zo over maar dit was echt mooie sneeuw, gewoon een fatsoenlijke laag die ook nog eens bleef liggen.

Maandag moest ik vaccinaties halen en daarna had ik kramp in mijn arm, dus merkte ik niets meer van de pijn in mijn rug. Die vrouw was net een juf en begon me te vertellen wat ik allemaal niet moest doen: water uit de kraan drinken, vruchten met water erin drinken, vruchten die je niet zelf kon pellen, eten bij mensen thuis of uit kleine restaurantjes, maar eigenlijk kon er overal wel e. Coli inzitten. Verder mocht ik niet zwemmen in de oceaan (want parasieten),

(Er is inderdaad een plek waar je het water uit de kraan niet kunt drinken en ik pas natuurlijk altijd op, maar come on).

2016-12-19-15-11-42

camera-uploads17

Dinsdag ging ik naar de mall om alle spullen die ik nog nodig had, inclusief een extra handbagagetas te kopen. En woensdagavond was mijn tentamen! Ik leerde nog een beetje maar geloofde het allemaal wel. Uiteindelijk was ik een onderwerp vergeten (kwam in het college voor de midterm maar kwam niet meer op de midterm, als je snapt wat ik bedoel) maar verder ging het wel goed! En ik heb het dus ook gehaald.

2016-12-21-20-38-53

2016-12-20-23-28-10

Die avond moest ik echt inpakken, maar uiteindelijk belandde ik in de common room voor een potje Monopoly en heel veel afscheid. Ik kreeg het ook nog voor elkaar om al mijn overgebleven houdbare eten weg te geven. De rest ging nog uit, maar ik moest nog beginnen met inpakken. In plaats daarvan werkte ik mijn Facebookalbum bij en kletste ik nog heel lang met mijn huisgenoot. Verder nam ik dus ook definitief afscheid van mijn Canadese huisgenoten. Die zie ik dus niet meer, zo gek!

Donderdag stond ik weer vroeg op om al mijn ondergoed en zo nog in de was te gooien, mensen uit te zwaaien en de afwas te doen. Om half een kwam mijn Uber die me naar de Greyhound bracht. Ik sliep nog een nachtje in een hostel in Toronto, omdat ik anders om zeven uur ’s ochtends al weg moest (en daarvoor nog moest afwassen, inpakken, etc.)

camera-uploads16

Het afscheid en zo ging eigenlijk best wel snel. Ik heb zelfs geen laatste Snapchat met Western-filter meer gemaakt, haha. Oh well. Door mijn rug moest alles op het eind een beetje gehaast maar dat was verder ook geen ramp. Best gek dat de kans klein is dat ik ooit nog terugkom. Misschien als ik in de buurt ben, maar in London zelf was verder nou niet echt iets te zien.

3 Reacties

 • Beantwoorden
  Marjolein
  2 januari 2017 op 20:51

  ZO raar dat je tijd daar er al op zit! Hopelijk gaat het nu beter met je rug trouwens. En al die sneeuw vind ik echt héél mooi <3

 • Beantwoorden
  Beau
  4 januari 2017 op 14:07

  Ik hou van alliteraties, haha! Veel plezier nog in Costa Rica (als je daar nog bent)!

 • Beantwoorden
  Meghan
  8 januari 2017 op 15:38

  Hi Lisa! Ik volg je Canada blogs met veel plezier vooral omdat ik aankomende zondag naar Schotland vertrek voor een exchange. Omdat jij nu de expert bent in exchanges haha, heb je nog goeie tips? Voor bijvoorbeeld het inpakken of wat dan ook? Ik hoor graag van je! Veel plezier in Costa Rica!

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.