Canada Lisa loves Personal

Mijn favorieten van Canada

Het is alweer ruim een maand geleden dat ik mijn laatste tentamen maakte en op het vliegtuig naar Boston stapte. En dat vind ik best wel stom. Niet alleen omdat ik weer thuis ben, maar ik ben ook bang om bepaalde dingen te vergeten. Logisch, toch? 

De vriendelijke mensen

Wie had ooit gedacht dat de persoon die een hekel heeft (had?) aan small talk, de praatjes van de caissière mist? Maar echt. Ik mis de openheid, de vriendelijkheid, de mensen die me zo thuis lieten voelen daar. Natuurlijk was dat vriendelijke ook een gewoonte en kwam de vraag “how are you?” meestal niet uit oprechte interesse. Maar ik heb wel leuke gesprekken gehad met winkelpersoneel, vooral toen ze erachter kwamen dat ik Nederlands was.

Dat Canadezen overal sorry op zeggen, is dus ook zeker geen fabeltje. Met als gevolg dat ik iedereen hier, vooral in de supermarkt en het openbaar vervoer, een beetje aso vind. Ach ja, waarschijnlijk vinden ze mij weer vreemd omdat ik overal sorry op zeg.

2016-10-23-16-41-00

2016-12-19-15-11-42nov5_0015

Het mooie weer

Ik had me echt verwacht op het ergste toen ik naar Canada ging. Daar liep ik dan in november, met mijn zomerjas… Omdat ik niet heel veel studeerde en sowieso veel meer liep daar, heb ik lekker veel zon meegepakt.

Maar ook de sneeuw was mooi. Van dat perfecte poeder en een lekker dikke laag in plaats van die natte prut in Nederland.

2016-10-09-16-14-24 algonquindsc_0071 2016-10-10-10-33-49

Algonquin provincial park

In het Thanksgiving-weekend maakte ik met de outdoors club een trip naar Algonquin, een groot park in Ontario. En het was fantastisch! Niet alleen vanwege het park zelf en de prachtige herfstkleuren, maar ook omdat de trip zelf heel leuk was. We kanoden vijf uur om bij een stel eilandjes te komen waar we twee nachten kampeerden. Als ik denk aan het geluid van de peddels in het water, de stilte, de prachtige zonsopgang toen het water warmer was dan de lucht en al het water en bos, word ik weer helemaal ontspannen. Het was ook nog eens mijn eerste ervaring met no trace-camping (en dus kamperen zonder wc) maar het viel allemaal hartstikke mee!

2016-09-07-17-05-44 2016-09-02-10-33-19 2016-10-18-18-16-22 2016-12-12-14-56-53

Western University

De hele reden waarom ik überhaupt naar Canada ging mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Ik heb hier naast gestudeerd ook bijna vier maanden gewoond en Londen zelf was niet heel spannend, dus dan is een leuke universiteit wel extra fijn. Ik heb gefilterd op drie criteria: Canada, een leuke campus en leuke vakken. Ik heb uiteindelijk mijn voorkeuren niet gekregen en mijn vakken vielen over het algemeen best tegen, maar de campus was echt fantastisch. Fotogeniek, goede eetgelegenheden, altijd studieplekken (!) en veel groen. En iedere dag werd er wel iets georganiseerd, of er was gratis eten.

2016-09-14-15-49-36_1

Tim Hortons

Ooh, wat was het moeilijk om de Tim Hortons te ontwijken als ik er langs liep tussen mijn lessen door. En dat deed ik dus meestal ook niet… Tim Hortons heeft er voor gezorgd dat ik koffie ben gaan waarderen (niet zo goed) en iets te veel muffins heb gegeten… Ik ging ook wel iets te vaak naar Starbucks en dat kan ik nu ook niet veroorloven, maar een double double bij Tim Hortons bestellen voelt wel echt Canadees.

2016-11-22-16-34-02 dsc_0016 2016-08-30-18-39-16

Toronto

In totaal ben ik vijf keer in Toronto geweest. De eerste keer was ik er niet weg van, maar dat had misschien ook met mijn jetlag te maken. Ik zou je niet per se aanraden om er een week heen te gaan voor een citytrip, maar het is toch wel echt een gave stad. 1/5e van de Canadese bevolking woont in Greater Toronto Area, dus er moet ook wel wat te beleven zijn. De distillery district en Kensington market zijn hele leuke buurtjes, maar ik ben stiekem ook iets te vaak in de mall (het Eaton Center) geweest. Het heeft echt alles van een Noord Amerikaanse stad, maar er is toch meer ruimte.

2016-08-30 17.36.59

Canadees geld

Canadees geld is kleurrijk, dik, plastic en waterproof. Ik heb een briefje van vijf in mijn portemonnee gelaten en al mijn Nederlandse vrienden geloven nauwelijks dat het geld is. Maar het was echt fijn geld, haha. Dat Nederlandse geld neigt meer naar die dunne monopolybriefjes. Gelukkig betaalde ik in Canada bijna alles contant en hier in Nederland bijna niets.

De Greyhound

Oh, de Greyhound. Langzaam, altijd stress met instappen (als ik maar niet naast een vreemde hoeft te zitten), ontzettend lange overstaptijden en ook zeker niet goedkoop. Maar ja, zonder deze bussen was ik nergens, dus thanks Greyhound!

A photo posted by Lisa (@lisa.geest) on

Montreal

Montreal was niet alleen een hele leuke stad, ik was er ook met een grote groep exchange-studenten met wie ik echt heel veel heb gelachen. Oh, en het eten…. zo veel beter dan alle fastfoodopties in London! Ook is het echt bizar hoe tweetalig deze stad is en hoe makkelijk de mensen tussen twee talen switchen. Je gelooft het misschien niet, maar verder naar het noorden van Quebec spreken de meeste mensen gewoon geen Engels.

Justin Trudeau

Tsja, mijn favoriete premier van de wereld kon natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Natuurlijk is hij ook niet perfect, maar wel een heel stuk beter dan de meeste wereldleiders. En ik geloof oprecht dat hij probeert om zijn land een betere plek te maken, voor iedereen. Dat kun je niet van iedereen zeggen….

 

Ik denk dat deze blogpost wel een goede afsluiter is van de Canada-periode. Ergens moet ik nog wel een clichéstukje schrijven over persoonlijke ontwikkeling, levenslessen en reflecties, maar ik weet niet of ik daar de woorden wel voor heb. En of ik daar überhaupt zin in heb. Goed, het komt wel, of het komt niet.

1 Reactie

  • Beantwoorden
    Marjolein
    31 januari 2017 op 14:39

    Super leuk om te lezen meid, ik denk dat het een hele ervaring geweest is :) En hopelijk kun je Nederland straks ook wel weer een beetje waarderen. Ik ben benieuwd naar je komende blogs, of je nou dat cliché zelfontwikkeling stuk gaat schrijven of niet haha.

  • Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.