My life Personal

Over april (en over maart)

Ik heb al honderd keer geprobeerd om een zinnige update over mijn leven te schrijven, maar het lukte niet. Ik denk dat het komt omdat ik de afgelopen jaren kritischer ben geworden met wat ik deel, maar het tegelijkertijd dus wel gek vind om bepaalde dingen niet te vertellen. . Vannacht dacht ik na over de fotodagboekjes die ik vroeger schreef en hoe leuk dat was, ondanks de tijd die erin zat. Dus, we doen nog een poging! 

Scriptie

Ondertussen moet ik keihard aan m’n scriptie, maar mijn Office is er mee opgehouden dus ik wacht tot het opnieuw geïnstalleerd is. Goed excuus, hè? Vooral nu ik dit aan het nakijken ben en mijn Office het al lang weer doet. Misschien is scriptie wel een goed puntje om mee te beginnen. Hoe het gaat? Niet zo heel erg lekker. Als je er objectief naar kijkt is het helemaal niet heel veel werk en is het niet zo moeilijk om het gewoon rustig, gestructureerd, één voor één af te werken. Daar ben ik normaal gesproken ook best wel goed in.

Maar mentaal is het echt slopend. Ik maak er iets veel te groots van in mijn hoofd en het is al een enorme drempel om het document te openen. Bovendien twijfel ik over alles en dan vooral over wat ik er wel en niet in moet stoppen. Het liefst zou ik voor alles mijn begeleider mailen, maar dat kan eigenlijk ook niet. Als ik gewoon even mijn hoofd op standje nul kon zetten zou ik zo in twee weken die scriptie uit m’n mouw -eh, vingers?- kunnen schudden, maar zo makkelijk is dat niet. Ik moet me er echt toe zetten en dat is nog best wel zwaar. Wat ben ik blij als ik hem 13 juni heb ingeleverd!

Wat ik verder doe

Dit had ik niet nodig (wel blij mee) ????

A post shared by Lisa (@lisa.geest) on


Veel slapen, haha. En veel te veel YouTube kijken. Verder heb ik in een opwelling nieuwe boeken gekocht en de helft van mijn Facebookvrienden ontvolgd. Ik wil hier niet te veel op ingaan want het is weer helemaal een hot topic en iedereen heeft een mening over social media-gebruik en mentale gezondheid. De druppel voor mij was toen ik zag dat allemaal studiegenoten hun survey al af hadden terwijl ik nog niet helemaal zo ver ben. Een redelijke lege timeline helpt wel, maar ik merk wel dat ik weer even moet “oefenen” met boeken lezen. Ik wil er het liefst helemaal in zitten en ben niet zo gewend om 20 minuutjes tussendoor te lezen, terwijl dat prima kan.

Verder doe ik nog steeds de communicatiecommissie en sinds kort ook de almanakcommissie. Maandag (morgen) heb ik mijn eerste vergadering en krijg ik dus te horen hoe de planning zit. Ook probeer ik zo veel mogelijk naar buiten te gaan want ik heb geen college meer, en anders word ik een beetje gek thuis. Ik hoop echt dat het weer snel een beetje mee gaat werken, al is te veel zon ook weer niet goed voor mijn productiviteit (struggles van een kamer op het zuiden). Ik mag van mezelf ook maar een keer per week koffie drinken of lunchen, want mijn studentenbudget kan dit dus stiekem niet echt aan, haha.

Wat dingen die ik deed

Het was lustrum van mijn studentenvereniging en dat was erg gezellig! Ik ben niet heel veel geweest omdat ik tussendoor nog verslagen in moest leveren en een tentamen moest leren, maar het was wel leuk. (Deze foto is van de vaarjool, wat precies inhoudt wat je denkt: bier drinken op een boot. Alleen voor het uitzicht op de Maas was het al leuk).

Die verslagen en dat tentamen heb ik gelukkig gehaald! Mijn paper voor ethics en het tentamen voor mijn keuzevak geschiedenis gingen zelfs beter dan verwacht. Ik heb dus officieel al mijn vakken gehaald, yay.

Ik kocht een nieuwe telefoon! Ik werd helemaal gek van mijn telefoon die vooral heel erg langzaam was als je hem nodig had, haha. Ik ben geüpdate van de Moto G2 naar de Moto G5 en ik vind hem heel fijn!

