My life Personal

Januari 2019

Wat is een betere manier om Lisa Loves 3.0 (ik heb echt een andere blognaam nodig, help me!) te beginnen dan met de enige “rubriek” die ik langer dan 4 (?) jaar heb volgehouden? Naast dat dit een makkelijke manier is om er weer even in te komen, vind ik deze posts nog altijd superleuk om te lezen.

Ik heb deze maand nog niet heel veel foto’s gemaakt omdat ik nog niet zeker wist of ik dit wilde doen, maar hopelijk is dit een goede reminder voor mezelf om het deze maand beter bij te houden!

Een clichébegin van januari: vuurwerk bij de Euromast. Ik spendeerde de laatste dag van 2018 met Maaike, om aan onze bullet journals voor 2019 te werken. ‘s Avonds ging ik naar een vriendin van mijn vereniging om rustig oud en nieuw te vieren. Ik heb niet zo heel veel met oud en nieuw, dus ik had gezegd dat ik 1 januari wel wilde werken. Helaas liet ik me na het vuurwerk nog wel overhalen om even naar de vereniging te gaan, waar ik natuurlijk weer van iedereen drankjes aangeboden kreeg. Oh well…

Het nieuwe jaar begon met… Tyding up with Marie Kondo! Ik heb helemaal niet zo veel spullen want ik leef onder het mom “alles wat je koopt moet over een tijdje weer in een verhuisdoos” dus echt een opruimmotivatie was het niet, maar ik vind dat consumerisme (is dit een Nederlands woord?) heel fascinerend. Ik weet dat Marie Kondo een hele hoop kritiek over zich heen krijgt, maar volgens mij komt dat vooral van mensen die denken dat haar methode betekent dat je zo veel mogelijk weg moet gooien. Maar ze wil juist duidelijk maken dat je alle spullen waar je blij van wordt mag houden, en alles dat je om de verkeerde redenen bewaart (schuldgevoel, bijvoorbeeld) weg mag gooien.

Goed, daarna moest ik natuurlijk wel even mijn kledingkast opruimen. Ik vouw mijn kleding al een tijdje konmari op, maar ik heb nu mijn truien opgehangen en mijn broeken opgevouwen, veel logischer eigenlijk. En de dingen die minder goed blijven staan zitten nu in die schoenendoos.

Voor als je je afvraagt of mijn kledingkast er nog steeds zo uitziet: nee. Na mijn volgende wasbeurt moest ik zes dagen achter elkaar werken, dus heb ik dat wasrek gewoon laten staan en als kledingkast gebruikt, haha.

Ik geloof niet dat ik ooit iets over mijn werk heb verteld. In verband met herkenbaarheid is het ook niet zo handig om daar echt op in te gaan, maar ik werk (behalve in het weekend) tot 00:00 uur. Het ligt er een beetje aan met wie je werkt, maar op dat tijdstip kun je in het weekend prima nog even wat drinken (zo jammer dat alle cafés om 02:00 uur sluiten, maar ik denk dat ik als Rotterdammer nog geluk heb). Daarna wilde een collega naar de McDonald’s, en aangezien ik 1) al weken cravings had naar een McChicken en 2) een fobie heb ontwikkeld voor katers en me altijd volvreet nadat ik heb gedronken, maar geen chips meer in huis had, vond ik dat een prima excuus, haha.

18 januari ging ik met mijn commissie naar Blijdorp! Ik ben inmiddels vijfdejaars en niet heel actief meer bij mijn studentenvereniging, maar ik doe nog wel de communicatiecommissie (=het verenigingsblad maken dus). Aangezien het niet heel erg mooi weer was was het heerlijk rustig! Daarna gingen we bij Happy Italy eten (ben heel erg team Very Italian Pizza, maar die was dicht) en daar at ik mijn hele pasta op (!!!). Ondertussen sloten er weer andere mensen aan en na het eten hadden we nog een kleine borrel bij mij thuis. Daarna was ik zó kapot (had 2 uur geslapen en moest die ochtend ook nog naar de GGZ) dat ik om 00:00 in mijn bed lag en ongeveer meteen in slaap viel. Een van de beste nachten van deze maand, haha.

Daarna begon mijn werkmarathon van zes avonden en verder gebeurde er dus niet heel veel.

Na de werkmarathon was het tijd voor een weekendje bij m’n ouders, want daar was ik het hele jaar nog niet geweest. Toen ik de trein uitstapte was ik wel een beetje geschrokken van de hoeveelheid sneeuw die er lag, haha. Niet dat het een dikke laag was, maar in Rotterdam was vrijwel alle sneeuw verdwenen.

