Personal

Wat ik deze zomer ga doen

Ik heb al een aantal keer geprobeerd om een persoonlijke update te schrijven, maar ik vond het resultaat steeds maar langdradig en negatief. Toch vond ik het stom om het erbij te laten, en had ik het gevoel dat ik eerst een update moest schrijven voor ik weer “verder” kon met bloggen. Dus, ik besloot alle dingen die ik wilde vertellen te combineren met een vrolijke zomerblogpost, over mijn plannen en zo! Je begrijpt al dat dit geen korte post wordt, dus laten we snel beginnen.

Een almanak maken

Ik doe op dit moment de almanakcommissie van mijn studentenvereniging. We zijn vorige maand begonnen en eind september moet de almanak naar de drukker. Natuurlijk staat de inhoud voor een groot deel vast en worden de meeste stukken aangeleverd, maar verder moet zo’n almanak van begin tot einde door ons in elkaar gezet worden (en moeten we zorgen dat anderen wel daadwerkelijk die stukken schrijven, haha). Ik ben erg benieuwd naar het proces én het eindresultaat, en ondertussen is het natuurlijk ook gewoon heel gezellig met een commissie.

Op weekendje met de almanakcommissie

Over drie weken gaan we op commissieweekendje in Brabant! Ik ben al één keer eerder op weekendje geweest met een commissie en dat was een heftige maar hele leuke ervaring, haha. Ik hoop dat het weer een beetje meevalt zodat we lekker veel in de zon kunnen chillen.

21 worden

Over iets meer dan een maand word ik 21. Volwassen. Haha, wat een grap. Ik heb niet echt plannen met mijn verjaardag. Het daadwerkelijk vieren vind ik veel te veel gedoe en mijn vriend is op scoutingkamp, maar ik zie wel met wie ik die dag ben en maak het met die mensen gewoon gezellig! Vorig jaar had ik een afspraak met de buitenlandcoördinator en ging ik ‘s avonds Hollandse pot eten bij mijn ouders, en uiteindelijk had ik een hele fijne dag. Kortom: het maakt me niet zo veel uit, zo lang ik maar lekker kan doen wat ik zelf leuk vind (en taart kan eten, haha).

Toen ik voor het laatst in Oostenrijk was, in 2011

Op vakantie met mijn vriend

Vorig jaar gingen we drie daagjes via de spoordeelwinkel naar Maastricht (verder wel een aanrader, trouwens!) maar nu gaan we écht op vakantie. Volgens mij heeft hij ongeveer 9 dagen vrij en het is de bedoeling dat we richting Oostenrijk gaan rijden. We hebben een tentje in de achterbak en zien wel hoe ver we komen. Hij is de enige die kan rijden en het is natuurlijk niet de bedoeling dat hij vermoeid achter het stuur gaat zitten, alleen maar zodat we op de geplande bestemming komen.

Dat de roamingkosten zijn verdwenen is extra fijn, want nu kunnen we gewoon een camping in de buurt zoeken en even bellen of ze nog plek hebben. Maar met een trekkersveldje is dat meestal geen heel groot probleem, gelukkig.

Als jullie nog leuke tips hebben voor Oostenrijk en Zuid-Duitsland, let me know!

Dit betekent trouwens ook dat ik voor het eerst niet met mijn ouders op zomervakantie ga. Ik vond dat altijd toch wel gezellig (en hallo, gratis vakantie!) maar er komt een keer een einde aan, haha.

Een awardshow organiseren

Net als vorig jaar organiseer ik met de communicatiecommissie een awardshow voor de leden van mijn vereniging. Beetje random dat het midden in de zomervakantie is, maar aan de andere kant slaat het nergens op dat er in de zomer niets spannends gebeurt terwijl er toch genoeg mensen thuis zijn.

Bedenken wat ik wil en een stage zoeken

Het is me dus weer niet gelukt om stage te lopen. Zó stom, want al vanaf dat ik mijn studie koos was dit hetgeen waar ik het meest tegenop zag. En inmiddels stel ik het dus al bijna anderhalf jaar uit. Echt, ik zou bereid zijn om een heleboel stomme opdrachten te maken als ik die stage niet hoefde te lopen. Maar ja, daar schiet je niets mee op.

Ondertussen krijg ik een beetje hulp en een beetje tijd om te bedenken wat ik écht leuk vind. Oké, eigenlijk heb ik al heel lang de tijd om te bedenken wat ik leuk vind, en daar is nooit echt iets uit gekomen. Maar we blijven hoop houden, haha. Hopelijk lukt het dus wel ietsje beter als ik iets doe wat ik echt leuk vind.