Ook kocht ik eindelijk weer wat nieuwe kleding. In Canada shopte ik vooral wat ik echt nodig had, want de kleding daar was niet echt mijn stijl. Als ik erover nadenk heb ik ook al mijn kleding bij de Only en Vero Moda gekocht, haha. Winkels die je in Canada niet hebt dus. Ik heb helaas niet echt veel foto’s maar ik ben echt blij dat ik voor het eerst in misschien twee jaar weer ben geslaagd voor meerdere dingen in een keer.

Het enige wat ik nog nodig heb? Jurkjes en shortjes. Niet dat daar op dit moment haast achter zit of zo.

Ik lunchte en kletste bij met Maaike. Ik vierde de verjaardagen van mijn vriend en mijn moeder (en at dus veel te veel taart). Ik maakte een wandeling met mijn vriend door de Maastunnel (gewoon heen en weer, maar het was rotweer) en was stiekem toch wel onder de indruk van de geschiedenis. Oh, en ik deed precies niets tijdens koningsdag en pasen. Ik was de week voor Pasen wel heel erg ziek en tijdens dat weekend nog steeds een beetje. Gelukkig voel ik me inmiddels weer een heel stuk beter, maar omdat stress waarschijnlijk een van de oorzaken was, ben ik wel een beetje geschrokken.

Masterkeuze

Ik kan hier wel een heel verhaal over gaan houden, maar het komt erop neer dat ik volgend jaar geen master ga doen. Ik heb nooit een tussenjaar gewild omdat ik bang was dat ik dan echt in een zwart gat zou vallen, of zo. Maar stiekem ben ik heel blij dat die beslissing ook deels voor mij gemaakt werd. Ik zag zó op tegen de druk en wist (weet) ook helemaal niet wat ik nou eigenlijk wil(de). De aansluitende masters op mijn studie spraken me toch niet zo aan als ik had gehoopt.

Mijn scriptie gaat onder andere over social media en ik volgde afgelopen blok een (verplicht) vak over ethiek. Tegelijkertijd had ik nog een keuzevak van geschiedenis: migration, citizenship and identity. Het ging over onderwerpen als rechten voor minderheden, de voorwaarden voor een natie om een staat te worden en wat nou eigenlijk eerlijk is, bijvoorbeeld qua verdeling van inkomens. Deze onderwerpen bekeken we vanuit verschillende morele perspectieven. Ook kregen we een heleboel interessante cases.

Bij communication ethics leerden we ook over filosofen en moesten we vanuit hun perspectief beredeneren wat “juist” is om te doen, maar dan met vaak best wel oppervlakkige mediacases. Dit vak is natuurlijk nodig, maar voor mij was het wel een bevestiging dat mijn studie over het algemeen best wel oppervlakkig is. Natuurlijk kun je met communicatie en media een heleboel goede dingen bereiken, dat weet ik ook wel. Maar ik heb me in dit gebeuren ook gerealiseerd dat mijn studie toch niet helemaal bij mij past en ik voor mijn master toch wel een switch wil maken. Welke kant op weet ik alleen nog niet, haha. Ik kan niet echt uitleggen wat het precies is, gewoon een gevoel denk ik. Met met zulke grote keuzes ga ik altijd op mijn gevoel af en dat gaat eigenlijk nooit fout.

Als laatste is de post-exchangedip eigenlijk weggebleven. Wel begin ik Canada een klein beetje te missen, zeker nu de mensen die het hele jaar bleven nu volop aan het reizen zijn. Eigenlijk mis ik vooral het zorgeloze: je cijfers maakten niet veel uit, ik lette niet zo streng op mijn geld en omdat ik toch aan de andere kant van de wereld zat, kon ik een aantal verantwoordelijkheden mooi vermijden. Nog een maand Lisa, nog een maand… Ik ben trouwens al bijna even lang terug dan dat ik weg was, zo gek!

 

Als ik dit teruglees, kom ik tot verschillende conclusies:

  1. Eigenlijk heb ik helemaal niet heel veel te doen en kan ik dus best wel wat vaker bloggen.
  2. Ik heb mooi weer nodig.
  3. Mijn leven is op dit moment eigenlijk best wel saai.

Jammer eigenlijk, dat ik geen enthousiaste post kan schrijven over hoe leuk mijn leven allemaal is of over alle spannende dingen die ik nu doe. Ach, die verwachting hoef ik ook helemaal niet te hebben van mezelf. Maar misschien moet ik nog even een maandje wachten tot ik weer frequentere fotodagboekjes ga maken.

Hoe is het met jullie? 

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.