Zondag ging ik spontaan een dagje naar Amsterdam met Maaike! Ze heeft een museumjaarkaart dus gingen we naar het Tropenmuseum (mooi gebouw, jammer van het slechte fotolicht), waar onder andere een tentoonstelling over Japan was. Dat land staat stiekem wel erg hoog op mijn travel bucket list, haha. Verder was de vaste collectie ook interessant, omdat er de laatste jaren steeds meer opspraak is over kolonialisme. Er stond een hoop informatie over hoe ze zelf meegewerkt hebben aan racistische praktijken en dat veel van de objecten in het museum gestolen of onder dwang afgestaan waren. Ik weet niet waarom, maar ik vond dat en alle informatie over slavernij interessanter dan de objecten zelf. Ik was stiekem een beetje vergeten hoe lang dit alles (vooral het kolonialisme, wow) nog in stand is gehouden, dus dit was wel een goede wake-up call.

Goed, tijd voor iets luchtigers, daarna gingen we eten bij de Vegan Junkfood Bar! Ik heb van zó veel mensen gehoord dat ik hier eens heen moest*. Ik had loaded fries en het was lekker, maar ook weer niet spectaculair, maar de ervaring was wel leuk (en de bitterballen waren ook lekker). Nu moet ik zeggen dat ik op interrail een heleboel van de “beste” vegan plekken heb uitgeprobeerd, en die waren doorgaans ook een stuk betaalbaarder. Maaike had een hotdog, maar die waren ze in eerste instantie vergeten dus die staat niet op deze foto, haha.

*=ik ben vegetariër, geen veganist, maar dat denken mensen wel heel vaak. Anyway, ik dronk al geen melk toen ik vegetariër werd en met eieren maak je me ook niet heel blij, haha. Ik probeer geen zuivelproducten in huis te halen (gaat goed, behalve koekjes en chocola) of bijvoorbeeld koemelk in m’n koffie te drinken, maar buiten de deur eet ik nog wel eens kaas en zoete dingen.

Daarna keken we bij haar thuis nog Heel Holland Bakt en Project Rembrandt en zo zat ik natuurlijk veel te laat weer in de trein naar huis, haha.

Dinsdag moest ik om 9:00 uur in het ziekenhuis zijn, en ik viel pas rond vijf uur in slaap… Normaal leef ik niet echt voor het middaguur, zeker omdat ik tot zo laat werk, dus het was een uitzondering voor mij om dit licht te zien.

Na de afspraak voelde ik me best wel goed, dus besloot ik om nog even koffie te drinken en aan mijn bullet journal voor februari te werken. Ik begon met een haverlatte en omdat ik zo lekker zat nam ik later nog een gemberthee en een taartje (want #treatyoself #selfcare). Ik vulde ook de zelfevaluatie van mijn functioneringsgesprek op werk in en zo heb ik er bijna twee uur gezeten. Vinden jullie het trouwens leuk als ik binnenkort iets over mijn bullet journal (nummer vier alweer) schrijf?

Ik ging trouwens naar Coppi in Noord, een hele leuke plek met normale tafels om aan te werken en vooral heel vriendelijk personeel! Daarna liep ik nog even de overige vier kilometer naar huis, deed ik boodschappen (weer 10 minuten heen en terug) en fietste ik nog even naar de winkel om iets terug te brengen en een nieuw bandje voor mijn Fitbit te halen. Ze hadden geen bandjes dus kreeg ik gewoon een nieuwe mee, haha. Uiteindelijk was ik nog niet moe en sliep ik weer pas om half 3…

Donderdag had ik mijn functioneringsgesprek en dat ging hartstikke goed, dus dat is een fijne confidence boost. Ik moest dus die evaluatie invullen en ik ben dan heel snel geneigd om mezelf naar beneden te halen, maar dat heb ik niet gedaan. Mijn teamleider had precies dezelfde dingen en de collega’s die me moesten evalueren ook, dus ik ging met een goed gevoel de rest van mijn werkdag in.

In februari staat er nog niet zoveel op de planning, maar vanavond heb ik een housewarming en morgen ga ik weer naar Maaike voor haar verjaardag. Verder begin ik weer aan mijn scriptie, dus ik moet het ook eigenlijk lekker rustig houden. Heb jij nog leuke plannen komende maand?

3 Reacties

 • Beantwoorden
  Rosanne
  3 februari 2019 op 17:58

  Yeah wat leuk! Toen ik in mijn abonnementenbox keek op Bloglovin’ zag ik ineens weer 2 artikelen van jou staan! Ik vond je blog altijd zó leuk om te lezen en ben blij dat je weer gestart bent. Ik wilde je gaan volgen op Instagram, maar het linkje naar je profiel werkt niet en via de zoekfunctie op Instagram kon ik je ook niet vinden :( Liefs!

 • Beantwoorden
  Lizzy
  4 februari 2019 op 13:15

  Ah, wat leuk dat je weer bent begonnen met bloggen. Ik zag je comment onder Stella’s blog. Ik las je blog vroeger en herkende je foto en naam meteen. Ik kijk uit naar meer schrijfsels in 2019!

  • Beantwoorden
   Lisa
   10 februari 2019 op 17:14

   Ah wat leuk om dit te lezen! Welkom, haha.

  Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.