Ik heb verder niet echt zin om hier uitgebreid op in te gaan. Of nou ja, ik zou het stiekem heerlijk vinden om alles van me af te schrijven maar ik weet gewoon dat dat niet zo slim is. En ik weet gewoon niet zo goed wat ik precies moet vertellen, op dit moment.

Nog even over mijn toekomstperspectief

Ik had afgelopen blok een keuzevak van geschiedenis, maar het ging meer over moral justice. Het heette migration, citizenship en identity en ging over onderwerpen als rechten voor minderheden, de voorwaarden voor een natie om een staat te worden en wat nou eigenlijk eerlijk is, bijvoorbeeld met de verdeling van inkomens. Ook kregen we een heleboel interessante cases.

Ik vond het superinteressant, vooral omdat het dus een stuk diepgaander was dan mijn communicatievakken. Ik had namelijk ook nog communication ethics, als laatste verplichte vak van mijn bachelor. Daar kregen we ook een aantal filosofen en moesten we vanuit hun perspectief beredeneren wat “juist” is om te doen, maar dan met vaak best wel oppervlakkige mediacases. Dit vak is natuurlijk wel nodig maar het werd wel duidelijk waar de meeste mensen van mijn studie nou uiteindelijk belanden.

Ik denk nog steeds dat je met de hulp van communicatietechnologieën een hoop mooie dingen kunt bereiken. Maar ik studeer dan liever iets anders, om de kennis van mijn bachelor later op iets minder oppervlakkigs toe te kunnen passen. En ja, ik weet heus wel dat iedereen de wereld wil redden en het grootste deel uiteindelijk nog bij een doodgewoon bedrijf belandt, maar het heeft ook geen zin om me daar bij neer te leggen. Bovendien heb ik anders al helemaal geen motivatie meer om die bachelor überhaupt af te maken, haha.

Dit had verder helemaal niets met mijn zomerplannen te maken, maar ik moest het even ergens kwijt en had ook geen zin om hier weer een andere negatieve blogpost aan te wijden.

En verder?

Er zijn verder nog een hoop opties om de zomer te vullen. Ik wil stiekem nog steeds een stedentripje maken en er ligt ook nog ergens een vaag plan om te kamperen met vrienden. En natuurlijk is het zoals ieder jaar weer Eurekaweek.

Toch is het wel een beetje een rare situatie: ik begin dit jaar niet met vakken. Daardoor heb ik het gevoel alsof het ten eerste helemaal geen vakantie is maar ten tweede deze vakantie helemaal niet verdien, omdat ik niet heb gedaan wat ik had moeten doen. Omdat ik in het andere geval nu helemaal “op” was geweest en niet weet wat ik wil, had ik anders een heel tussenjaar gehad dus ergens maakt het ook niet zo veel uit. En ik weet dat ik gewoon moet wachten op die hulp en er niet heel veel is wat ik in de tussentijd kan doen. Maar het is wel een beetje stom, haha.

Wat zijn jouw vakantieplannen? Ga je op vakantie of juist de hele zomer werken? Let me know! 

3 Reacties

 • Beantwoorden
  Hester
  7 juni 2017 op 00:43

  Ah blij dat je het bloggen nog niet echt hebt opgegeven! Is stage lopen een verplicht onderdeel bij jouw studie? Want ik had eigenlijk het idee dat je ‘alleen’ nog maar je scriptie hoefde te doen voor je klaar was. Stage kiezen lijkt me ook vet lastig, zeker in deze periode omdat het dan misschien al heel erg lijkt op een ‘echte baan’ en wat wil je eigenlijk voor echte baan. Anyhow, ik vind je vakantieplannen fun! Ik ga dit jaar ook nog met m’n ouders mee op vakantie (m’n zus onverwachts zelfs ook), goedkoop en makkelijk en gezellig inderdaad haha.

  • Beantwoorden
   Hester
   7 juni 2017 op 00:44

   (Oh, nu lijkt het net alsof ik totaal over je punt heen heb gelezen, maar dat is niet zo dus ik weet wel dat jij dit jaar juist niet met je ouders meegaat)

  • Beantwoorden
   Lisa
   10 juni 2017 op 22:20

   Ja, een stage is verplicht bij mijn studie! FIjn dat je met je ouders op vakantie gaat en nog leuker dat je zus mee gaat natuurlijk!

  Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.